KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 25, 2013 10:17 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

zostawiłam wczoraj ulotki o 1% w sklepie zoologicznym w Auchan, Pani chętnie wzięła i i od razu położyła na ladzie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lut 25, 2013 10:35 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

mir.ka pisze:Przeczytałam w Twoim Zagłębiu, ze 28.02 od godz. 10.00 w Centrum Informacji Miejskiej (czy to przy Patelni?) będzie Dzień schroniska.
Czy ktoś coś wie na ten temat, bo mają tam być wolontariuszki ze schroniska?

napiszę pw z namiarami i info.
Tak będzie to cyklicznie co 2 tygodnie spotkania w CIM-e od rana do 16-tej.
Będziemy mieść tam stoliczek i co 2 tygodnie rózne tematycznie spotkania.
Ten pierwszy będzie ogolnie o schronisku.
Może ludzie będą pytac : o psy, koty , potrzeby.
Będziemy mieć różne ulotki w tym 1 %
Ja tam będę od 12:30 do 16:tej
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lut 25, 2013 12:24 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Centrum Informacji Miejskiej jest w przejściu podziemnym, tam gdzie była Patelnia.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon lut 25, 2013 12:32 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wybieram się tam.
Podpatrzę o co chodzi, może będą jakieś korzyści dla Chatki.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lut 25, 2013 12:42 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Pani Mirko, co tam u Józia? dzisiaj mi się śnił :D

Iwona11

Post » Pon lut 25, 2013 13:17 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Iwona11 pisze:Pani Mirko, co tam u Józia? dzisiaj mi się śnił :D

chyba dobrze
nieraz go widzę w oknie, jak wygląda
chciałam mu parę razy zrobić zdjęcie, ale zanim wyszłam przed dom z aparatem to już zniknął
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 25, 2013 19:32 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Najnowsze wieści o Ali :)
Ala już zupełnie normalnie sobie radzi życiowo, można o niej powiedzieć,że to kot domowy :)
już chodzi sobie po mieszkaniu, nawet do mnie do łóżka wchodzi, ale to wszystko się dzieję, jak mój Wiktor zaśnie.....ona bardzo się boi dzieci, jak Wiktora nie ma, albo śpi to kot sobie chodzi,a w innym przypadku siedzi sobie na kocyku
i nie lubi jak to ktoś chodzi, wtedy się chowa, trzeba siedzieć,leżeć.... widać,że ktoś krzywdził tą kotkę
apetyt to od początku nie był problem, wyjada wszystko Kulce,aż zwróci całość :)
ale absolutnie się nie chowa :) trzymam kciuki za jej nowy domek :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pon lut 25, 2013 22:44 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 25.02.2013r. do 03.03.2013 r.
25.02. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
26.02. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
27.02. środa rano Beatka wiecz. Teresa
28.02. czwartek rano brak wiecz. Kasia
01.03. piątek rano Mirka wiecz. brak
02.03.sobota rano brak wiecz. brak
03.03 niedziela rano brak wiecz. brak
Ostatnio edytowano Wto lut 26, 2013 9:06 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lut 25, 2013 22:51 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Czy rano ktoś był na dyzurze bo leki były podane i było wysprzątane może Kasia? nie pisze bo nie ma dostępu do komputera.

Na dyżurze w miarę ok.

Była z Noskiem u weta - maść dalej stosować , tabletkę na sierść także, dodatkowo 1 xdziennie Unidox. Niestety ale musiałm mu podać w mokrym jedzeniu, bo podanie mu tabletki graniczy z cudem :? próbowałam kilka razy nic z tego, wije się jak piskorz, i za każdym razem wypluwa.

Niestety Kubuś dwie wiadomości jedna dobra jedna zła. Ta dobra że apetyt ok i dziś jak weszłam to sam wybiegł z koszyczka miział się i łasił i zjadł jedzonko na zewnątrz :ok:
Ta zła to niestety to koło oka to grzyb :( i koło drugiego w tym samym miejscu także. Najgorsze jest to, że to w fatalnym miejscu, raczej żadne środki przeciwgrzybiczne chyba nie dadzą się stosować, bo to prawie przy samych oczach tak jak spływają łzy. Piotrek rozmawiał z Panią Doktor - Piotrek zabierze go do schroniska Pani Doktor obejrzy i prawdopodobnie zaszczepi na grzyba.

terenia1

Post » Pon lut 25, 2013 23:21 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wczoraj wysłałam kolejną stówkę na KCh - z mojego bazarku ubraniowego :ok:

Narnia

Od: Wto cze 14, 2005 11:36

Post » Wto lut 26, 2013 3:15 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Czy rano ktoś był na dyzurze bo leki były podane i było wysprzątane może Kasia? nie pisze bo nie ma dostępu do komputera.

Tak, przyznaję się do tego czynu :)
Do internetu mam już dostęp od prawie godziny :) (jest 3.02 w środku nocy :D)
Muszę przyznać, że byłam mile zaskoczona dzisiejszym dyżurem w moim prawie miesięcznym doświadczeniu: Misiek i Amelka sami się pchali do głaskania, jak nigdy; Kubuś też się ożywił, kazał się drapać i wyszedł z koszyczka. Zaskoczona byłam brakiem Złotej (mojej ulubienicy na zdr.), ale skąd miałam wiedzieć, że już jest szczęśliwą posiadaczką właścicielki :)
Na kw. też po raz pierwszy Pinezka dała się pogłaskać :)
Mam pytanie: dlaczego Sonia jest w klatce?? Ja wypuszczam Noska i Sonię, ale zamykam na ten czas Łezka, bo walczą z Noskiem, ale dzisiaj zauważyłam, że Nosek nie lubi Soni. Zamknęłam Noska, a on mnie ugryzł :D - ma humorki :p
Mam poczucie winy względem Soni, bo ona jest taka kochana, a przeze mnie miała przykrą przygodę z nieudanym domkiem :(
Suri nie czyściłam uszu, bo się nie dała dotknąć w momencie jak jej chciałam zajrzeć do uszu, a wcześniej bez problemu dała się głaskać :D - cwaniara :) (ale nie widziałam, żeby były brudne, a świerzb szybko się rozprzestrzenia).

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Wto lut 26, 2013 9:10 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Byłam z Noskiem u weta - maść dalej stosować , tabletkę na sierść także, dodatkowo 1 xdziennie Unidox. Niestety ale musiałm mu podać w mokrym jedzeniu, bo podanie mu tabletki graniczy z cudem :? próbowałam kilka razy nic z tego, wije się jak piskorz, i za każdym razem wypluwa.

Całą tabletkę ma brać? Rano czy wieczorem dostaje?

terenia1 pisze:Niestety Kubuś dwie wiadomości jedna dobra jedna zła. Ta dobra że apetyt ok i dziś jak weszłam to sam wybiegł z koszyczka miział się i łasił i zjadł jedzonko na zewnątrz :ok:
Ta zła to niestety to koło oka to grzyb :( i koło drugiego w tym samym miejscu także. Najgorsze jest to, że to w fatalnym miejscu, raczej żadne środki przeciwgrzybiczne chyba nie dadzą się stosować, bo to prawie przy samych oczach tak jak spływają łzy. Piotrek rozmawiał z Panią Doktor - Piotrek zabierze go do schroniska Pani Doktor obejrzy i prawdopodobnie zaszczepi na grzyba.

A nie lepiej jakby np. Pani Ela podjechała/została podwieziona do Kch i mu podała szczepionkę - zawsze to mniej stresu dla niego....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lut 26, 2013 9:21 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nosek - cała tabletka wieczorny dyżur.
No trzeba by zorganizować dowóz Pani Eli ona jest w gabinecie koło nas tylko poniedziałek i wtorek, trezba by zaczekać aż zamknie gabinet - ja dziś nie dam rady.

terenia1

Post » Wto lut 26, 2013 13:17 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nosek tabletkę zjadł, miska była pusta, grzbiecik posmarowałam.
Misiek miał małą przygodę, jak przyszłam na zdrową to byłam zdziwiona bo zastałam go w wolierze z Kubusiem, nie wiedziałam co się stało, a okazało się, ze został zamknięty przez przypadek :lol:
Był strasznie wygłodzony jak go wypuściłam, rzucił się od razu na jedzenie, bo w wolierze stały misi u góry i grubas chyba nie dał rady wejść :D
Z Kubusiem lepiej - były baranki, mruczanki głaski i udeptywanie, choć nie za długo
Łezek był na spacerze i był później bardzo niegrzeczny, zamknęłam go w boksie.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lut 26, 2013 20:07 Re: nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 25.02.2013r. do 03.03.2013 r.
25.02. pon. rano Kasia wiecz. Teresa
26.02. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
27.02. środa rano Beatka wiecz. Teresa
28.02. czwartek rano brak wiecz. Kasia
01.03. piątek rano Mirka wiecz. brak
02.03.sobota rano brak wiecz. brak
03.03 niedziela rano brak wiecz. brak

niedziela rano :D
Ostatnio edytowano Wto lut 26, 2013 21:16 przez Iwona11, łącznie edytowano 1 raz

Iwona11

[poprzednia][następna]