Problem z siusianiem ;p

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 0:01 Problem z siusianiem ;p

Witam,

Jestem tutaj nowa więc jeśli piszę nie tam gdzie trzeba to przepraszam i proszę o przeniesienie..

Jestem szczesliwa posiadaczka kotki Ani (imię wymyślił mój 2-letni syn). Jest to znajda, okolo 2-3 letnia, rasy norweski leśny.
Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że Andzia bardzo lubi sobie siusiac na fotele :)... Choć odnoszę wrażenie, że jest to złośliwe:P... I teraz pytanie czy kot bywa zlosliwy? :ryk: Nie ważne, tym zajmę się później :|

Siusia normalnie do kuwetki, a gdy nie pozwolimy jej spac u nas w pokoju to rano (nie zawsze) miewamy przykre niespodzianki.

Ktoś pomoże?

Pozdrawiam

Agi-84

Od: Pon gru 13, 2010 23:43

Post » Wto gru 14, 2010 0:22 Re: Problem z siusianiem ;p

Agi-84 pisze: Siusia normalnie do kuwetki, a gdy nie pozwolimy jej spac u nas w pokoju to rano (nie zawsze) miewamy przykre niespodzianki.

Chyba sama sobie odpowiedzialaś na pytanie :D

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto gru 14, 2010 6:34 Re: Problem z siusianiem ;p

czy kotka jest sterylizowana?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto gru 14, 2010 13:03 Re: Problem z siusianiem ;p

nie nie jest sterylizowana :)

Agi-84 pisze:Chyba sama sobie odpowiedzialaś na pytanie

Wiem, że być może to jest powodem, ale nie może spać z nami ponieważ mam dziecko po operacji :/

Agi-84

Post » Wto gru 14, 2010 14:17 Re: Problem z siusianiem ;p

Agi-84 pisze:nie nie jest sterylizowana :)

Agi-84 pisze:Chyba sama sobie odpowiedzialaś na pytanie

Wiem, że być może to jest powodem, ale nie może spać z nami ponieważ mam dziecko po operacji :/

No to masz odpowiedz, powinno się poprawić jak kotkę wysterylizujesz inaczej może ci sikać i nie jest to złośliwe tylko kotki niesterylizowane tak mają. Koniecznie ją wysterylizuj i nie podawaj hormonów, bo koteczce zaszkodzisz.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro gru 15, 2010 22:01 Re: Problem z siusianiem ;p

Dziekuje bardzo za odpowiedzi...

A jeszcze jedno malutkie pytanie... Ile kosztuje sterylizacja? Tak jak mowię kota mam pierwszy raz w życiu i sie nie orientuję. I jak kot to "przyjmuje". To znaczy jak sie zachowuje po operacji, czy jakies specjalne traktowanie pozniej czy jak?
Pozdrawiam

Agi-84

Post » Śro gru 15, 2010 22:11 Re: Problem z siusianiem ;p

sterylizacja - koszt bywa różny w zależności od lecznicy, ale zwykle ok. 150zł. Po sterylizacji kicia będzie pewnie pare godzin lekko otumaniona i zdezorientowana, parę dni może się gorzej czuć, może rozlizywać ranę po cięciu więc będzie musiała chodzić w kaftaniku lub kołnierzu. Jak juz sie wszystko zagoi to kicia niczym sie nie bedzie różnila od stanu "sprzed", poza tym że ją ominą wykanczające rujki i często śmiertelne choroby charakterystyczne dla niesterylizowanych kotek (guzki, ropomacicze...) Więc kicia będzie zdrowsza i bedzie dłużej żyła, i nie będzie się wam wiła w konwulsjach i płakała przeraźliwie podczas rujek, które i dla człowieka bywają wykańczające nerwowo ;) Aha, pewnie będzie musiała zmienić diete na tą dla sterylizowanych kotek, ale nie dam głowy - niech inni poradzą, ja zawsze miałam tylko kocury ;)

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15