Fulda - dzika tri zniknęła bez wieści

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 9:08 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Fulda nie się nikomu złapać. A u mnie w domu dla niej okienko zawsze otwarte. Jesli tylko zechce skorzystać.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto sie 17, 2010 11:52 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Fulda wie, że teraz są ważniejsze sprawy :( Mądra koteczka nie chce przeszkadzać. W tym swoim małym rozumku wie też, że na Was zawsze może liczyć, wrócić, a jak bedzie zima to może sie i schronić.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sie 18, 2010 12:15 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Fulda była wczoraj na kolacji. Z zaciekawieniem przyglądała się mojemu tacie przez okienko. Jadła z wielkim apetytem, a zaraz potem pobiegła do swoich ważnych spraw. Ważne, że nie głoduje i że jest blisko.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro sie 18, 2010 12:49 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Dobrze, że przychodzi.

No ale czy w takim razie zostawić ogłoszenia, czy je zdjąc?

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro sie 18, 2010 12:54 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Aniu! rozmawiałam z dziewczynami z Fundacji KOT. One mają duże doświadczenie z dzikusami. Twierdzą, że nawet jak Fulda się u nas oswoi, to w DS cały prtoces trzeba będzie zacząć od nowa. Taki to już urok dziczy.
Wczoraj rozmawialiśmy o niej w domu. Bo jak tylko przyszła na kolację, to tata zaraz mnie wołał... Chyba chciał pocieszyć jakoś.
Wg nas jesli fulda pójdzie do DS to powinna już iść "gotowa" czyli tez po szczepieniu, żeby DS nie ciągał ja po wetach, nie płoszył jej. Jej trzeba dać spokój i czas.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro sie 18, 2010 12:58 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Rozumiem, chodzi mi o to, czy te ogłoszenia co już są pozmieniać, czy zlikwidować?

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro sie 18, 2010 13:02 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Pozmieniać...Proszę.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro sie 18, 2010 13:05 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

villemo5 pisze:Aniu! rozmawiałam z dziewczynami z Fundacji KOT. One mają duże doświadczenie z dzikusami. Twierdzą, że nawet jak Fulda się u nas oswoi, to w DS cały prtoces trzeba będzie zacząć od nowa. Taki to już urok dziczy.
Wczoraj rozmawialiśmy o niej w domu. Bo jak tylko przyszła na kolację, to tata zaraz mnie wołał... Chyba chciał pocieszyć jakoś.
Wg nas jesli fulda pójdzie do DS to powinna już iść "gotowa" czyli tez po szczepieniu, żeby DS nie ciągał ja po wetach, nie płoszył jej. Jej trzeba dać spokój i czas.

To prawda byłam przy rozmowie i faktycznie chyba najlepiej by było,aby jesli ktoś się zdecyduje wiedział,że to kot do " oswojenia"..a wtedy chyba marne szanse .
Ciężka sprawa :(
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sie 18, 2010 13:08 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Ale przecież Fuldzia nie została bez pomocy :oops:
Z nieprzyjaznej okolicy została przeniesiona w bezpieczne miejsce, gdzie miska pełna, a w razie potrzeby schronienie się znajdzie...
Naprawdę nie moge więcej.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro sie 18, 2010 13:11 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

villemo5 pisze:Ale przecież Fuldzia nie została bez pomocy :oops:
Z nieprzyjaznej okolicy została przeniesiona w bezpieczne miejsce, gdzie miska pełna, a w razie potrzeby schronienie się znajdzie...
Naprawdę nie moge więcej.

No właśnie .
Ale skoro Anka proponuje malutką korektę ogłoszeń... :wink: Może domek jakiś pomimo wszystko się zakocha i podejmie dalsze próby " ucywilizowania " kotki :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro sie 18, 2010 13:15 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Wazne, ze przychodzi i wie, ze moze do Was przyjsc. Reszta sie znajdzie.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro sie 18, 2010 13:40 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Dobrze ,że sytuacja z Fuldą rozwija się w ten sposób.
Cieszę się ,że może przyjść zjeść w razie potrzeby.
Ja cały czas nie tracę nadziei że jednak znajdzie się ten odpowiedni
domek ,który zechce ją wziąć i da jej szansę na oswojenie się i przystosowanie :ok:
Myślę ,że dla takiego pięknego kota warto to zrobić :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro sie 18, 2010 13:44 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Dobrze, że jednak trzyma sie blisko domu i jak jest w potrzebie to wraca :ok: Widocznie ma jeszcze wiele swoich zaległych spraw do załatwienia. No i maluszki już rozdysponowane, a wiecej nie bedzie. To mądra kotka, da sobie radę. :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 20, 2010 8:58 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Wczoraj Fuldzi nie widziałam, ale tak po prawdzie, to ja cały czas przy okienku - stołówce nie siedze ;)
A żarełko stoi cały czas, więc w razie głodu korzystać można. Wczoraj jak juz ciemno było przyszedł inny kotek. Siedział i ogladał mnie przez okienko, a ja jego. To taki krówek. Jedno oko ma zaciągnięte czarnym futrem, a drugie na biało. Jeden krówek już się u nas kreci, ale tamten krówek ma czarną czapkę. Tego widzieliśmy pierwszy raz.
Z uwagi na to, że nie ma stałych pór karmienia, tylko jedzenie stoi cały czas nie wiem, ile dokłądnie kotów się u mnie żywi. Wiem, że worek z karmą pustoszeje w zastraszającym tempie. Niebawem będe musiała pomyślec o bazarku :(
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt sie 20, 2010 9:25 Re: Fulda i kociaki - Piękna i młoda TRICOLORKA szuka DS!!

Przesyłka dotarła?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]