P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2009 11:43 P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

Informacja i zaproszenie dla wszystkich zainteresowanych sprawą utworzenia w Poznaniu kociarni z prawdziwego zdarzenia.

Jutro (we wtorek) o 19 w Urzędzie Miasta Poznania przy pl.Kolegiackim (pok.3) odbędzie się spotkanie osób, które chcą zrobić coś konkretnego dla kotów.
Wstępny plan jest taki, żeby stworzyć kociarnię niezależnie od poznańskiego schroniska - wszelkie pomysły mile widziane, mile widziane też wszystkie osoby, które chcą się w projekt zaangażować.
Rozmowy będą również dotyczyć szeroko pojętej pomocy dla kotów - jak zorganizować sterylizacje, pomoc dla karmicieli itp.
Spotkanie poprowadzi radna Katarzyna Kretkowska, z tego co wiem, będą przedstawiciele fundacji.

Zapraszam!
Ostatnio edytowano Sob sty 02, 2010 13:58 przez Avian, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon gru 07, 2009 11:45 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Dzięki Avian za inf :)
my, znaczy się FKP nic o takim spotkaniu nie wiedziałyśmy :(
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Pon gru 07, 2009 12:15 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Z tego co wiem, w ubiegłym tygodniu na spotkaniu byli przedstawiciele "Zwierzęta i My".
Rozmawiałam z p.Kretkowską o tym, że dobrze byłoby zaangażować wszystkie nasze poznańskie fundacje - nawet nie wiedziała, że są inne ... dlatego piszę na forum o tym spotkaniu.
Powiedziałam jej o pozostałych fundacjach, o forum miau i sile forumowiczy, dałam jej namiary na warszawską Koterię - mam nadzieję, ze będzie coraz lepiej przygotowana ;)
Ma koty, ratuje koty - więc myślę, że to odpowiedni człowiek w Radzie Miasta 8)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon gru 07, 2009 12:51 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

to dobrze, że dałaś info na forum, bo nic nie było o tym wiadomo.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon gru 07, 2009 12:53 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

kurcze mamy tylko problem z personelem ;) znaczy się wolontariuszami :mrgreen:
Prezes na wyjeździe, ja też mam już umówione spotkanie :(
tak na szybko to zawsze problem z czasem :(
a bardzo chcemy być obecni na spotkaniu
wiadomo, że niczego wielkiego na 1 spotkaniu się nie ustali, ale byłby to już dobry zalążek do dalszych działań
nie wiem czy agappe i animalia wiedzą o spotkaniu :?
a tez dobrze by było gdyby mogli być

zaraz spróbuje ich choć powiadomić
Obrazek

Ania Z

Post » Pon gru 07, 2009 12:55 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

My jako Agapeanimali też na ten temat nic nie wiedziałyśmy :(
Czyżby ZiM chciało mieć monopol???
Ja jutro na pewno będę!

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon gru 07, 2009 13:01 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Duża von Focha pisze:My jako Agapeanimali też na ten temat nic nie wiedziałyśmy :(
Czyżby ZiM chciało mieć monopol???
Ja jutro na pewno będę!

:D o jesteście :) super
Obrazek

Ania Z

Post » Pon gru 07, 2009 13:19 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Stawimy sie w możliwe szerokim gronie :D
Asia Jerzykowa też będzie :D

Duża von Focha

Post » Pon gru 07, 2009 17:33 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Podrzucę bo ważne :D
Poznań, kto idzie?!
Im nas więcej tym lepiej :D Pokażmy się :D

Duża von Focha

Post » Pon gru 07, 2009 19:43 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Właśnie, pokażmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny, im nas będzie więcej, im więcej merytorycznych argumentów podniesiemy na tym spotkaniu, tym większe szanse, że problem poznańskich bezdomniaczków wreszcie zostanie potraktowany poważnie przez władze Poznania, który chce mienić się aglomeracją europejską (sic!) :!: :!: :!:

Do zobaczenia jutro :D :D :D

Nie mogę znaleźć numeru tel. do dziewczyn z Animalii. Czy ktoś może napisać priva np. do Eli - Safiori? Mam problemy z Internetem, więc nie bardzo mam szansę :oops: A może One już są powiadomione :?
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon gru 07, 2009 21:02 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

FKP się stawi, przyjdą Villemo7, Pantea i moja sis (za późno się dowiedziałam o spotkaniu i nie mogłam już przełożyć wyjazdu)
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Pon gru 07, 2009 21:41 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

rano pisałam do Eli safiori
tak, że FA tez już powiadomione
mnie też niestety nie będzie ale 3 przedstawiciely będzie :)
Obrazek

Ania Z

Post » Pon gru 07, 2009 22:05 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Pomyślmy o czym chcemy porozmawiać :D

Ja proponuję:

a) z kwestii formalnych - sposób zwoływania tego typu narad, np. lista mailingowa,
b) sterylizacje - talony, lista klinik, pula do fundacji i osób prywatnych, itp.
c) kociarnia dla kotów po sterylkach/kastracjach plus po wypadkach,
d) szkolenia dla karmicielek - czym karmić, na jakich zasadach, w jakich miejscach.

Inne propozycje?

Czy ktoś zawiadomił panią Grażynę M.?

Duża von Focha

Post » Pon gru 07, 2009 23:58 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Avian pisze:że dobrze byłoby zaangażować wszystkie nasze poznańskie fundacje - nawet nie wiedziała, że są inne ... dlatego piszę na forum o tym spotkaniu.

przecież to nietrudno sprawdzić 8O
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Wto gru 08, 2009 22:36 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

Dziewczyny kochane,

serdecznie dziękuję za przybicie i pokazanie, ile nas jest i że działamy :D

Uważam, że powinnyśmy teraz "kuć żelazo póki gorące" i trzymać rękę na pulsie, czyli domagać się styczniowego spotkania w sprawie propagowania sterylizacji/kastracji :D
Jak i mieć baczenie na powstawanie kociarni :D
Mam wrażenie, że gdybyśmy się nie "wprosiły" na spotkanie, to wcale by nas o tym projekcie nie poinformowano, a tym bardziej fajnie, że sprawa wyciekła :wink: Działajmy więc dalej :mrgreen:

Nadto proponuję, aby fundacje wysłały do pani Kretkowskiej maila z informacją nt. ich działalności, to jest z linkiem na stronę i paroma słowami o sobie :D Czasy, gdy pani Kretkowska żyła w nieświadomości dotyczącej ich istnienia bezpowrotnie minęły :D

Razem możemy więcej :D

ps. Mina gości zaproszonych na nasz widok - bezcenne :D

Duża von Focha

[następna]