Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 05, 2009 9:37

ta Julcia? - o rany, ale niespodzianka 8O a z maluszkiem wszystko w porzadku? idę na watek pokukać

Julcia Obrazek dt u Budryska
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88728[/quote]

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro maja 06, 2009 9:09

i kolejne niewidome maleństwo :(
z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=91 ... c&start=30

dziewczyny mają kilka kotów z tego pożaru, może wspomożemy wizytę u okulisty dla Fenomena?

barba50 pisze:Te 3 maleństwa są u p. Ireny w Azylu w Konstancinie.
Dwójka białasków - ciemnonosek i jasnonosek mają się nieźle. Same jedzą, ślicznie baraszkują, a buro-biała ślepinka miała wg wetów z kliniki SGGW być uśpiona (nie napiszę jak wyglądała tam wizyta malucha, bo się coś we mnie gotuje :evil: ) Na szczęście p. Irena wiedziała lepiej, a może miała po prostu nadzieję :?: :?: :?: Nie dała uśpić kociaka. Po leczeniu (w Azylu) kociak zdecydowanie się poprawił - CHCE ŻYĆ :!: :!: :!: Jeszcze sam nie je, ale karmiony strzykawką ssie pierwszorzędnie, jest aktywny, bawi się razem z rodzeństwem.
Dostał na imię Fenomen. Bo fenomenem jest że przeżył.
Zobaczcie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z Fenkiem, już to z p. Ireną ustaliłyśmy pojadę do dra Garncarza, niech się tylko malizna trochę wzmocni :)
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Śro maja 06, 2009 9:16

Biedna ślepinka, źle te oczka wyglądają... :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 06, 2009 9:55

Bazyliszkowa pisze:Biedna ślepinka, źle te oczka wyglądają... :(

ale malutki jest, więc może będzie miał większe szanse,
wirus krócej sieje zniszczenie
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro maja 06, 2009 10:00

ksiezna_kluska pisze:i kolejne niewidome maleństwo :(

dziewczyny mają kilka kotów z tego pożaru, może wspomożemy wizytę u okulisty dla Fenomena?

Zostało nam 95zł od Przemiłka. Tak tez spokojnie możemy je przelać na konto Azylu.
Ktoś za lub przeciw?
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro maja 06, 2009 10:01

barba50 pisze:Byłam w Azylu u maluszków. Mają się świetnie :D Ładnie jedzą, ślepinka też już je sama, brykają jak młode źrebaki, aż trudno im było zrobić jakieś sensowne zdjęcia :wink: Parka białasków za 2-3 tygodnie będzie mogła szukać domków. Są zdrowe, będą zaszczepione.
A Fenomen okazał się być dziewczynką, więc chyba będzie Fenką :roll: "Dogania" rodzeństwo, oczka nie wyglądają dobrze, sprawdzimy je u dra Garncarza przy najbliższej sposobności (dzisiaj będę z Zawadą - spróbuję umówić wizytę)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

barba50 pisze: [
Aaa - umówiłam Fenomenkę do okulisty, do dra Garncarza na 14 maja (wcześniejszych terminów nie było)

a moz epzreznaczymy te fundusze, które miały być dla Przemiłka, a państwo B. wspaniałomyslnie przekazali na inna biedę?

alessandra

Post » Śro maja 06, 2009 10:05

Marcjanna w myślach mi czytasz, kto jeszcze za?

powiem inaczej, ktoś jest przeciw? 8) 8O :wink:

alessandra

Post » Śro maja 06, 2009 10:07

:ok:
i trzymam kciuki
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Śro maja 06, 2009 10:11

Jestem za i ani trochę nie przeciw! :lol:

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 06, 2009 10:18

Obecne majowe saldo 438zł:

Wpłaty (235zł):
rezerwa
Aleksandra59
alessandra
AnitaS
Anna Katolik
barba50

Bazyliszkowa
Duduś
marcjannakape
puss
zenia

bazarki (203zł):
jamesbondjames
Myshka
xandra
Ostatnio edytowano Śro maja 06, 2009 19:28 przez marcjannakape, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro maja 06, 2009 10:19

marcjannakape pisze:

Zostało nam 95zł od Przemiłka. Tak tez spokojnie możemy je przelać na konto Azylu.
Ktoś za lub przeciw?

Kochani jesteście jak zawsze wspaniali :D Ale pan dr Garncarz jest człowiekiem o ogromnym sercu - wszystkie azylowe ślepinki są przyjmowane w lecznicy bezpłatnie. Myślę, że teraz będzie tak samo. (za poniedziałkową wizytę Zawady też zapłaciłam symbolicznie, połowę stawki, bo dr wie, że Zawada jest kotem po wypadku, podniesionym z jezdni, moim tymczasem). Jeśli będą inne koszty leczenia Fenki (np. krople, leki) to wtedy dam znać, dobrze :?:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Śro maja 06, 2009 10:21

barba50 pisze:
marcjannakape pisze:

Ktoś za lub przeciw?

Kochani jesteście jak zawsze wspaniali :D Ale pan dr Garncarz jest człowiekiem o ogromnym sercu - wszystkie azylowe ślepinki są przyjmowane w lecznicy bezpłatnie. Myślę, że teraz będzie tak samo. (za poniedziałkową wizytę Zawady też zapłaciłam symbolicznie, połowę stawki, bo dr wie, że Zawada jest kotem po wypadku, podniesionym z jezdni, moim tymczasem). Jeśli będą inne koszty leczenia Fenki (np. krople, leki) to wtedy dam znać, dobrze :?:

Wiem o tym 8)
Ale Fenomem jest maluszkiem, który potrzebuje równiez i dobrego jedzenia czy nawet wspomagania immunologicznego.
Na to tez trzeba pieniązków.

Pamietam jaki JW do mnie trafił z azylu - mały szczurek, a teraz misiek z niego, ze ho!ho!
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro maja 06, 2009 10:30

Z tym płaceniem to różnie bywa.
Walercia zapłaciła ostatnio pełną stawkę :( (fakt, że przyjął ją nie dr Garncarz, tylko pani doktor). A wiadomo było, że kotek bezdomny, z innymi urazami :(

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 06, 2009 10:40

Bazyliszkowa pisze:Z tym płaceniem to różnie bywa.
Walercia zapłaciła ostatnio pełną stawkę :( (fakt, że przyjął ją nie dr Garncarz, tylko pani doktor). A wiadomo było, że kotek bezdomny, z innymi urazami :(

zatem tej wet nie ma co polecać, nie zasługuje na to, niech zbija sobie kasę na hodowcach :evil:
żeby być lekarzem a nie konowałem trzeba miec jeszcze serce- sorki, ale w kwestii lekarzy /wetów mam spore doświadczenie , niestety, to nie tylko zawód, trzeba być jeszcze Człowiekiem. hawk

alessandra

Post » Śro maja 06, 2009 10:42

marcjannakape pisze:Zostało nam 95zł od Przemiłka. Tak tez spokojnie możemy je przelać na konto Azylu.
Ktoś za lub przeciw?

ZA
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]