Sanabelle czy Arion

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 21:02 Sanabelle czy Arion

Która karma waszym zdaniem jest lepsza:
ARION Premium Cat Kitten
czy
BOSCH Sanabelle Kitten?

skład bardzo podobny mają, tylko że Arion ma niestety pszenicę i kukurydzę a Sanabelle ryż i kukurydzę. Na lepszą typu orijen, applaws czy acana nie mogę sobie pozwolić.

PARZOL

Od: Pt paź 07, 2011 9:34

Post » Pon paź 31, 2011 22:19 Re: Sanabelle czy Arion

Mój kot je Sanabelle i jest okazem zdrowia :D

Ariona w ogóle nie znam .....
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon paź 31, 2011 22:22 Re: Sanabelle czy Arion

jedno i drugie nieco syfne.
ja mam teraz Sanabelle z musu,zamiast Taste of the wild,różnica ogromna-kotom się przerzedziła sierść na uszach,zbrunatniała im.ale nie zaryzykuję zmiany-chrupki Sanabelle Grande są naprawdę spore i po nich Szprotuś nie pawia.

zrób kotu przysługę i kup mu karmy typu Orijen/Acana/Taste of the wild/Power of nature
są po prostu lepsze.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon paź 31, 2011 22:36 Re: Sanabelle czy Arion

U mnie działkowcy jedzą Sanabelle, mam jednak większe zaufanie do tej firmy. Miałam tego lata Arion, bez entuzjazmu podeszły.
Rozmawiałam z przedstawicielem dystrybutora na jakiejś wystawie - wg nich to jest karma ze średniej półki. Z wyglądu może faktycznie być porównana do np Sanabelki, nie jest kolorowa (co mnie od razu odrzuca od karmy ;) )
Cenowo jak liczyłam, Sanabelle jednak wyjdzie ciut taniej.

Podsumowując - karmię dzikusy Sanabelle od dwóch lat, smakuje, kociska mają lśniące futra, zdrowe (i niestety się trochę spasły ;) )
Ariona jak dostanę, to oczywiście dam kotom, ale kupić sama nie kupię.
Poprzednio kupowałam też Animondę Rafine - mniejszy szał, ale też mniej więcej ten przedział cenowy i jakościowy.

Dostałam tez tego lata karmę Gheda - podobno tez średnia klasa - ta karma to porażka. Kolorowa, wygląda właściwie jak Kitekat ... Koty nie chcą jeść, nawet jeże nie kradną. Ptakom za to smakuje :lol:
Odradzam.

Jeśli będziesz kupować tylko dla jednego kota, nie wielkie wory od razu, to w podobnej cenie kupisz np BritCare (granatowy). To lepsza karma, a pamiętaj, że im lepsza karma tym mniej kot jej je i tym mniej wydala - ostatecznie zaoszczędzisz na żwirku i na samej karmie, której mniej zejdzie. I tak naprawdę te karmy, które wymieniła Koszmaria wcale nie okażą sie bardzo drogie, a są zdecydowanie lepsze i zdrowsze dla kotucha.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 31, 2011 22:49 Re: Sanabelle czy Arion

Mój wrażliwiec po Sanabell niestety koopa rzadziutka :? po pro planie też,w tej chwili wyłącznie na Orijenie jedziemy od 2 miesięcy i na razie dobrze jest,puści mnie rudy z torbami przez ten Orijen ale nie mam wyjścia :|
Obrazek
24.05.2011 [*]

Tess 1610

Od: Nie mar 19, 2006 1:19

Post » Wto lis 01, 2011 19:53 Re: Sanabelle czy Arion

a ktoś może się jeszcze wypowiedzieć na temat BRIT Care Kitten? Najlepiej osoba która kupije taką karmę swoim pupilom :) będę bardzo wdzięczny, a jeszcze bardziej mój włochaty dachowiec :P

PARZOL

Od: Pt paź 07, 2011 9:34