Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 14, 2010 7:42 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Madziula pisze:Słyszałam, że gdzieś na narutowicza w bloku jest podobna sytuacja
jest kotka ciężarna
sąsiedzi się buntują że jest dokarmiana
straszą karmicielkę aż strach pomyśleć co się stanie z kociakami jak się urodzą
o ile się urodzą bo chcą ją złapać i wyciachać ale nie wiadomo czy nie za późno
jest tam pewna kobieta z mojego osiedla, która chodzi do matki i też kicie dokarmia
myślą nad jej złapaniem bo boją się o jej zdrowie i nie tylko ale jest dzikawa bo ludzie ją źle traktują
tylko muszą znaleźć miejsce dla niej
nawet nie wiem czy ta kobieta czasem nie kontaktowała się z którąś z was

Madziula jak możesz zorintuj się w sytuacji w miarę szybko trzeba by konecznie kotke złapać i wysterylizować, miejmy nadzieję że już się nie okociła . Mamy w tej chwili juz klatkę łapkę, może byś pogadała z Basią na temat pomocy w złapaniu kotki. Do mnie nikt w takiej sprawie nie dzwonił.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 14, 2010 8:36 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Na konto wpłyneło 100 zł od Balbina38 - dziekuję :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon cze 14, 2010 10:46 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

rozliczyłam się za maj na pierwszej stronie watku :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon cze 14, 2010 11:03 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:rozliczyłam się za maj na pierwszej stronie watku :)

Ja zrobiłam rozliczenie swoje za maj i czerwiec

terenia1

Post » Pon cze 14, 2010 11:20 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

terenia1 pisze:
Filomen pisze:mnie tez jest przykro i Asi z For Animals pewnie tez, napracowałysmy się nad pismami, molestowaniem telefonicznym, spotkaniami itd, ale trzeba schować ambicje do kieszeni. wierzę ze SOS ma doswiadczenie, dobrą wole i na pewno sie dogadamy co do współpracy. na pewno przyczynilismy się do tej szybkiej decyzji skoro inicjatywa była ze strony dyrektora MZUK. To jest pierwszy krok do zwyciestwa a liczy sie dobro zwierzat. jesli nasz praca im cokolwiek pomoze, to super :D

Ewuniu to że doszło do podpisania umowy o wolontariat to jest tylko i wyłącznie Twoją zasługą bez Ciebie i Twojego zaangażowania nigdy by nie doszło do podpisania tej umowy walczyłaś o to jak lwica :wink: i to trzeba wyrażnie powiedzieć od poczatku tego roku, jakoś tym tematem w między czasie nikt się nie zajął nikt nie pomagał i nikt się nie zainteresował i wszyscy nasze schronisko mieli w głębokim poważaniu :( a co z tego wszystkiego wynikie to pozyjemy i zobaczymy, mnie osobiście nic tak nie wkurza jak przypisywanie sobie czegoś - w kierunku czego palcem w bucie się nie ruszyło :(
cały ten dyrektor i kierownik to są z przeproszeniem ostatnie złamasy, które w dupie mają dobro zwierząt i inne rzeczy martwią się tylko i wyłacznie o własne dupy i stołki i o to żeby nie mieć żadnych problemów.
W Kociej Chatce w miarę spokojnie Tigrusia po sterylizacji i Rambo po kastracji ok :ok: jutro podjadę z Tańką na testy mam nadzieję, że będzie wszystko ok i w poniedziałek Mara bęzie ją mogla zabrać do DT, a Tigrusia wróci po sterylizacji do DT.

Czytam dopiero dzisiaj i wierzyć mi się nie chce 8O .
Chcieli i pokazali że zrobią jak chcą, nie znam SOS i mam nadzieję że nie będzie to tylko forma układu z Urzędem dla zamknięcia gęby krzykaczom - czyli nam.
SOS wierzę w was i też czekam na pierwsze spotkanie wolontariackie, a tak wogóle na gorąco (dla mnie) bo dopiero dzisiaj to przeczytałam- to mam nadzieję że ta umowa jest gdzieś do wglądu na stronach SOS.
Ciekawi mnie jak jest sformuowana i co będzie można a co nie.
CZEKAM NA PIERWSZE SPOTKANIE W SPRAWIE WOLONTARIATU :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon cze 14, 2010 17:04 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:
Filomen pisze:.....
Czytam dopiero dzisiaj i wierzyć mi się nie chce 8O .
Chcieli i pokazali że zrobią jak chcą, nie znam SOS i mam nadzieję że nie będzie to tylko forma układu z Urzędem dla zamknięcia gęby krzykaczom - czyli nam.
SOS wierzę w was i też czekam na pierwsze spotkanie wolontariackie, a tak wogóle na gorąco (dla mnie) bo dopiero dzisiaj to przeczytałam- to mam nadzieję że ta umowa jest gdzieś do wglądu na stronach SOS.
Ciekawi mnie jak jest sformuowana i co będzie można a co nie.
CZEKAM NA PIERWSZE SPOTKANIE W SPRAWIE WOLONTARIATU :D

Na pewno nie będziemy listkiem figowym dal zarządcy schroniska. Tak się składa, ze to my 3 lata temu rozpoczęliśmy batalię o wolontariat w tym schronisku i część obecnych tu na wątku o tym wie. Nie mam żadnych wątpliwości, że zgoda na wolontariat jest efektem wielu zdarzeń. A to, że Fundacja SOS? Mamy już doświadczenie w takim działaniu. Myślę, że to zaowocowało.
Zakres prac w schronisku będzie uwidoczniony na stronie fundacji w zakładce "Schronisko w Sosnowcu" a także na stronie sosnowieckiego schroniska. Wszystko wymaga czasu, aktualizacja strony też.

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Pon cze 14, 2010 17:33 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

lisek pisze:Na pewno nie będziemy listkiem figowym dal zarządcy schroniska. Tak się składa, ze to my 3 lata temu rozpoczęliśmy batalię o wolontariat w tym schronisku i część obecnych tu na wątku o tym wie. Nie mam żadnych wątpliwości, że zgoda na wolontariat jest efektem wielu zdarzeń. A to, że Fundacja SOS? Mamy już doświadczenie w takim działaniu. Myślę, że to zaowocowało.
Zakres prac w schronisku będzie uwidoczniony na stronie fundacji w zakładce "Schronisko w Sosnowcu" a także na stronie sosnowieckiego schroniska. Wszystko wymaga czasu, aktualizacja strony też.

Super :ok: :1luvu: :kotek: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon cze 14, 2010 19:11 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Dorota Wojciechowska pisze:
lisek pisze:Na pewno nie będziemy listkiem figowym dal zarządcy schroniska. Tak się składa, ze to my 3 lata temu rozpoczęliśmy batalię o wolontariat w tym schronisku i część obecnych tu na wątku o tym wie. Nie mam żadnych wątpliwości, że zgoda na wolontariat jest efektem wielu zdarzeń. A to, że Fundacja SOS? Mamy już doświadczenie w takim działaniu. Myślę, że to zaowocowało.

Super :ok: :1luvu: :kotek: :1luvu:

tak :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon cze 14, 2010 22:41 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Dobrze, że trzy lata temu zaczęliście :D i potem skończyliscie bez żadnych efektów bo jakoś przez następne trzy lata każdy kto się zjawił się w schronisku w Sosnowcu musiał się tłumaczyć gęsto, że nie zna Fundacji SOS i Ciebie bo jak zna to nie zostanie wpuszczony do schronu, bo na same Twoje nazwisko i nazwę fundacji SOS w schronisiku dostawali białej goraczki, więc z przeproszeniem nie nie kumam takich rzeczy i o co chodzi, dobrze że rozpoczeliscie batalie ale jej nie doprowadziliście do skutku, a doświadczenie SOS z pewnością zaowocowało tym bardziej że Dyrektor MZBM-u oraz kierownik schroniska jeszcze trzy tygodnie temu jak usłyszał nazwę SOS to pluli jadem no sorki , ale wszystko ma swoje granice :evil:
Ja osobiście mam to gdzieś, liczy się to żeby kociaki miały lepiej dobro kotów przede wszystkim , w takim razie czekam na działania Fundacji :)

terenia1

Post » Pon cze 14, 2010 23:25 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Niestety my mamy większy problem z kociakami z naszego schroniska. Oto Tania przywiozłam ją ze schroniska sosnowieckiego chyba około 3 lub 2 tygodnie temu - kicia została przywieziona do schronu z 6 slepych kociaków lub się w schronisku okociła, miała 6 malentasów - ślepaki cały miot został uśpiony, i chyba dobrze choć nie jestem fascynatką usypiania ślepych miotów, dlaczego dobrze :cry: dziś byłam z Tanią u weta zrobić test na białaczkę myślałam że wszystko będzie ok, niestey nie jest ok Tania ma białaczkę :cry: Pan Doktor zaproponował uśpinie - Tania wróciła do nas, a co dalej bedzie nie wiem nie mam pomysłu :cry: To Tania
Obrazek

terenia1

Post » Pon cze 14, 2010 23:46 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

W życiu nie spodziewałam się takiej diagnozy :( Tania - choć od początku biedna, wycofana, dziś nawet rujki dostała........i białaczka......

W zeszłym roku królował Fip - po dziś dzień mamy efekty syfu jaki panuje w tym pieprzonym schronisku.....tfuuu........
Czyżby ten rok był pod znakiem białaczki..........?????

Ale cóż wierzę że Fundacja SOS zrobi tam porządek.........zburzą stare kociarnie i wybudują Nową tak jak się należy :wink: Jeśli tak będzie to mogę być wolontariuszem. Inaczej w tym SYFIE się nie da..........
MIKUŚ

Post » Wto cze 15, 2010 6:58 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:Niestety my mamy większy problem z kociakami z naszego schroniska. Oto Tania przywiozłam ją ze schroniska sosnowieckiego chyba około 3 lub 2 tygodnie temu - kicia została przywieziona do schronu z 6 slepych kociaków lub się w schronisku okociła, miała 6 malentasów - ślepaki cały miot został uśpiony, i chyba dobrze choć nie jestem fascynatką usypiania ślepych miotów, dlaczego dobrze :cry: dziś byłam z Tanią u weta zrobić test na białaczkę myślałam że wszystko będzie ok, niestey nie jest ok Tania ma białaczkę :cry: Pan Doktor zaproponował uśpinie - Tania wróciła do nas, a co dalej bedzie nie wiem nie mam pomysłu :cry: To Tania
Obrazek

biedactwo :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto cze 15, 2010 8:14 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:Niestety my mamy większy problem z kociakami z naszego schroniska. Oto Tania przywiozłam ją ze schroniska sosnowieckiego chyba około 3 lub 2 tygodnie temu - kicia została przywieziona do schronu z 6 slepych kociaków lub się w schronisku okociła, miała 6 malentasów - ślepaki cały miot został uśpiony, i chyba dobrze choć nie jestem fascynatką usypiania ślepych miotów, dlaczego dobrze :cry: dziś byłam z Tanią u weta zrobić test na białaczkę myślałam że wszystko będzie ok, niestey nie jest ok Tania ma białaczkę :cry: Pan Doktor zaproponował uśpinie - Tania wróciła do nas, a co dalej bedzie nie wiem nie mam pomysłu :cry: To Tania
Obrazek

Białaczka to nie wyrok smierci. Adelka znalazła domek, Gucio prawdopodobnie na dniach też. Trudniej się wyadoptowuje bialaczkowca, ale jest to mozliwe. Najważniejsze to sprawdzić jakie wyniki krwi ma koteczka. Czy wirus atakuje czy raczej w stanie uspienia.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto cze 15, 2010 8:33 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Obrazek

Może za jakieś 2-3 tygodnie trzeba powtórzyć testy, czasem testy sie mylą :(
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Wto cze 15, 2010 9:39 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

To troszkę na poprawienie humorów wieści z Domu Berka:
"Witam berek jest już w pełni zadomowiony bardzo często wychodzi na spacery dzięki czemu nie musimy wymieniać żwirku kiedy jest na spacerze wystarczy go tylko zawołać i po chwili przychodzi jak pies ale tylko na nasze zawołanie do innych ludzi jest nieufny ostatnio berek zaczął się odzywać (dawniej śmialiśmy się że mamy kota niemowę)szczególnie po przyjściu ze spaceru dużo opowiada
Obrazek
Kiedy berek jest na balkonie często zasypia w swojej budce...

Obrazek
pozdrawiamy głaski dla zwierzaków "
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

[poprzednia][następna]