KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 12:21 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara pojedzie po kota z Mikołajczyka i zawiezie go do szpitalika, nie wiadomo w jakim jest stanie, rozmawiałam juz z dr Moniką tak więc temat opanowany

Cookie jeszcze nie rozmawialam z panią Bozeną. odezwe sie na pewno jak cos ustalę :D

a w Poznaniu moze domek znajdzie Lusia

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto mar 22, 2011 12:57 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:Mara pojedzie po kota z Mikołajczyka i zawiezie go do szpitalika, nie wiadomo w jakim jest stanie, rozmawiałam juz z dr Moniką tak więc temat opanowany

Cookie jeszcze nie rozmawialam z panią Bozeną. odezwe sie na pewno jak cos ustalę :D

Tak, to prawda :ok: Ale zanim to nastąpi, uzgodniłam z p.Doktorem, ze jeszcze zostanie u mnie ok 10 dni, dopiero będziemy myslec o adopcji. Wszystko też uzgodniłam z Piotrem.
Koteczce dzis został zdjęcty opatrunek. Na razie namiętnie wylizuje nogę :wink: Umówiłam sie, że zadzwonie do p.Doktora w poniedziałek i umówimy sie na kontrole, jesli do tej pory Lusia zacznie chodzić to On nie widzi przeciwwskazań do adopcji :) Jesli natomiast okaże się, że noga ja boli i nie może na niej chodzic, dostanie lek uspokajający i doktor zrobi jej blokade w to kolano ze sterydu i antybiotyku, zeby w ten sposób zaczeła uzywac noge. Mysle jednak, ze nie bedzie to potrzebne, bo Lusia to dzielna dziewczynka i swietnie sobie dawała rade nawet z unieruchomiona noga. Bede ja obserwowac przez ten tydzień i zachecac do chodzenia :wink:

Obrazek....Obrazek...Obrazek...Obrazek..

Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto mar 22, 2011 12:58 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A tu nowy wypasiony mebel dla moich tymczasów :D
Obrazek+Obrazek
Cieszą się kotki i pieski bo pufa wylicytowana na dogo :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto mar 22, 2011 13:23 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Korzystając z zebrania szefewoj skoczyłam już po tego kota z Mikołajczyka. Jest to dorosly, starszy, duży, szary kocur. Widziałam, że jadł ale podobno siedział w tej budce, co mu wczoraj kobita zmajstrowała, aż do dzis. Chodzi, miauczy ale jest osowiały, osłabiony i z oczu mu się leje podobna mazia do tego, co ma trójca od Ewy. Podobno strasznie schudł (fakt - boki zapadnięte). Daje się brać na ręcę i nie jest dziki. Wetki z Almavetu wezmą się za jego ogląd później bo nie jest umierający.
Poza tym ta babka powiedziała, że tam są jeszcze 2 kotki w dość zaawansowanej ciąży, z czego jedną ona spokojnie może złapać....
W ogóle dziwne miejsce - familoki z czerwonej cegły porozrzucane w lesie ale obok już budują nowoczesne szeregowce - niezły kontrast :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto mar 22, 2011 13:24 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:A tu nowy wypasiony mebel dla moich tymczasów :D
Obrazek+Obrazek
Cieszą się kotki i pieski bo pufa wylicytowana na dogo :ok:

Dorotko ty to masz farta i twoje koty też ja jak coś licytuję to albo przegapię albo jestem w pracy i zawsze coś mi umyka :|

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto mar 22, 2011 13:45 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:
Poza tym ta babka powiedziała, że tam są jeszcze 2 kotki w dość zaawansowanej ciąży, z czego jedną ona spokojnie może złapać....

To mogę na piątek dwie sterylki zamówić jak ciężarne to trzeba ciachnąć nie ma co czekać, aż się rozypią :( nie wiesz czy kobieta będzie mogła je przetrzymać u siebie?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto mar 22, 2011 14:09 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Nie, ona nie trzyma żadnych kotów w domu bo ma alergie (ja tez) a to są jakieś kotki z działek więc raczej nie ale na pewno to ona złapie 1, drugą musiałaby chyba na klatkę łapkę

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto mar 22, 2011 14:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:Nie, ona nie trzyma żadnych kotów w domu bo ma alergie (ja tez) a to są jakieś kotki z działek więc raczej nie ale na pewno to ona złapie 1, drugą musiałaby chyba na klatkę łapkę

ok ja chyba też mam alergię to zadzwoń do baby :evil: niech łapie kotkę bo za miesiąc baba będzie dzwoniła do nas żebyśmy zabrali malutkie kociaki bo ona jak zwykle potrafi tylko złapać za telefon i dzwonić i uważa że już pomogła i spełniła swój obowiązek no normalnie zaczynam mieć alergię na takie baby :evil:
Przetrzymamy kotkę u nas.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto mar 22, 2011 14:32 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara bardzo dziękuję, jesteś szybki Bill :ok: :1luvu:
pani dość trudna w komunikacji - zadzwoniła i powiedziała zeby fundacja przyjechała po kota a nie wiem czy myśli ze fundacja ma dziesięc samochodów i ludzi pod telefonami, którzy tylko czekają na jej telefon. Ważne że sie udało. :D
kurde nie wiem czy nie oddamy klatki do chatki a my pozyczymy od dr Skolika bo nasza osiedlowa ciezarówka nie chce do niej wejść

Filomen

Post » Wto mar 22, 2011 15:52 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:Mara pojedzie po kota z Mikołajczyka i zawiezie go do szpitalika, nie wiadomo w jakim jest stanie, rozmawiałam juz z dr Moniką tak więc temat opanowany

to ogłaszać czy czekac :?:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto mar 22, 2011 16:01 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Iweta pisze:

Tak, to prawda :ok: Ale zanim to nastąpi, uzgodniłam z p.Doktorem, ze jeszcze zostanie u mnie ok 10 dni, dopiero będziemy myslec o adopcji. Wszystko też uzgodniłam z Piotrem.
Koteczce dzis został zdjęcty opatrunek. Na razie namiętnie wylizuje nogę :wink: Umówiłam sie, że zadzwonie do p.Doktora w poniedziałek i umówimy sie na kontrole, jesli do tej pory Lusia zacznie chodzić to On nie widzi przeciwwskazań do adopcji :) Jesli natomiast okaże się, że noga ja boli i nie może na niej chodzic, dostanie lek uspokajający i doktor zrobi jej blokade w to kolano ze sterydu i antybiotyku, zeby w ten sposób zaczeła uzywac noge. Mysle jednak, ze nie bedzie to potrzebne, bo Lusia to dzielna dziewczynka i swietnie sobie dawała rade nawet z unieruchomiona noga. Bede ja obserwowac przez ten tydzień i zachecac do chodzenia :wink:

Obrazek....Obrazek...Obrazek...Obrazek..

Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek

Lusia elegantka :)i ślicznotka która w całym swoim nieszczęściu miała też niesamowite szczęście do dobrych i szczodrych ludzi . Kicia jest chodzącym potwierdzeniem , że w życiu szczęście jest absolutnie najważniejsze :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto mar 22, 2011 16:08 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

MartynaP pisze:

to ogłaszać czy czekac :?:

Martyna to poczekajmy , dzieki za gotowość :D

Filomen

Post » Wto mar 22, 2011 16:11 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ale Koibito można oglaszać - nie wiem czemu nie mogę jej znaleźć na naszej stronie...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto mar 22, 2011 16:15 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie1706 pisze:A mnie się coś przypomniało... :idea:
Ktoś tu jakieś bazarki miał po weekendzie wystawiać... :roll:

A Miaauuu, miauuu :oops: - ale miauuu strasznie pracowity weekend oraz początek tygodnia nie lepszy więc nie wystawił a raczej nie dał materiałów Dorotce coby wystawiła uprzejmie - ale co się odwlecze to nie uciecze.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto mar 22, 2011 17:08 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

niestety nie mam dobrych wieści, kotek z Mikołajczyka :cry:
FIP i ropień w płucach zdecydowano o eutanazji :cry: :cry: :cry:

nie mamy szczęścia do kotów z tej ulicy - kotek Piracik również odszedł po nieudanym zabiegu chirurgicznym

Filomen

[poprzednia][następna]