K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 30, 2011 5:02 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Odpowiadam hurtowo:
Tweety pisze:
brązowobiali pisze:A impreza jest zrzutkowa? Jakieś ciasteczka...? :mrgreen:

Miszelino, możemy jakieś coś przytargać? bez szaleństw?

Przytargać można jak zwykle.
Przy okazji zgłoście się do mnie po fant z bazarku.

Kocuria pisze:Lolek straszy pozostałe koty :( zagania je do kątów, syczy, kończy się to bójką i lataniem kłaków. to on zaczyna i to on ewidentnie jest agresorem, reszta kotów go nie zaczepia.
to tak tylko przy mnie?

Przy mnie jest spokój, tzn. czasem sie pogonią (łańcuszek wygląda tak: Lolek przegania Kalego, Mea bije Lolka w obronie brata, Lolek odreagowuje się na Cherry). Ale żaden z kotów nie jest zastraszony czy poraniony. Normalne układy w stadzie.

Tweety pisze:Miszelina, będzie do Ciebie dzwonić i umawiać się jutro na wizytę p. Luiza z narzeczonym, chcą jakąś koteczkę, spokojną, która nie spędzi dwóch lat życia przy klatce z chomiszkiem.

Jednak Sake wraca z adopcji, u małej dziewczynki objawy dość poważne ale pani stwierdziła, że skoro dziecko jej nie umiera to chce aby Sake przeszła z domu do domu, bo jakże miałaby wrócić na kociarnię. Przywróćcie, proszę, ogłoszenia.

A p. Luiza nie może wziąć od razu Sake? Bo tak to mogę jej pokazać tylko Cherry, Mea jest zbyt myszożerna, znaczy myszki ją baaardzo interesują.

Tweety pisze:Jutro dołączy do nas Zorro spod Forda a w poniedziałek - wtorek 9-letni olbrzym Ryjek kochający wszystkich i humorzasta 5-letnia Tosia, dwa buraski, które sprowadzają się z mnóstwem klamotów: drapakiem, miskami, kuwetą, transporterem, karmą, żwirkiem i comiesięcznym kieszonkowym

One od razu do cat-roomu?

Tweety pisze:Tolek po kontroli w porządku ale on się jednak boi ludzi i ich nie lubi. Możliwe, że będzie dla niego miejsce wychodzące ale sensowne, zaopiekowane.

Jestem tego samego zdania.

Aha, i przypominam, że od przyszłego tygodnia mamy dwa wakaty poranne: wtorki i piątki
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw cze 30, 2011 6:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Przyszły wtorek mogę wziąć :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw cze 30, 2011 8:15 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

zadzwonił pan józef, kolejny malec, sam. chyba muszę jakoś wytłumaczyć mu, że ja nie mogę zabierać każdego kota... jedna kotka do wysterylizowania... kotka z dietla zniknęła... kociaki dobrze... u edytyl na podwórku 5 maluchów z kotką, kotka, bure, małe coś i kotka, co dopiero urodzila...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw cze 30, 2011 8:35 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

ja bym chciała zobaczyć olbrzymmi 9-letni Ryjek
na zdjeciach
a skąd Ryjek i Humorzasta się wzięli?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw cze 30, 2011 9:04 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

A jak Gil?

W niedzielę kończy beta glukan, miał mieć zakrapiany nos, ale w warunkach klatkowych tego nie widzę. Nawet w transporterze w lecznicy to jest zupełnie inny kot - tuli się do ręki, liże po palcach. Najlepszy byłby dla niego dom tymczasowy, ale to na razie chyba nierealne...
Może by go spróbować wypuścić na cat-room na początku pod kontrolą, żeby zobaczyć, jak zachowa się Lolek i w razie czego rozdzielić?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw cze 30, 2011 9:25 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:
Tweety pisze:2.07 (sobota) o godz 18-tej chcemy zorganizować spotkanie fundacyjne w Trambarze na Stolarskiej (rezerwujemy całą salę). Zapraszamy również wszystkich tych, którzy chcą się włączyć do pomocy (dorywczo lub na stałe)
otwieram listę:
1. Miszelina
2. kocuria + prawdopodobnie Tomasz
3. kasumi
4. lutra
5. noemik
6. Kinga Warmijska
7. Michał (nowy wolontariusz)
8. Wiktor (nowy wolontariusz)
9. Gosia skrzypaczka
10. p. Dominka (DT malców schroniskowych)
11. Sylwia
12. Pasibrzucha
13. p. Agnieszka (od Jagienki)
14. Etiopia
15.vanja
16. Annazoo
17. pluskwa6
18-19. brązowobiali
20. milu
21. mahob
22.Queen_ink
.
.
.
Tweety
wislackikot

dla przypomnienia, bo to ta sobota

Postaram się być, ale niestety po 21-ej i z przygotowaniem czegoś będzie baaardzo ciężko, chętnie dorzucę parę groszy :)
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Czw cze 30, 2011 9:33 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ja coś do jedzenia zapewne też przygotuję. Tyle że mogę się spóźnić, gdyż w ten dzień uganiam się za kotyma i nie wiem ile mi zejdzie :mrgreen:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw cze 30, 2011 10:13 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
Przytargać można jak zwykle.

no to jak ktoś ma smykałkę do jedzeniowego rękodzieła i chciałby urządzić degustację to może coś przytargać :wink:

miszelina pisze:
Kocuria pisze:Lolek straszy pozostałe koty :( zagania je do kątów, syczy, kończy się to bójką i lataniem kłaków. to on zaczyna i to on ewidentnie jest agresorem, reszta kotów go nie zaczepia.
to tak tylko przy mnie?
Przy mnie jest spokój, tzn. czasem sie pogonią (łańcuszek wygląda tak: Lolek przegania Kalego, Mea bije Lolka w obronie brata, Lolek odreagowuje się na Cherry). Ale żaden z kotów nie jest zastraszony czy poraniony. Normalne układy w stadzie.

też uważam, że nie należy przesadzać w tym zakresie, dają radę, krew się nie leje, nikt nie jest zastraszony, Lolek z Kalim urzędują wspólnie też na klatce z Syntią i tam rozrabiają bez bijatyki

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw cze 30, 2011 10:16 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
Tweety pisze:Miszelina, będzie do Ciebie dzwonić i umawiać się jutro na wizytę p. Luiza z narzeczonym, chcą jakąś koteczkę, spokojną, która nie spędzi dwóch lat życia przy klatce z chomiszkiem.

Jednak Sake wraca z adopcji, u małej dziewczynki objawy dość poważne ale pani stwierdziła, że skoro dziecko jej nie umiera to chce aby Sake przeszła z domu do domu, bo jakże miałaby wrócić na kociarnię. Przywróćcie, proszę, ogłoszenia.

A p. Luiza nie może wziąć od razu Sake? Bo tak to mogę jej pokazać tylko Cherry, Mea jest zbyt myszożerna, znaczy myszki ją baaardzo interesują.

Sake prędzej znajdzie dom, sporo osób o nią pytało gdy już poszła do adopcji

miszelina pisze:
Tweety pisze:Jutro dołączy do nas Zorro spod Forda a w poniedziałek - wtorek 9-letni olbrzym Ryjek kochający wszystkich i humorzasta 5-letnia Tosia, dwa buraski, które sprowadzają się z mnóstwem klamotów: drapakiem, miskami, kuwetą, transporterem, karmą, żwirkiem i comiesięcznym kieszonkowym

One od razu do cat-roomu?

tak, bo one szczepione, odrobaczone, ciachane

Tweety

Post » Czw cze 30, 2011 10:32 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ja poproszę o dane do ogłoszenia Sake - może link do jakiegoś. Bo nie mam już tych danych.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw cze 30, 2011 10:38 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

http://www.hodowcy.com.pl/kot/ogloszeni ... 13434.html - ja mam to. Dziś zrobię jej allegro.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw cze 30, 2011 10:50 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:http://www.hodowcy.com.pl/kot/ogloszenia/za_darmo_kot_domowy_krakow-13434.html - ja mam to. Dziś zrobię jej allegro.

Dzięki :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw cze 30, 2011 10:51 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Cammi pisze:ja bym chciała zobaczyć olbrzymmi 9-letni Ryjek
na zdjeciach
a skąd Ryjek i Humorzasta się wzięli?

to być Ryjek

Obrazek

pierwsze dziecko u opiekunów parki jest alergikiem ale trochę i dawało radę, drugie, które się urodziło jakoś chwilkę temu, już ponoć rady nie daje ...

Tweety

Post » Czw cze 30, 2011 11:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:A jak Gil?

W niedzielę kończy beta glukan, miał mieć zakrapiany nos, ale w warunkach klatkowych tego nie widzę. Nawet w transporterze w lecznicy to jest zupełnie inny kot - tuli się do ręki, liże po palcach. Najlepszy byłby dla niego dom tymczasowy, ale to na razie chyba nierealne...
Może by go spróbować wypuścić na cat-room na początku pod kontrolą, żeby zobaczyć, jak zachowa się Lolek i w razie czego rozdzielić?

a dzwoniła do Ciebie ta pani Iwona, która chce go na swoje hektary przygarnąć? Mówiłam o pilnowaniu noska, nie było problemu.
Myślałam czy by jeszcze tam Tolka nie wydelegować (jeżeli edit_f na to przystanie), oczywiście po sprawdzeniu jak to wygląda

Tweety

Post » Czw cze 30, 2011 11:03 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:2.07 (sobota) o godz 18-tej chcemy zorganizować spotkanie fundacyjne w Trambarze na Stolarskiej (rezerwujemy całą salę). Zapraszamy również wszystkich tych, którzy chcą się włączyć do pomocy (dorywczo lub na stałe)
otwieram listę:
1. Miszelina
2. kocuria + prawdopodobnie Tomasz
3. kasumi
4. lutra
5. noemik
6. Kinga Warmijska
7. Michał (nowy wolontariusz)
8. Wiktor (nowy wolontariusz)
9. Gosia skrzypaczka
10. p. Dominka (DT malców schroniskowych)
11. Sylwia
12. Pasibrzucha
13. p. Agnieszka (od Jagienki)
14. Etiopia
15.vanja
16. Annazoo
17. pluskwa6
18-19. brązowobiali
20. milu
21. mahob
22.Queen_ink
23. TOSZA!