Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sacilla pisze:WITAM SERDECZNIE!
Poszukuję zdrowego szczepionego kotka lub ozdrowieńca po panleukopenii,
który mógłby oddać 5ml krwi.
Mam chorego kotka na pp, walczymy o przeżycie w Warszawie, mieszkamy na Ursynowie.
Dojadę w każde miejsce w Warszawie.
Proszę o pomoc!
Tel. 608-36-16-17
Never pisze:koty rasowe moga miec inna grupe krwi, a to wyrok przy transfuzji!
Moje koty są tuz po infekcji, jeden jeszcze chory, nie pomogę tutaj niestety. Ale podrzuce wątek - moze ktos zauwazy?
Never pisze:koty rasowe moga miec inna grupe krwi, a to wyrok przy transfuzji!
Moje koty są tuz po infekcji, jeden jeszcze chory, nie pomogę tutaj niestety. Ale podrzuce wątek - moze ktos zauwazy?
Tweety pisze:Never pisze:koty rasowe moga miec inna grupe krwi, a to wyrok przy transfuzji!
jeżeli nie znajdzie się żaden inny to i tak jest skazany ... Korzystaliśmy do tej pory z krwi 5 różnych kotów hodowlanych, nigdy nie było problemu. Oczywiście nie warunkuje to, że w tym konkretnym przypadku może nie być
Jana pisze:Never pisze:koty rasowe moga miec inna grupe krwi, a to wyrok przy transfuzji!
Ale kto mówi o transfuzji?
Podaje się surowicę pod skórę, erytrocytów tam już nie ma
edit
Moje koty dopiero czeka szczepienie, poprzednie miały 3 / 2 lata temu, więc nie nadają się za bardzo. Potrzebny jest kot, który szczepiony był niezbyt dawno (najlepiej tak do pół roku).
Jana pisze:Tweety pisze:Never pisze:koty rasowe moga miec inna grupe krwi, a to wyrok przy transfuzji!
jeżeli nie znajdzie się żaden inny to i tak jest skazany ... Korzystaliśmy do tej pory z krwi 5 różnych kotów hodowlanych, nigdy nie było problemu. Oczywiście nie warunkuje to, że w tym konkretnym przypadku może nie być
Ale podawaliście pełną krew czy surowicę?
Tweety pisze:Jana pisze:Tweety pisze:jeżeli nie znajdzie się żaden inny to i tak jest skazany ... Korzystaliśmy do tej pory z krwi 5 różnych kotów hodowlanych, nigdy nie było problemu. Oczywiście nie warunkuje to, że w tym konkretnym przypadku może nie być
Ale podawaliście pełną krew czy surowicę?
zawsze surowicę
Użytkownicy przeglądający ten dział: jackthecat i 175 gości