Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie...(')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 14, 2010 16:39 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

LaraAnn pisze:Już kupiliśmy... SPECIFIC Neutered Young. Polecił nam ją weterynarz, bo nie wiedzieliśmy jak rozwiązać problem że będziemy mieć kocura i kotke i na pewno będą sobie wzajemnie wyjadać karmę. A ta jest dla obu płci jedna. Mam nadzieję że im zasmakuje...

a to tej karmy nie znam. Niech zasmakuje :ok:
a czy Ludwiczek odwiedził już balkon, czy jeszcze nie?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 14, 2010 16:55 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Tu jest strona - http://www.specific-diets.com

LaraAnn, Ludi nie musi jeść karmy dla kastratów, moje np. zajadają Orijena, Sanabelle czy RC Intestinal. Staram się im urozmaicać menu :) kupując karmę, zwracaj uwagę na ilość mięsa i białka. Im więcej mięsa, tym lepsza karma...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon cze 14, 2010 18:41 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Moje najpierw jadły tylko Acanę...ale jak zmienili opakowania to coś zaczęły się delikatne fochy (a wcześniej jak wrzuciłam to nie odeszły puki miski nie wylizały do dna)...teraz mieszam im Acanę z Sanabelle Light i jedzą z dużym apetytem!Ale ile kotów - tyle opinii...to tak jak z ludźmi ... Trzeba starą karmę z nową łączyć w coraz większych proporcjach aż przejdzie się całkowicie na tę nową, urobek porównać jakościowo i zapachowo i wybrać to,co kotu najlepiej służy!!

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon cze 14, 2010 18:43 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Cameo pisze:Ludi nie musi jeść karmy dla kastratów

No to teraz zwątpiłam... Po sterylizacji Majeczki weterynarz zasugerował żebyśmy przemyśleli przejście na karmę weterynaryjną, bo koty po tym zabiegu mogą mieć problemy z układem moczowym (zwłaszcza kocury). A karma dla kastratów dostępna w sklepach chroni tylko przed otyłością, a nie tymi problemami.
Wiem że żadnego lekarza nie można ślepo słuchać, ale akurat do tego mam zaufanie i słyszałam też o tym wcześniej, bo kot koleżanki z pracy miał właśnie takie problemy. Jak to więc jest?

magdaradek pisze:a czy Ludwiczek odwiedził już balkon, czy jeszcze nie?

Tak, dziś wyszedł na niego po raz pierwszy :) Razem z Mają podglądali sąsiadów :lol: Czuł się jednak jeszcze dość niepewnie i jak tylko Michał do nich wyszedł to uciekł z powrotem do mieszkania. Z czasem na pewno go polubi tak jak Majeczka :)

LaraAnn

Od: Wto wrz 01, 2009 19:02

Post » Pon cze 14, 2010 19:23 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Ja nie używam karmy weterynaryjnej dla kastratów dla moich kotów. Używałam karmy RC dla alergików gdy objawy alergii miał mój Cypisek. Nasza Pani Doktor nie namawia do karmy weterynaryjnej. Jest sporo dobrych karm a niekoniecznie tej weterynaryjnej. Dodatkowo ta weterynaryjna jest koszmarnie droga.
Ja moim kotkom zmieniam karmę. żeby im się nie znudzila.
Myślę, że prawda z tymi karmami jest gdzieś pośrodku, ja bym caly czas tą weterynaryjną nie karmila :)
Obrazek

magdaradek

Post » Pon cze 14, 2010 19:29 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Ja ostatnio chciałam Purine wprowadzić, to Sibel wywalała z miseczki i wybierała tylko RC :| Mietek tez tak nie za bardzo. Ja moim daję mieszankę różnych RC i to im najbardziej podchodzi tym moim wybredziochom ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 14, 2010 19:41 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Ok, poczytałam kilka wątków na temat tego karmienia. Zobaczę więc czy będzie im smakowała i służyła i od tego uzależnię decyzję czy przy niej zostaniemy czy nie. O dziwo cenowo nie wyszło tak źle bo za 2 kg zapłaciliśmy 64zł, a torebka 400 g RC kosztuje 20zł w sklepie... Ale jak teraz patrzę na skład tego SPECIFIC to nie wygląda zachwycająco :roll:

LaraAnn

Post » Pon cze 14, 2010 19:43 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Ja chciałam moje karmić Applowem (wysokomięsna sucha karma, bez popiołów i innych wypełniaczy) - oddałam bezdomniakom, bo moje nie tknęły :roll: I chciej tu człowieku dobrze dla kota to się na ciebie wypnie :roll: :|
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 14, 2010 20:52 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Czas na foty :twisted:

Ludwiczek "odpływający" podczas wieczornej porcji czułości :1luvu:
Obrazek

Obrazek

a tu w "swoim" fotelu 8)

Obrazek

LaraAnn

Post » Pon cze 14, 2010 21:17 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Musiałam zajrzeć z ciekawości, jakiż to Ludwiczek będzie sąsiadem naszego Ludwiczka ;)
Oba Ludwiczki to kloniki :D

Pozdrowienia od bliźniaka-prawie-sąsiada ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon cze 14, 2010 21:30 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Również pozdrawiamy sąsiada Ludwika :D

LaraAnn

Post » Wto cze 15, 2010 7:01 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Jakie dobre wiadomości :D :D :D Ogromnie się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A na fotkach Ludwiś tradycyjnie prezentuje się przesłodko :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 15, 2010 7:12 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

LaraAnn pisze:Czas na foty :twisted:

Ludwiczek "odpływający" podczas wieczornej porcji czułości :1luvu:
Obrazek

Obrazek

a tu w "swoim" fotelu 8)

Obrazek

ojej, widzę, że Ludwiś już wykonuje tzw. "ślimaczka" :D ona tak się wygina w chińskie osiem jak mu się głaskanie podoba :love:
może niedługo zobaczymy wspólne zdjęcie z Majeczką na fotelu :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto cze 15, 2010 7:24 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

magdaradek pisze:
LaraAnn pisze:Już kupiliśmy... SPECIFIC Neutered Young. Polecił nam ją weterynarz, bo nie wiedzieliśmy jak rozwiązać problem że będziemy mieć kocura i kotke i na pewno będą sobie wzajemnie wyjadać karmę. A ta jest dla obu płci jedna. Mam nadzieję że im zasmakuje...

a to tej karmy nie znam. Niech zasmakuje :ok:
a czy Ludwiczek odwiedził już balkon, czy jeszcze nie?

a ja znam, co prawda ze słyszenia tylko, ale znam. Podobno jest rewelacyjna, sprzedawana tylko i wyłącznie w gabinetach wet, natomiast mało popularna, ze względu na prowadzoną politykę cenową firmy :( A ten rodzaj - SPECIFIC Neutered Young to nie jest karma wet tylko tzw. "bytówka" :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto cze 15, 2010 7:30 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Pozdrowienia dla obu Ludwiczków :D niech się chłopak dobrze zaklimatyzuje :D :ok:
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

[poprzednia][następna]