Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 18, 2012 13:32 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Joasiu, Dziewczyny, fantastycznie :1luvu:
Pomysł wspaniały i z pewnością się uda polepszyć los kotów.
Czekam na link do wydarzenia na FB i trzymam kciuki :ok:
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Wto wrz 18, 2012 13:37 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Ja też się bardzo cieszę :ok:
Link pewnie późnym wieczorem będzie, jak się ogarnę, zrobię plakat itp. Do tego czasu, bardzo proszę o wszelkie propozycje tekstu na plakat i do wydarzenia - absolutnie wszystkie sugestie mile widziane :ok:

Joanno, mam nadzieję, że nie dasz sobie podciąć skrzydeł tymi nieporozumieniami... Bardzo bym chciała, żeby bez kłótni i sporów udało się coś zdziałać, a to Ty tu zapoczątkowałaś temat...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto wrz 18, 2012 16:19 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Nowa_Sztno pisze:Joanno, mam nadzieję, że nie dasz sobie podciąć skrzydeł tymi nieporozumieniami... Bardzo bym chciała, żeby bez kłótni i sporów udało się coś zdziałać, a to Ty tu zapoczątkowałaś temat...

Asiu, bardzo się cieszę, że udało Ci się wreszcie coś ruszyć w tej sprawie. :1luvu:

Wspólnie łatwiej Wam będzie odmienić warunki tych kotów i teraz to jest najważniejsze.
Nie przejmuj się nieporozumieniami, na pewno będzie ich jeszcze wiele, ale nie zniechęcaj się.
Dziewczyny ze Szczytna :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto wrz 18, 2012 18:13 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Dobry tytuł na wątek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto wrz 18, 2012 19:01 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Dopiero usiadłam Taszeńka dzisiaj miała sterylkę.

Tak jak pisałam liczą się tylko koty, na kwarantannie mają okropne warunki i musimy zdążyć przed zimą.
Bardzo proszę o rozsyłanie zdjęć na razie tej czwórki, jutro pójdę do schroniska to może uda mi się zdobić lepsze zdjęcia.
joanna3113

Post » Wto wrz 18, 2012 19:11 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Wydarzenie i plakat będą dopiero jutro, bo kolejni chętni chcą się do akcji dołączyć.
Ale to jeszcze nie są potwierdzone informacje, więc do jutra musimy się uzbroić w cierpliwość...
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 18, 2012 23:48 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Asiu, gratulacje i podziękowania Tobie i wiesz komu.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro wrz 19, 2012 6:49 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

wat pisze:Asiu, gratulacje i podziękowania Tobie i wiesz komu.

:ok: :ok: :ok:

Joanno, nie odpowiedziałaś z jakiego radia ta babeczka, z którą rozmawiałaś w UM. A może ich radio zostałoby patronem medialnym akcji? To duża kwota do zdobycia...
Ja może jeszcze dziś będę wiedziała, czy na patronat zgodzą się nasze lokalne media :ok:

Październik jest miesiącem dobroci dla zwierząt, i pod tym można by akcję zbiórki nagłośnić. Co Wy na to?
To też do ustalenia z Panią Ewą, ale Joanno, może Ty masz jakiś plan działania?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro wrz 19, 2012 7:02 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Nowa_Sztno pisze:
wat pisze:Asiu, gratulacje i podziękowania Tobie i wiesz komu.

:ok: :ok: :ok:

Joanno, nie odpowiedziałaś z jakiego radia ta babeczka, z którą rozmawiałaś w UM. A może ich radio zostałoby patronem medialnym akcji? To duża kwota do zdobycia...
Ja może jeszcze dziś będę wiedziała, czy na patronat zgodzą się nasze lokalne media :ok:

Październik jest miesiącem dobroci dla zwierząt, i pod tym można by akcję zbiórki nagłośnić. Co Wy na to?
To też do ustalenia z Panią Ewą, ale Joanno, może Ty masz jakiś plan działania?

Pani Ania jest z dwójki, to stacja raczej mało komercyjna. Julia myślę że pomysł jest dobry. Pani Ania zna osoby na tzw stanowiskach i wśród nich przeprowadzi zbiórkę. Zobaczymy ile zbierzemy jak będzie brakować pomyślimy co dalej, na razie czekamy na wydarzenie.
joanna3113

Post » Śro wrz 19, 2012 7:15 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Tak, czekamy na wydarzenie.
FB w takich sytuacjach bardzo pomaga :)
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 9:57 przez bona_46, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

bona_46

Post » Śro wrz 19, 2012 7:43 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Dobrze, wezmę się zatem najpierw za wydarzenie a plakatem i patronatem/partnerami akcji - później ;)
Jeszcze tylko ustalę (a może ktoś z Was wie?) jak wygląda kwestia odpisu darowizny od podatku? Chodzi mi o to, czy w takiej zbiórce jak ta, firma (jako firma a nie pojedynczy pracownicy) może przekazać darowiznę na ten konkretny cel i odpisać to później od podatku?

Postaram się zrobić wydarzenie koło południa, niech idzie w świat, a potem, w trakcie, będziemy je uzupełniać danymi :ok:
Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, co TRZEBA napisać w wydarzeniu, to bardzo proszę!!! :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro wrz 19, 2012 8:11 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Trzeba napisać, że koty na chroniskowej kwarantannie mają straszne warunki a idzie zima i musimy im jakoś te warunki poprawić. Stąd pomysł zbudowania pomieszczenia dla kotów i zbiórka na ten cel pieniążków. Dodać zdjęcia , pokazujące jak kociaki koczują na gołym klepisku i tyle. Można dodac prośbę o udostępnianie i zapraszanie znajomych. I tyle. Nie za długo, krótko a treściwie.
Z włanego doświadczenia wiem, że FB świetnie się sprawdza w takich akcjach.
Obrazek

bona_46

Post » Śro wrz 19, 2012 8:19 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Nowa_Sztno pisze:Co do zbiórki żywieniowej, to ja bym to jednak oddzieliła. Zbiórkę "jedzeniową" będę robiła (właściwie moje dziecko ze swoją klasą) w szkole. Gazzy też coś wspominała, że zbiera się do takiej zbiórki u siebie (ale zajmie się tym pewnie jak wyzdrowieje, bo teraz leży na antybiotykach w domu, prawda Gazzy? :D ) Możemy oczywiście prosić wydarzeniami o zbiórki, ale oddzielmy jeden cel od drugiego, bo w tym najważniejsze jest to pomieszczenie. Zwłaszcza, że zaraz zrobi się zimno, więc czas nagli.

Ale poprosimy o zdanie innych tu zaglądających! Co milion głów to nie jedna :ok:

Zgadzam się, to powinny być oddzielne wydarzenia.
Mogę sie zająć wydarzeniem ze zbiórką, tylko muszę mieć dokładne informacje co jest konkretnie potrzebne i gdzie to przesyłać, czy bezpośrednio do schroniska czy do którejs z dziewczyn czy jeszcze gdzieś indziej?
Obrazek

bona_46

Post » Śro wrz 19, 2012 8:25 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Bona_46, treść wydarzenia możemy napisać, ale jako, że wydarzenie będzie robione przez TOZ, to treść wydarzenia (jak też plakatów, ulotek) będzie do akceptacji Przewodniczącej. Nie chciałabym, żeby na hura, wyszły z tego problemy. Tu trzeba wszystko delikatnie załatwiać, jeśli już udało się jakieś porozumienie na tym gruncie osiągnąć.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro wrz 19, 2012 8:41 Re: Prosimy o domki dla kocich śliczności ze schroni w Szczy

Ja myślałam o zbiórce żywnościowej, czy tym tez będzie zajmował się TOZ ?
I czy musi? Nie można po prostu ogłosic na FB, że schronisko potrzebuje żywności?
Przeciez to akurat moze zrobić każdy :roll:
Nie miałam zamiaru wtrącać sie do zbiórki pieniędzy broń Boshe :)
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 10:05 przez bona_46, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

bona_46

[poprzednia][następna]