Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 11, 2011 21:00 Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Mam wielką prośbę - czy ktoś byłby w stanie wziąć na tymczas ok. 6-8 tygodniowego malucha?... To dziecko bezdomnej kotki, która miała małe pod szaletem na targowisku, w sumie cztery - dwóm znalazłam dom, jeden teraz zaginął tej nocy, został w sumie jeden. Słodka burasia (na moje oko to dziewczynka). Sama nie mogę niestety zabrać do siebie, mam 4 rezydentów, minimalne dochody i zero możliwości przygarnięcia malucha. Nie mogę sobie teraz w żaden sposób pozwolić na ryzyko wniesienia choroby w domu, bo moja sytuacja finansowa jest naprawdę dramatyczna, i każda konieczność leczenia spowodowałaby u mnie totalną zapaść finansową.

Burasia w tej chwili jest w Andrychowie - byłoby cudnie, gdyby znalazł się DT w jakiejś rozsądnej odległości, gdzie mogę kocinę dowieźć (Kraków, Bielsko, Oświęcim, Kęty, Wadowice). Jeśli znalazłby się gdzieś dalej - postaram się jakoś zorganizować transport.
Nie wiem, jak długo ten maluch przeżyje, jeśli ten zaginiony padł ofiarą jakiegoś drapieżnika - dlatego będę bardzo, bardzo wdzięczna za DT lub DS dla niego.

Obrazek Obrazek

Tu za bratem, którego już nie ma :( :

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 12, 2011 15:50 przez Krystal, łącznie edytowano 1 raz

Krystal

Od: Pt sie 24, 2007 21:46

Post » Nie wrz 11, 2011 22:14 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha

Krysiu,podnoszę wątek.Twoje starania warte wsparcia.
Kicia naprawdę piękna.Domku gdzie jesteś ?

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Pon wrz 12, 2011 6:48 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha

Oj, Krysieńko, trzymam kciuki za Was.
Domku, zabieraj dziecko do siebie!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon wrz 12, 2011 10:29 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha

Podnoszę, piękna kocinka, znajdzie się ktoś kto przygarnie :?: :?: :?:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Pon wrz 12, 2011 10:59 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha

Krysia, a ten zaginiony malec jest? Bo może gdzieś się tylko zapałętał.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pon wrz 12, 2011 14:17 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha

maleństwo jeszcze :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon wrz 12, 2011 14:30 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha

podbijam.
Takie małe cudo przyniesiono mi w niedzielę.Było w środku lasu.
Pilnie DT/DS potrzebny!!!

Zrob jej ogłoszenia.Moze sie uda.
Napisz w tytule skad jesteś i ze sytuacja dramatyczna.Bo kociak moze zginąć.
O kastarcji kotki myślałaś?Bo zaraz będą nastepne :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon wrz 12, 2011 15:50 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha

Kastracja kotki przewidziana w najbliższym czasie. Ogłoszenia wiszą w zoologach i u wetów, ale nie ma zainteresowania, niestety. Tu "słabo chłonny rynek" na koty... :(

Zaginiony brat póki co się nie znalazł, i obawiam się, że już się nie znajdzie - one się nie rozchodziły, trzymały się razem w obrębie paru metrów od tego szaletu. Przypuszczam, że sam w nocy by nie odszedł, więc podejrzewam najgorsze.

Krystal

Post » Wto wrz 13, 2011 6:34 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Kryś, jak małe? Są?

Dam Ci linka, wpisz ogłoszenia u nas, jeszcze w innych miejscach w sieci. Lepiej więcej, niż mniej.
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Post » Wto wrz 13, 2011 7:05 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

ogłoszenai w necie trzeba dać.papierówki to za mało.
Jak kocia?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto wrz 13, 2011 7:06 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Dzisiaj u nas dzień targowy, więc towarzystwo zabunkrowane pod szaletem, bo gwar i ruch. Niestety tamten nie wrócił.
Burasia robi się coraz bardziej przyjacielska, daje się już głaskać (a nawet sama przychodzi po głaski ;-)), pręży ogonek i jest przesłodka. Uwielbia się bawić, mnie wczoraj zmęczyła ciąganiem witki z listkami - ale ona się nie zmęczyła :D To będzie kochany przylepny kotek, jak patrzę na to, jak się przewraca na plecy do zabawy na brudnym betonie - to serce mi się ściska, bo mogłaby na dywanie u kogoś.....

Krystal

Post » Wto wrz 13, 2011 13:34 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Podnoszę...co ten Domek taki opieszały dla tak cudnej panienki?
Hop ! Hop! Domku gdzie jesteś?

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Wto wrz 13, 2011 17:37 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

I jak czarny malec, dał się wreszcie złapać? Bo to by była ironia losu, gdyby nie udało się wykorzystać szansy na dom. :roll:
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Wto wrz 13, 2011 19:04 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Mala, do domu!!!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto wrz 13, 2011 19:25 Re: Prośba o DT lub DS dla bezdomnego malucha-PILNE!-Andrychów

Burasia robi się coraz bardziej ufna i sama przybiega na wołanie, chce głaskania i zabaw - a jej brat, który ma już zapewniony dom, czegoś się wystraszył i nie wychodzi spod tego szaletu, niczym nie da się go skusić. Codziennie czatuję po parę godzin, ale tylko patrzy na mnie spod fundamentu, z odległości większej, niż moja ręka, niestety. No ironia losu... :roll: A ten dom dla niego chce tylko jego, ze względu na płeć i umaszczenie. No i tak - jeden dom czeka na kociaka, ale kociak wycofany, a druga pieszczoszka ciągle bezdomna nawet w teorii... :(

Krystal

[następna]