SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2011 20:58 Re: SPIS KARM dla Kota

Moja kotka nie lubi Orijena. Z bezzbożowych zdecydowanie kocha TOTW. Jeżeli chodzi o mięso-nie lubi żadnego. Ani piersi z kurczaka ani z indyka ani surowego ani wołowiny na parze czy surowej . Ryba jest także na liście zakazach. Z mokrego najbardziej lubi Gourmer Perle. Bozita od czasu do czasu może być, Saszetki Miamora z wołowiną.Czy ktoś mógłby doradzić jakieś saszetki o większej liczbie mięsa, z dużą ilością sosu-ważne ,żeby mięso i sos w saszetce nie było zbyt jasne.Ona ostatnio lubi tylko TOTW , smakołyki Gimpeta i Whiskasa i szynkę drobiową konserwową :(
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Pon cze 20, 2011 21:15 Re: SPIS KARM dla Kota

A jaką karmę najlepiej dawać dla struwitowca?Czy Sanabelle urinary to dobra jest?Bo moja kotka po Hillsie to śmierdzące kupska ma i granulki są za małe, zdarzało jej się wszystko naraz zjeść bez gryzienia i zwrócić wszystko. :roll:
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Pon cze 20, 2011 21:30 Re: SPIS KARM dla Kota

Ale Was męczę :(
Czyli dobrej, bezzbożowej karmy nie kupię w okolicach 100zł/ ok. 7kg - prócz TOTW...? :cry:
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Wto cze 21, 2011 9:06 Re: SPIS KARM dla Kota

Applaws 7,5 kg jest za około 120-130 zł. Nie wiem, czy taka cena też może być.

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

Post » Wto cze 21, 2011 9:22 Re: SPIS KARM dla Kota

Feline Porta 21 Finest Sensible Grain Free - w jednym z warszawskich sklepów internetowych 7,5 kilo jest za 115 złotych. 8)
Ostatnio edytowano Wto cze 21, 2011 9:23 przez zuzebiusz, łącznie edytowano 1 raz
Zuzebiusza spis karm dla kota: http://imageshack.us/f/580/karmy.png/

zuzebiusz

Od: Pon cze 20, 2011 10:16

Post » Wto cze 21, 2011 9:22 Re: SPIS KARM dla Kota

tamiska pisze:Applaws 7,5 kg jest za około 120-130 zł. Nie wiem, czy taka cena też może być.

Mogłaby być, ale nie wiem czy Molka polubi Applaws, TOTW miałam od Ciebie próbkę to ładnie wcinała :)
Obrazek Obrazek

kasia90

Post » Wto cze 21, 2011 9:24 Re: SPIS KARM dla Kota

Wiesz, raczej nie obejdzie się bez kupienia najpierw małej paczki "na próbę". Kociastemu musi smakować :wink:

zuzebiusz

Post » Wto cze 21, 2011 11:41 Re: SPIS KARM dla Kota

Postanowiłam podzielić się moją własną tabelką ze spisem karm. Oto ona:

Obrazek

zuzebiusz

Post » Czw cze 23, 2011 21:19 Re: SPIS KARM dla Kota

Discordia pisze:Karma, ktora w wersji rybnej ma pange, to chyba nie bedzie dobrej jakosci, nie? Kupilam w sobote awaryjna paczke karmy, z najwyzsza iloscia bialka jaka byla w sklepie, 57,2%. Zwie sie to Real Nature. I to wlasnie ona w wersji rybnej ma pange. Ja kupilam strusia z kaczka.

Od soboty jedza karme Real Nature. Jestem zdecydowanie na nie. Kupy smierdza i sa rzadkie. Juz zamowilam wor Orijena i probke Ziwipeak. Szkoda, ze najwieksze opakowanie Ziwipeak jest dostepne jako 400 gram. Czekamy na dostawe i zdam relacje jak sie "przyjal" Ziwipeak.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pon cze 27, 2011 15:33 Re: SPIS KARM dla Kota

Chce zamówić moim mruczącym karmę. Prawdę mówiąc ciężko mi się w tym wszystkim odnaleźć- orientuję się tylko które firmy są ok jeśli chodzi o karmy dla psów- nie wiem czy jest to adekwatne do karm dla kotów. Z tabeli wynika, że Bosch "Sanabelle" jest dobry. Karmiłam nim kiedyś koty, a potem- wiem, że to dziwnie zabrzmi, ale przez przypadek zeszliśmy na te popularne "badziewia". Chcąc szybko naprawić błędy w żywieniu moich mruczących proszę o radę. Czy powrót do Sanabelle to dobry pomysł? pozdrawiam ;)

zoosia

Od: Wto maja 27, 2008 8:37

Post » Pon cze 27, 2011 16:26 Re: SPIS KARM dla Kota

zuzebiusz pisze:Postanowiłam podzielić się moją własną tabelką ze spisem karm. Oto ona:

Obrazek

bardzo fajny spis, jeszcze przestudiuję i doczytam wątek :wink:
a na razie mam pytania:
czy tymi bezzbożowymi karmami można karmić kastrowane/sterylizowane koty, bez względu na płeć?
i podobne pytanie:
jaką karmą dla kastrowanych kotów karmić kotkę 12-letnią i 3-letniego kocura, czy można jedną, ale jaką?
kocica musi jeść RC Obesity (przynajmniej jako dodatek), kocur je RC Young Male.
i jaka karma dla kotek 1rok i 8lat?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon cze 27, 2011 18:20 Re: SPIS KARM dla Kota

Przepraszam, że bez cytatu ale pisze z telefonu. Karmy bezzbożowe mogą być podawane kotom w każdym wieku, również tym po kastracjach. Jak zauważysz, że kot przybiera na wadze to trzeba zmniejszyć dzienna dawkę i zwiększyć wysiłek fizyczny. Dla kota, który musi jeść karme weterynaryjna też może być, tylko że ja skonsultowalabym to jeszcze z weterynarzem (chyba, iż wiemy, że nasz weterynarz jest "przekupiony" przez royala :) ). Ja sama odkąd mam kota to studiuje kocie karmy, więc mogę polecić parę. Najlepszy i bezkonkurencyjny to ziwi peak, potem wildcat, applaws, orijen, taka rybna (w nazwie ma fish i coś jeszcze) ze sklepu ekozwierzak.pl, trochę gorsze ale nadal dobre to acana i taste of the wild. Wydaje mi sie, że o czymś zapomniałam :oops: postaram sie dopisać jak mi sie przypomni. Szerzej temat był poruszany wcześniej. Wielką znawczynią tego tematu jest Tamiska :) może uzupełni moja wypowiedź :)
Jeszcze dodam że przed całkowitą zmiana karmy trzeba ją powoli wprowadzać w dietę kota. Ja zmieniłam radykalnie z dnia na dzień i były wymioty, biegunki :(
Pozdrawiamy,
Obrazek Obrazek

kasia90

Post » Pon cze 27, 2011 18:39 Re: SPIS KARM dla Kota

dzięki :) wątek przeczytam, ale w wolnej chwili. na razie koty maja pełne paczki tego co pisałam, więc jak dojdą do połowy to zacznę dodawać im czegoś innego, w tym czasie zastanowię się co :wink: zresztą na razie maja tyle wrażeń, że zmiana karmy to byłoby już za dużo.
kocicy wystarczy, że Obesity stanowi 1/3 tego co dostaje, może mogłaby całkiem z tego zrezygnować, ale nie chcę ryzykować, że znów będzie się męczyła.
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon cze 27, 2011 21:53 Re: SPIS KARM dla Kota

A jeszcze z mokrych polecam Blue Buffalo, Applaws, Almo Nature :) super jest jeszcze natural harvest. Generalnie nie chce tu robić jakiejś reklamy ale w sklepie ekozwierzak są same bardzo dobre karmy, nie znajdziesz tam byle czego :) jak nie wiesz czy jakaś karma jest dobra to wystarczy spojrzeć czy tam taka widnieje :) ja tak robię :P
Obrazek Obrazek

kasia90

Post » Pon cze 27, 2011 21:55 Re: SPIS KARM dla Kota

Koty dzis caly dzien glodne. Przyszedl zamowiony Orijen i mala paczka Ziwipeak. Nasypalam im tego Ziwipeaka, zjadly po jednej chrupce. Doslownie jednej. Caly dzien zarcie stalo w misce i nic nie ruszyly. Wsypalam spowrotem do opakowania, nasypalam Orijena koty dopadly misek jakby tydzien nie jadly. A TZ sie dzis cieszyl ze kot za nim tesknil bo sie mizial z nim co chwile, a on w ten sposob daje do zrozumienia, ze zjadlby cos :twisted:
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

[poprzednia][następna]