FIV+

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 14, 2012 23:01 Re: FIV

Proszę szanownych miauowiczów!
Tu pisze Maniek z Tyskich Mruczków przebywający w DT u Justy&Zwierzaki!
Pragnę się z Wami podzielić nowiną!
Otóż zainteresowała się mną pewna pani z W-wy. Miała już koty, u rodziców ma kota białaczkowego, więc nie straszne jej kocie choroby. Wpadłem jej w oko i.... Chce mnie adoptować! :piwa: :ok:
Tak więc wszystko wskazuje na to, że już wkrótce będę Warszawianinem, albo miaucząc inaczej: już nie tyskim, ale warszawskim mruczkiem :mrgreen: Będę jedynakiem, będę wychodził z Dużą na spacery na smyczy i szelkach... Ech.... Czekałem prawie 2 lata u Justy! Kilka razy było już blisko, już się wydawało, że mój domek mnie znalazł.... ale po wstępnej, obiecującej rozmowie nie było z żadnym z zainteresowanych ponownego kontaktu. Jakby wszyscy rozpłynęli się w powietrzu. Tym razem jednak nic tej pani nie przestraszyło, nie boi się niczego, tak jak ja :1luvu:
Teraz tylko jedna ciocia, która mi kibicuje od początku, która jest moją największą, najwierniejszą ciociofanką przeprowadzi wizytę przedadopcyjną i.... Może majowy długi weekend spędzę już w DS w W-wie! :piwa: :ok:
Szczęście wreszcie się do mnie uśmiechnęło! :1luvu: Wygrałem los na loterii, i główną nagrodę: dom i miłość wraz ze znakomitą opieką człowieka! :1luvu: :ok: :piwa: Hurraaaa!!!!
Z całego mojego kociego serduszka wszystkim pobratymcom plusikowym życzę, by każdy też w końcu doczekał się tego szczęśliwego dnia!

Maniek :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob kwi 14, 2012 23:28 Re: FIV

Manieczku Kochany, serdecznie Ci gratuluję i życzę tyle szczęścia w Twoim własnym domku, ile tylko zdołasz udźwignąć :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob kwi 14, 2012 23:52 Re: FIV

Maniek na każdego FIVka czeka dom, czasem trzeba tylko troszkę dłużej poczekać. Wszystkiego dobrego w nowym domu :ok:
FIVkowa Frania
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro kwi 18, 2012 20:49 Re: FIV

yuuuupi

ToiTpi i Uszatka trzymają kocie kciuki za nowy domek!
Ludzie dzielą sie na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde

Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

Mark Twain

agatka13

Od: Nie cze 05, 2011 19:01

Post » Śro kwi 18, 2012 21:29 Re: FIV

Ale dobra nowina :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Taki domek, taki domek, oby jak najszybciej :!: :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon kwi 23, 2012 16:07 Re: FIV

Manius od piatku mruczy na swoim :) Duza zwariowala kompletnie na jego punkcie, on sie juz w pelni zaaklimatyzowal, domiaukuja sie znakotmicie :) Mialysmy z Justa naprawde wysokie wymagania jesli chodzi o kandydatow na domek dla Manka, bo to specyficzny kot, nie tylko dlatego, ze plusikowy. Ten domek nie tylko wszystkie te oczekiwania spelnil w 100% ale nawet przewyzszyl je "swoimi kwalifikacjami" :1luvu: :1luvu: Koti i jego Duza maja ze sobo mnostwo wspolnego, a tam, gdzie sie roznia, znakotmicie sie uzupelniaja :piwa:
Kazdemu kotu takiego domku zycze, zwlaszcza tym przewlekle chorym i kalekim :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Wto kwi 24, 2012 9:59 Re: FIV

Wszystkiego dobrego życzmy Domkowi i Maniusiowi :D :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto kwi 24, 2012 20:11 Re: FIV+

miaudziekujemy i innym FIV kom szukajacym domu tez zyczymy, by znalazly taj zaje...sty domek, jaki trafil sie Mankowi :)

Kociara82

Post » Pon cze 04, 2012 20:07 Re: FIV+

Maniek mial robione testy z krwi na FIV... niestety potwierdzily one obecnosc tego wirusa w jego organizmie. :roll:
Ale Duza go kocha bez wzgledu na wszystko, Maniek tez coraz bardziej odwzajemnia to uczucie :) Ma swietna opieke i w domu i wet, wychodzi z Duza na spacerki na szelkach i smyczy, schudl ok.1 kg na razie, ale malymi kroczkami do celu.... :ok:
poza tym wszystko u niego wporzadku, wirus pod kontrola, koti szczesliwy, zadowolony z domku, kocie marzenia sie spelnily :) FIV nie przeszkodzil w niczym :)

jesli ma ktos ochote na udzial w fajnej zabawie konkursowej na miss i mistera miau wsrod kotow przewlekle chorych-zapraszam tu: :arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=20&t=142731

Kociara82

Post » Wto cze 12, 2012 21:16 Re: FIV+

zapraszam Fivki do wziecia udzialu w konkursie na miss i mistera czerwca wsrod przewlekle chorych-banerek w moim podpisie was tam zaprowadzi :) :piwa:

Kociara82

Post » Wto lip 03, 2012 19:30 Re: FIV+

w krakowskim schronisku przebywa Blady
Kot z bialaczką
http://www.schronisko.krakow.pl/Adopcje ... BLADY.html
muszę się zastanowic gdzie mozna go oglaszac aby to mialo sens
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob sie 04, 2012 16:41 Re: FIV+

Zapraszam do wziecia udzialu w konkursie na miss i mistera miau miesiaca sierpnia, tym razem krowki i pingwinki. Zabawa wysmienita a przy okazji pomagamy kocim biedom. Oto link do zabawy: viewtopic.php?f=20&t=144808
Zapros koniecznie znajomych :) im wiecej kotow wystartuje tym wiecej uzbieramy $$, a im wiecej my uzbieramy, tym wiecej jakas kocia bieda dostanie $$.

Kociara82

Post » Pt maja 10, 2013 17:03 Re: FIV+

Witam, mam nadzieje, że jeszcze ten wątek nie umarł bo widzę, że ostatni wpis był bardzo dawno :) Piszę pracę inżynierską między innymi na temat FIV, gdyby ktoś z właścicieli Fivków zechciałby porozmawiać ze mną na temat przypadku swojego kotka, bardzo proszę o kontakt emailowy Marta.Ski@interia.pl . Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc. Dodam że sama posiadam kotkę z FIV, ale chciałabym w swojej pracy opisać jak najwięcej przypadków z różnorodnymi objawami.

MarthaQuattus

Od: Czw mar 28, 2013 8:45

Post » Pt sty 31, 2014 19:29 Re: FIV+

Tak się zastanawiam, czy ktoś tutaj jeszcze zagląda? Bo miała bym pytanie :(
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Nie lut 02, 2014 16:13 Re: FIV+

Dawaj :D

PaniKot

Od: Pt sie 30, 2013 19:32

[poprzednia][następna]