Poznań_Jack i Daniels w jednym stali domku:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 17, 2009 19:55 Poznań_Jack i Daniels w jednym stali domku:)

Dostałyśmy zgłoszenie o kotce na dworze w kartoniku z maluszkami! :evil: DT pilnie potrzebny! Pomożemy w kosztach utrzymania i adopcji!
Ostatnio edytowano Śro sty 13, 2010 19:16 przez Duża von Focha, łącznie edytowano 3 razy

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Sob paź 17, 2009 20:02 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

To może być kawałek ogródka, do którego zostanie wstawiona budka, zawsze jakieś schronienie od zimna i deszczu, halp!

Duża von Focha

Post » Sob paź 17, 2009 21:06 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

Podnoszę :(

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Sob paź 17, 2009 22:07 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

Hop !!!
Ja już nie wiem gdzie upychać :cry:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob paź 17, 2009 22:10 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

Mamy ten sam problem :( Ale nie tracę nadziei, że coś wymyślimy :roll: Na razie wymyśliłam wysiedlenie na jakiś czas mojej kocifobicznej Babci i jej przesiedlenie do moich rodziców, co by mieć wolne mieszkanie, ale to będzie trudne w realizacji :roll:

Duża von Focha

Post » Sob paź 17, 2009 22:25 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

Hej, być może będę mogła pomóc. Ale obiecałam Avian, której przetrzymywałam niedawno kotkę po sterylce, że przetrzymam na DT maluchy od Jej kotki z działek (kiedy je przyprowadzi), więc muszę wcześniej zapytać Avian, co o tym sądzi.
Poza tym:
Nie znam się kompletnie na małych kotach
Na dziś mogę obiecać garaż blaszany, do którego można by wstawić budkę. Mam też pralnię w domu, ale udostępnienie tego pomieszczenia mogę potwierdzic dopiero jutro.

Berute

Od: Czw wrz 24, 2009 21:04

Post » Nie paź 18, 2009 9:15 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

Berute kochana! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Blaszany garaż do wstawienia budki uratuje kociakom życie :D :D :D
Wyślę Ci na PW namiary, jakby była możliwość wstawienia kociaków do Ciebie na jakiś czas było by super, oczywiście dowieziemy, gwarantujemy wikt i żwirek i odbierzemy z powrotem, jak nam się rozluźni w kotulni :D

Jesteś WSPANIAŁA!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Duża von Focha

Post » Nie paź 18, 2009 10:16 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

No, bez przesady, bo się zarumienię :oops:

Czekam na Sierści

Berute

Post » Nie paź 18, 2009 10:19 Re: Poznań, DT dla mamy z maluszkami pilnie potrzebny!!!

Duża von Focha pisze:
Jesteś WSPANIAŁA!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tez tak sądzę :1luvu:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Nie paź 18, 2009 18:51 Re: Poznań, jest DT:):):) Ave Berute:)::) Szukamy DS:)

Sierści już u Berute:) Kocia rodzinka składa się z biało-szarej mamusi oraz czterech kociątek: trzy czarne i klon (a raczej klonka, bo na moje oko to dziewczynka) mamusi. Rodzinka ewidentnie domowa, bo oczka czyste, żadnego katarku, puchate i dobrze odżywione, futerka ładne - najwyraźniej "ktoś" doszedł do wniosku, że są na tyle duże, że mogą już same o siebie zadbać :evil: Kociaki grzeczne i korzystające z kuwety, całą drogę w samochodzie spały sobie w najlepsze, na rękach się tulą - cudeńka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oczywiście będą relacje i fotorelacje :D

I już zaczynamy, już DS szukamy :D

Duża von Focha

Post » Pon paź 19, 2009 0:10 Re: Poznań, jest DT:):):) Ave Berute:)::) Szukamy DS:)

Rodzinka teraz grzecznie śpi w swoim kontenerku przy ciepłej butli :D Kiedy poszłam do nich przed spaniem z wizytą, mama i dwa małe siedziały na kontenerku i ssały mleko, a trzeci wcinał chrupki. Zabawnie było patrzeć, jak wdrapywał sie potem do mamy i rodzeństwa. Kotka, kiedy ją głaskałam, mruczała! A przecież widziała mnie dopiero po raz drugi w życiu :D
Jutro (tzn już dzisiaj) postaram się im zrobić zdjęcia, chociaż w garażu nie wyjdą pewnie rewelacyjnie.
Próby przeniesienia Sierści do domu trafiają na razie na silny mur oporu TŻ ("bo dzieci się od kotów czymś zarażą"). :(

Berute

Post » Pon paź 19, 2009 7:08 Re: Poznań, jest DT:):):) Ave Berute:)::) Szukamy DS:)

Najważniejsze, ze są bezpieczne i mają Twoją opiekę. Co do reszty może należy odczekać. TŻ z pewnością zmięknie jak zobaczy jakie to słodziaki :D

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pon paź 19, 2009 7:54 Re: Poznań, jest DT:):):) Ave Berute:)::) Szukamy DS:)

Berute idziesz na całość :lol: :1luvu:

A TŻ-towi się nie dziw - nie wie, więc się boi. Trzeba by mu było przygotować jakiś referacik o chorobach odzwierzęcych i zabezpieczaniu się przed nimi ;)
Przy dzieciach najważniejsze odrobaczanie kotów, trzeba też uważać przy chorobach skórnych - grzyb, świerzb.
A jeśli się boi toksoplazmozy, możesz go uspokoić - dzieci już bezpieczne.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 19, 2009 8:18 Re: Poznań, jest DT:):):) Ave Berute:)::) Szukamy DS:)

Ave Berute :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wielkie dzięki nasza Dobra Duszo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czekamy na fotki i relacje z życia kociej rodzinki i zaciskamy kciuki za wspaniałe domki stałe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 19, 2009 11:17 Re: Poznań, jest DT:):):) Ave Berute:)::) Szukamy DS:)

nowe DT nam się pojawiają ;)
widzę, że można ze spokojem odejść na emeryturę ;)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

[następna]