Danutka66 pisze:boguska dzięki...bardzo pomocne artykułyWiem ,że to moja wina/byle jaka karma,kiedy bytowały na zewnątrz/Teraz ograniczam im ilość,zwiększyłam też ilość posiłków ,no i więcej ruchu.Zastanawiam się teraz,na co powinnam zwracać uwagę przy wyborze karmy.Czy ilość tłuszczu jest istotna?Czy zwracać uwagę na węglowodany?Mięso czy mączka mięsna?
Kot musi dostawać białko i tłuszcz aby prawidłowo funkcjonować. Należy unikać węglowodanów.
Anja33 pisze:Z Wrocławia
edytuję: Czy sądzicie, że Taste of the Wild Rocky Mountain byłaby ok jako sucha, a GranataPet albo Catz Finefood jako mokre? Przejrzałam kilka sklepów i te karmy wydają mi się ok, a TOTW wychodzi chyba lepiej cenowo niż Orijen, Applaws czy Acana.
Czy oprócz tego mogę kotkowi dawać raz na jakiś czas kawałek surowej piersi z indyka albo serca drobiowe?
Jeśli jesteś z Wrocławia i jesteś mobilna zapraszam do mojego sklepu stacjonarnego, mam duży wybór karm w małych opakowaniach próbnych od 100g do 500g. Dobre karmy w dobrej cenie to Brit Care, TOTW, Carnilove, Applaws. Troszkę droższe ale i lepszej jakości (bez mączek mięsnych) Canagan, AlphaWolf, Granatapet, Fish4cats, Naturea i najwyższa półka jakościowa Power of Nature, WildCat, ZiwiPeak
Wybrałaś dobry zestaw. Możesz dawać surowe mięsko, najlepiej całe skrzydełko, szyjkę (mięso i kości aby nie zaburzać bilansu fosforowo-wapniowego) jeśli podajesz karmy komercyjne.