PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2012 21:34 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

NITKA/KARINKA pisze:Zapraszam do glosowania w ankiecie Miau
viewtopic.php?f=1&t=144718

Zagłosowane :ok: :ok:

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

Post » Wto sie 07, 2012 8:22 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Jano, w pierwszym poście wymienione są osoby, które odwiedzają koty na P. (Do modyfikacji niestety jest częstotliwość tych odwiedzin i aktualna liczba osób :( Karoliny nie było od ponad pół roku, Mariki od kilku miesięcy, kilka z dziewczyn jest wolontariuszkami psimi i.t.p.) ). Grupa MRAU w Vivie stworzona była głównie z myślą o tym aby działania na rzecz kotów wyciągniętych ze schroniska mogły iść sprawniej pod wspólną egidą oraz aby zbiórki funduszy (czy wydatki, także na wsparcie kotów na P.) były gromadzone na wspólnym, fundacyjnym, koncie. W związku z tym koordynatorem grupy z Vivą została Ozymandias, a alareipan, MalgosiaZ. naline, Kotydwa12, AnielkaG., Smarti, magaaaa, zoyabea oraz ja (poprawcie mnie jeśli coś pomyliłam, o kimś zapomniałam- jeszcze śpię;) ) zostałyśmy wolontariuszkami fundacji. Oczywiście nie jest konieczne przystąpienie do wolontariatu by być DT czy wspierać koty i działania w jakikolwiek sposób, (co ma miejsce za sprawą wszystkich osób, które pomagają transportowo, rzeczowo, duchowo), nie wyklucza to pomocy Mrau, ale działa to również w drugą stronę- można pomagać kotom z Palucha organizując pomoc na własną rękę :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sie 07, 2012 8:48 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Dziękuję za odpowiedź - proponuję uściślić więc pierwszy post, bo informacje są niejasne.
Gdzie można znaleźć Waszą aktualną stronę www z informacjami typu wolontariusze, statystyki, koty do adopcji, rozliczenia etc.? Podobne pytanie zadano Wam też w wątku głosowania do Krakvetu.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto sie 07, 2012 10:24 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Jana pisze:Dziękuję za odpowiedź - proponuję uściślić więc pierwszy post, bo informacje są niejasne.

Faktycznie- można je uznać za tożsame i warte są uściślenia.

Mam nadzieję, że Dziewczyny zajrzą i dadzą info o stronie :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto sie 07, 2012 11:44 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Never pisze:[...] na Paluchu jest jakiś wirus chyba, nie wiem co to jest ale 3 maluszki u znajomej i 1 koteczka z PA adoptowana 2 tygodnie temu nie żyją. I to nie była pp. Kotki miały biegunkę, której w żaden sposób nie dało się opanować.

Na Paluchu jest - na pewno - panleukopenia. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że przyczyną śmierci kociąt [*] było co innego? Nawet jeśli testy wyszły ujemnie, to nie wyklucza choroby. A "nie dająca się opanować biegunka", to właśnie jeden z objawów pp.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 08, 2012 9:10 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Jana pisze:Dziękuję za odpowiedź - proponuję uściślić więc pierwszy post, bo informacje są niejasne.
Gdzie można znaleźć Waszą aktualną stronę www z informacjami typu wolontariusze, statystyki, koty do adopcji, rozliczenia etc.? Podobne pytanie zadano Wam też w wątku głosowania do Krakvetu.

Jana, przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Jeśli chodzi o stronę to jej adres: www.mrau.com.pl . Do końca tygodnia ją uaktualnię: dodam rozliczenia, wypiszę członkinie grupy. Co do statystyk, to musimy się wszystkie skupić i podliczyć, ile kotów od lutego wydałyśmy i wysterylizowały oraz np. ile kg karmy kupiłyśmy. Także na zaktualizowaną stronę mrau.com.pl zapraszam od poniedziałku :D

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Śro sie 08, 2012 9:25 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ozymandias pisze:

Jana, przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Jeśli chodzi o stronę to jej adres: http://www.mrau.com.pl . Do końca tygodnia ją uaktualnię: dodam rozliczenia, wypiszę członkinie grupy. Co do statystyk, to musimy się wszystkie skupić i podliczyć, ile kotów od lutego wydałyśmy i wysterylizowały oraz np. ile kg karmy kupiłyśmy. Także na zaktualizowaną stronę mrau.com.pl zapraszam od poniedziałku :D

Super :)
Myślę, że warto tego pilnować i uzupełniać systematycznie - będzie łatwiej :wink: A chyba i Viva! wymaga regularnego rozliczania się.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 08, 2012 17:40 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Czy dałoby się jakoś umówić na wizytę u koty w ten piątek?
Jestem co prawda wstępnie umówiona z jedną z wolontariuszek psich, ale chcę mieć opcję na wejście gdyby ona nie mogła...?
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw sie 09, 2012 7:11 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

BARDZO PROSZĘ O POMOC W "ODŚWIEŻENIU" POKOI ADOPCYJNYCH !
Są 4 pokoje z kotkami do adopcji - 3 z dorosłymi i 1 z maluchami w klatkach.
Bardzo proszę chętne 2-3osoby aby wsparły mnie w porządkach w tę sobotę . Sama nie dam rady :roll: .
Trzeba solidnie wymyć ściany , podłogi,klatki,kuwety,zmienić posłanka.
Zapewnione słodkie kocie mizianki :mrgreen: .
Zapraszam w godz.12.00-16.00.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sie 09, 2012 14:16 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Jana pisze:
Ozymandias pisze:

Jana, przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. Jeśli chodzi o stronę to jej adres: http://www.mrau.com.pl . Do końca tygodnia ją uaktualnię: dodam rozliczenia, wypiszę członkinie grupy. Co do statystyk, to musimy się wszystkie skupić i podliczyć, ile kotów od lutego wydałyśmy i wysterylizowały oraz np. ile kg karmy kupiłyśmy. Także na zaktualizowaną stronę mrau.com.pl zapraszam od poniedziałku :D

Super :)
Myślę, że warto tego pilnować i uzupełniać systematycznie - będzie łatwiej :wink: A chyba i Viva! wymaga regularnego rozliczania się.

Tak i rozliczanie się hula jak trzeba. A strona nadal w budowie i oprócz kotów i bzdur typu życie prywatne ;) ciężko znaleźć czas i środki na sensowne jej ukończenie. A z ciekawości- jak działacie ze stroną Koterii? Udaje się ją ogarniać własnymi siłami czy prowadzi ją ktoś z zewnątrz?

I nowi: :(
458/12 Obrazek
460/12 Obrazek
464/12 Obrazek
466/12 Obrazek
473/12 Obrazek
474/12 Obrazek
475/12 Obrazek
476/12 Obrazek
477/12 Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw sie 09, 2012 17:26 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

MalgosiaZ pisze:BARDZO PROSZĘ O POMOC W "ODŚWIEŻENIU" POKOI ADOPCYJNYCH !
Bardzo proszę chętne 2-3osoby aby wsparły mnie w porządkach w tę sobotę . Sama nie dam rady :roll: .

Małgosiu, w sobotę nie mogę, ale w tygodniu (wtorek, środa?) chętnie przyjadę pomóc, nazbierałam też trochę szmatek...

lkm.itd

Od: Czw wrz 15, 2011 21:29

Post » Pt sie 10, 2012 17:29 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

MalgosiaZ pisze:BARDZO PROSZĘ O POMOC W "ODŚWIEŻENIU" POKOI ADOPCYJNYCH !

Przypominam prośbę :oops:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob sie 11, 2012 18:00 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Min. Havana i Lamia (!) poszly dzis do domu :kotek:
Pulpecik poszedl w tygodniu :1luvu:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Nie sie 12, 2012 9:05 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Dziękuję Iwona66 za jednorazowe miseczki(2000-3000tys tego było ?). Zawsze można na Ciebie liczyć :D . Wszystko odebrałam z Bielan i przewiozłam na Paluch. Oczywiście w wielkim pośpiechu , aby zdążyć przed tłumem chętnych do pomocy przy sprzątaniu pokoi adopcyjnych. Jak zwykle byłam pierwsza , wobec czego w nagrodę własnoręcznie wyszorowałam 3 pokoje. Na maluchy zabrakło mi czasu :| . Przepraszam - poprawię się następnym razem. Zoyabea starała się coś z tym zrobić , ale była zalatana przy adopcjach(na całe szczęście wzięła to na siebie) także i jej brakowało rąk.

CZŁOWIEKU - I TY W KOLEJNYM ŻYCIU MOŻESZ BYĆ KOTEM Z PALUCHA !!!
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie sie 12, 2012 10:10 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

kolejnego życia na ziemi nie planuję, ale szmatki już uzbierałam :) puszczę pocztą w następnym tygodniu.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]