TYMCZASY u JOPOP- PROŚBA O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 11, 2007 14:46

O matko, ale sajgon dziś zaliczyliśmy:)

a) kastracja Mrumru
b) czyszczenie zębów Migotce
c) kastracja Bruna i Szajbusa (od Aleby)
d) przegląd, zeskrobina z ogona + golenie MałejBurej (tak to straciłam szansę na jej wyadoptowanie szybkie...
e) przegląd czarnej koteczki (od Aleby)
f) przegląd i kłucie Chlorów

a potem - sprint do roboty. grzeczni studenci, poczekali na spóźnioną panią magister:) lecę do drugiej grupy, cd. relacji potem:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lis 11, 2007 14:55

Wbrew pozorom wpadamy czesto... Sledzimy akcje i czesto zalujemy, ze mamy tak masakrycznie male mieszkanie i czasu tak malo, zeby cos pomoc. Poki co paskudny czas nadszedl ale trzymamy kciuki za kociaki :)

MiA

adri

Od: Sob paź 21, 2006 15:55

Post » Nie lis 11, 2007 17:13

jopop pisze:O matko, ale sajgon dziś zaliczyliśmy:)

a) kastracja Mrumru
b) czyszczenie zębów Migotce
c) kastracja Bruna i Szajbusa (od Aleby)
d) przegląd, zeskrobina z ogona + golenie MałejBurej (tak to straciłam szansę na jej wyadoptowanie szybkie...
e) przegląd czarnej koteczki (od Aleby)
f) przegląd i kłucie Chlorów

Ad. a) szkoda, że Mruś nie jest na codzień takim przytulakiem jak po znieczulaczu... przed podaniem którego trzeba kota było do zgniataka przełożyć...

Ad. c) miałam okazję poznać chłopaków osobiście - jaki Bruek jest cuuudny!! :1luvu:

Ad. d) Asiu, koniecznie zdjęcia!! Małabura ma przepiękne cętkowanie na skórze!! W trakcie golenia darła się niemiłosiernie i chyba każdy z trzymających odniósł w boju jakieś rany... gdzie w takim małym ciałku mieści się tyle energii i siły?? :twisted:

Ad. e) śliczna, baaardzo podobna do Krecika... i przede wszystkim w dobrym kolorze... zdjęcia nie oddają nawet połowy jej uroku

Ad. f) darły się i wyrywały w trakcie robienia zastrzyków jak opętane :twisted:

Zwariowany dziś dzień.
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Nie lis 11, 2007 20:35

to napiszę parę słów o każdym.

Migotka - moje kochane kocisko, wielka histeryczka gdy musi wyjść z domu. Zęby oczyszczone, teraz już znów mruczy i sie łasi, na szczęście zapomniała już złe chwile.

Mrumru - zlokalizowano mu na ciele kilka plamek (na szczęście malutkich) grzyba, więc dostał kolejny biocan. Jajeczka juz na patelni:) Po powrocie do domu kocurek zachowuje sie tradycyjnie, czyli spiernicza przede mną gdzie się da :twisted:

Małabura - została ogolona, nie wiem jak reszta uczestników, ale ja ścierałam z siebie krew jeszcze dużo później, podczas zajęć ze studentami... :roll: Wygląda przekomicznie, jeszcze łysego burego kota nie widziałam, jest w cętki:) i jest różowo-fioletowa:)

Chlory - tu nieco mniej do śmiechu. Po pierwsze zapomnieliśmy obejrzeć ten język, za mało czasu było na wszystko i mi to umknęło, cholera. RTG i osłuchiwanie twierdzą, że płuca są w miarę ok, ale przynajniej u tego który ma porządne rtg jest chyba lekki przerost jednej komory serca. Sprobuje zrobic rtg tez dwom pozostalym, ale mam sie nastawic ze obraz bedzie podobny. Do tego wszystkie maja jakies zaburzenia jelitowe, wiec na razie sa na lekkiej diecie i lekach srakowych.

Werdykt jest taki: jesli rzeczywiscie serca sa nadwyrezone wskutek klopotow z ukl. oddechowym to w kazdej chwili MOZE nastapic zalamanie. I nie bede tego wiedziec jeszcze jakis czas. tzn. mam sie liczyc z teoretyczna mozliwoscia ich smierci kazdego dnia. uspokoic sie moge jak juz zarosna, utyja i beda sie ladnie i wesolo bawic i jesc.

super. miesiac-dwa siedzenia na tykającej bombie. AAAAAALLLLLLLLEEEEE sie ciesze!

Kocury Aleby są starsze od Mrumru o zaledwie półtora miesiąca, a na oko o 2 lata:) są WIELKIE I GRUBE:) i milutkie, zwłaszcza Szajbus, który uwalił mi sie na kolanach i nie chciał zejść:)

Czarna koteczka Aleby jest naprawdę nieco większą kopią Krecika (dla tych, co ją pamiętają) - jest PRZEŚLICZNA!!!! Jej siostry wyglądają również śmiesznie, są grube, mają krótkie łapy i BARDZO krótkie ogony. I pzedłużane futro. I okrągłe, nieco spłaszczone mordy. No prawie brytki:)
Obrazek

jopop

Post » Nie lis 11, 2007 21:11

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Nie lis 11, 2007 21:23

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Nie lis 11, 2007 21:24

jopop pisze: Obrazek

Czy on się uczy latać??? 8O
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lis 11, 2007 22:02

toz to pregowany nietoperz :strach:
:wink:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Nie lis 11, 2007 22:29

No i smiac sie beda ze slicznego golasa:)
Wstydzcie sie:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie lis 11, 2007 22:52

Bardzo przyzwoity sfinks. I ogon ma taki fajny - na metry 8)
A jak się darła podczas strzyżenia :roll:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie lis 11, 2007 22:55

Aleba pisze:Bardzo przyzwoity sfinks. I ogon ma taki fajny - na metry 8)

Wcale jej się nie dziwię, że się darła :lol:
...

CoToMa

Post » Nie lis 11, 2007 22:59

CoToMa pisze:

No ja w zasadzie też nie :lol:
(mam przed oczami taką scenkę - jopop trzyma przednią część kota, mój TŻ jedną tylną łapę, czarna_agis drugą - kot rozciągnięty na boki na maksa, do góry brzuchem i po tym brzuchu fruuu golarka... :twisted: )
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie lis 11, 2007 23:03

Aleba pisze:
CoToMa pisze:

(mam przed oczami taką scenkę - jopop trzyma przednią część kota, mój TŻ jedną tylną łapę, czarna_agis drugą - kot rozciągnięty na boki na maksa, do góry brzuchem i po tym brzuchu fruuu golarka... :twisted: )

:strach: :strach:
:strach: :strach: :strach:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie lis 11, 2007 23:13

co pomyślelibyście o swoim prowadzącym ćwiczenia gdyby w dniu 11 listopada wpadł na zajęcia spóźniony, broczący krwią, w wyciągniętym sweterku uwalanym kocimi kłakami w ilościach hurtowych i z ostrym atakiem astmy?

a one sie kurcze nad kotem litują! :roll:
Obrazek

jopop

Post » Nie lis 11, 2007 23:14

Aleba pisze:
CoToMa pisze:

Do tej pory byłam przekonana, że małe sfinksiątka rodzą się z mamy sfinksicy i taty sfinksa. Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu. Teraz będę wiedziała, że one u wetów są produkowane :roll:
...

CoToMa

[poprzednia][następna]