Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cameo pisze:Drogi człowieku, jeśli przeczytasz ten list napisany z głębi serca. Zastanów się na spokojnie...
Usiądę na fotelu, zamknę oczy. Pomyślę. W tym skupieniu, tkniętym nutką ciszy. W miejscu, gdzie nie ma już bram i zakazów, stojących jak znaki na pustej, polnej drodze. Pomyślę... i chociaż brakuje mi odwagi, żeby wydusić z siebie kilka słów, to w głębi duszy potrzebuję Cię jak powietrza. Bez Ciebie jestem nikim...
Co bym ci powiedział, gdybyś stanął nagle na drodze, na której brakuje znaków zakazu - bo są tylko nakazu. A moje serce każe mi właśnie iść w twoim kierunku. Steruje mną jak bezwładną marionetką, popycha do przodu, nie patrząc na mój sprzeciw. Bo ja sam nie wiem, czy chcę dalej iść. Ale coś jest silniejsze ode mnie.
Stój, poczekaj jeszcze chwilkę. Tu nie ma znaku stop'u - ale mimo wszystko, zatrzymaj się. Chciałabym ci coś powiedzieć. Nie zajmę ci zbyt wiele czasu, ciągle zabiegany człowieku, szepnę tylko na ucho, no dalej...
Nie wierz swym oczom - szepnął wiatr - jeżeli Kochasz sercem patrz...![]()
Cukierek przyjechał do mnie totalnie płochliwy. Wręcz skakał po ścianach z przerażenia. Gdyby potrafił mówić, to powiedziałby pewnie, że chce wrócić do schroniska. Bo tam był szczęśliwy. Teraz to nakolankowy miziak i pieszczoch jakich mało. Bardzo się zmienił. Po prostu popatrzył w lustro i powiedział "tak" - metamorfozie.
Cukierek nadal szuka domku - były zapytania, oj były - ale nie takie wymarzone, nie dla niego. On zasługuje na najlepszy dom na świecie. I taki mu znajdziemy!
Aktualne allegro Cukierkowego![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, Google [Bot] i 597 gości