A te wszystkie pasty/żele/spreje do zębów? Np. taka wypasiona: http://www.zwierzakowo.pl/opis-produktu ... .4197.html

btw, dziękuję Maupa za cierpliwość do moich pytań

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Maupa pisze:takie preparaty musisz na palcu kotu w pysk wepchnąć i pomaziać po kłach - to już bezpieczniej jest szczoteczką. one działają podobnie do past do zębów: nie chodzi przecież o to, żeby je połknąć, tylko żeby umyć nimi zęby. a wcześniej wyrażałaś pewną nieufność wobec tego, czy masz pancerne palce
mieszane uczucia mam wobec "płukanek", czyli substancji dodawanych do wody do picia. nigdy takiej nie stosowałam, więc nie znam ich skuteczności - ale żywię wątpliwości wobec tego, czy kot będzie to pił, czy to faktycznie pomaga (zabija teoretycznie bakterie tworzące płytkę nazębną).
generalnie pisząc Ci o tym wszystkim, bazuję na wiedzy przekazanej mi przez moją wetkę, która ze mną przez te wszystkie tematy przeszła, więc przekażę jej przy okazji podziękowania
gpolomska pisze:Skoro jonogram w normie, to po co alusal? Podaj ile ma wapnia i fosforu. Alusal to glin - ostateczność w sytuacji, gdy podniesienie ilości skorupek (naturalny węglan wapnia - jak ipakitine, tylko naturalne) jest niemożliwe, bo iloczyn wapnia i fosforu wychodzi zaw wysoki. Poczytaj na BŚ temat diety kotów nerkowych (a najlepiej podaj tam swoje wyniki), to dziewczyny "od przepisów" (w szczególności naczelna kucharka shana55) co nieco podpowie. Wit. D jak przedawkujesz to będzie tak samo źle jak przy niedoborach - przy niektórych mięsach trzeba do easy barfa jej dodawać, a przy niektórych można mieć nadmiar. Poza tym przy kocie nerkowym się minimalizuje fosfor, a nie wali fosforem i alusalem - oczywiście jeśli chce się odciążyć naprawdę nerki a nie tylko mieć na jakiś czas dobre wyniki.
Boo pisze:Ludki, potrzebuję podpowiedzi co do karmy - potrzebuję karmę o konsystencji grubej mielonki ale be żadnego drobiu. z CFF nie podchodzą smaki, z Granaty tylko jedenW każdym Grau jest coś drobiowego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 259 gości