Moderator: Estraven
claudia66 pisze:Niestety reportazu nie widziałam ale w Kaliszu oprócz TOZ-u działa jeszcze prężnie Help Animals.Poza tym nie wiem jak jest do końca w domu opieki w Kaliszu ale jak tam ostatnio byłam jest na teresnie sporo kotów,które sa dokarmiane przez pensjonariuszy.Byc moze koty tego Pana mogły by mieszkać może nie z nim w pokoju ale np.w innym pomieszczeniu.
Kot. Nie dla idiotów!Agneska pisze:Ja nie widziałam materiału. Zadzwonił do mnie szwagier, że widział i doszedł do wniosku, że jak o kotach, to trzeba do mnie.![]()
Nie mogę odnaleźć tego materiału na TVP Info.
Jak można się skontaktować z autorami? Macie pomysł?
Greta_2006 pisze:claudia66 pisze:Niestety reportazu nie widziałam ale w Kaliszu oprócz TOZ-u działa jeszcze prężnie Help Animals.Poza tym nie wiem jak jest do końca w domu opieki w Kaliszu ale jak tam ostatnio byłam jest na teresnie sporo kotów,które sa dokarmiane przez pensjonariuszy.Byc moze koty tego Pana mogły by mieszkać może nie z nim w pokoju ale np.w innym pomieszczeniu.
Widziałam ten reportaż od początku.
Niestety nie chodzi tylko o przechowanie tych kotów, bo wiadomo już, że po operacji starszy pan trafi do domu opiekiKoty zostały kiedyś przygarnięte przez niego z ulicy - czarny i biały w bure łatki.
Schronisko nie chciało przyjąć tych kotów, bo nie są bezdomne. A poza tym "mogą spokojnie żyć na dworze". Help Animals ograniczyło się do przekonywania pracowników schroniska, że powinni przyjąć koty.
Na koniec był komentarz redakcyjny w stylu: "Jeśli to się uda, pan X będzie mógł spokojnie iść do szpitala". Kolejni przekonani, że polskie schronisko to raj na ziemi...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 71 gości