<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 01, 2013 22:42 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

przykro bardzo[*]

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon gru 02, 2013 3:33 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Obrazek

Nie ma granicy wieku, od której trzeba być przygotowanym na śmierć. Nie jest to 75 ani żadna inna liczba. Śmierć przychodzi nagle, sama wybiera i zabiera. Trzeba być na to gotowym, nie ma się na to wpływu. Oni przeszli na drugą stronę, żyją, tylko inaczej. Nie wiem jak, ale zyją i moze się już spotkali.
Nie można dużo płakac, bo nikt po tamtej stronie nie udźwignie tego wiadra łez...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon gru 02, 2013 7:31 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

to niestety smutna prawda, nie znasz dnia ani godziny
dwa tygodnie temu pochowaliśmy przyjaciela, 53 lata, położył się wieczorem, rano już nie wstał..

zdrowy, silny facet..wystarczyła chwila...
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon gru 02, 2013 11:57 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Nie mogę patrzeć na tytuł tego wątku i też nie mogę go zmienić...
NIECH LOS SIĘ JUŻ ODMIENI :ok: :ok: :ok:

Kwiatuszek :wink:
ObrazekObrazek
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon gru 02, 2013 13:27 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Wczoraj znalazłam ten wątek. Życzę, aby Twój los jak najszybciej się odwrócił.
Ostatnio edytowano Pon gru 02, 2013 23:03 przez Iwonami, łącznie edytowano 2 razy
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon gru 02, 2013 21:39 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Dobre wiadomości: Łapsko ma dobre wyniki moczu, wetka jest bardzo zadowolona :piwa: Spadła ilość białka i stosunek białka do kreatyniny no i wzrósł ciężar właściwy (tzn utrzymał się wzrośnięty :mrgreen: ) co znaczy, ze nerki lepiej pracują. Skad w takim razie ten większy fosfor to nie wiem. Daję jej alusal, staram się, aby zjadła, ale ona grymasi i wybrzydza, czasami też strasznie wymiotuje, ale wydaje mi się, ze to z powodu gwałtowego i szybkiego, zachłannego jedzenia.

Marzenia11

Post » Pon gru 02, 2013 22:05 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

z tymi wymiotami łapy to tez tak myslę. Fajnie byłoby gdyby przestały wreszcie martwic się, obawiać, generalnie stresować. Dalyby nam odsapnąć troszkę 8)

asia2

Post » Czw gru 05, 2013 1:56 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Diabełki w zimny wiatr się napychają - zima tuż, tuż... podobno Majeczka lubi butchersa. Kupię i zobaczę, czy się objada. Teraz, gdy u nich byłam znów znalazłam koło misek zwymiotowaną karmę.

Białowąś jest niesamowicie śmieszny. On niby że nie do mnie podchodzi, tylko chce się ocierać o Milusia czy Łapka no ale gdy się odsunęłam to się przysunął :wink: Fajny jest, taki duży, smiesznie wygląda jak staje na paluszkach i pręży grzbiet w gotowości do głaskania :mrgreen:

Marzenia11

Post » Czw gru 05, 2013 8:28 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Dobrze, że umiesz się cieszyć z takich oznak zdrowia i przywiązania kotusiów :D
Niech jedzą przed tą zimą!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw gru 05, 2013 11:08 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Rozliczyłam maj 2012. Wpisałam koszty poniesione w kwietniu, marcu, lutym i styczniu 2012 - muszę jedynie podsumować wpływy. Zapraszam, str.31

Marzenia11

Post » Pt gru 06, 2013 12:23 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Rozliczyłam cały 2012 rok. Pozostały mi do wstawienia skany paragonów za miesiące styczeń - maj. Postaram się to zobić jak najszybciej. Zapraszam do lektury na str.31

Marzenia11

Post » Nie gru 08, 2013 11:12 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Ech... to się nazywa życie.... :lol: :lol: :lol:

ObrazekObrazek

Wczoraj zrobiłam Łapce sama kroplowkę. Już miałam odpuścić, bo łaziła cały czas, więc albo wóz (trzymać ją za karczycho), albo przewóz (wkłuć się z kroplowką). Ale złapałam moment i się udało. Łapa była zaskoczona i mocno zdenerwowana i przez cały czas mocno napierała na rękę, ktorą ją przytrzymywałam.
W nocy się złapałam na tym, dając stadu jedzenie, ze w ogole już nie zauważam tego, zę ją głaszczę, jest to tak samo naturalna czynność jak każdej innej kocicy w moim stadku. :wink:

Marzenia11

Post » Nie gru 08, 2013 14:11 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Akcja "Szafirka".
Wyszłam sobie do Neski, ale od odejścia Fagusia za każdym wyjściem spoglądam na ulicę (no bo w razie czego to przeciez trzeba pomoc) co wiąże się najczęściej z nadkładaniem lekkim drogi. Tak też i dziś. Zawracając słyszę miauczenie - Szafirka siedziała pod samochodem. poznała mnie 8O a przecież w ogóle nie wywoływałam kotów. Szła za mną krok w krok. Trzęsła się z zimna. Podeszła do okienka , chciała wejść, ale się bardzo bała. Bo tam na rurach urzędują teraz BurKot i Oczuś Bubcio. Zaczęla syczeć i uciekła. W ogole jest bardzo, bardzo wystraszona i niezwykle wyostrzoną ma uwagę na najmniejszy ruch powietrza. Widocznie tam gdzie zyje sobie już od czerwca nie ma łatwo, musi uważać no i pewnie spotykają ją rózne rzeczy. Dałam jeśc, zaczęła, ale wystraszyła się BurKota. Potem wyszedł Oczuś. Tłumaczyłam obojgu, ze przeciez się znają i ze to ich miejsce, szafirce, zeby się nie bała wejsć do piwnicy, a Oczusiowi, zeby ją grzecznie wpuścił. Oczuś zaczął do niej gadać i chciał podejść z ogonem w górze, ale na jego pierwszy krok Szafirka się skuliła i trąc brzuchem zwiała sycząc na niego. Wrociłam do domu po kocimiętkę - postanowiłam spryskac malenką budkę styropianową oraz dziurę za okienkiem, w ktorej koczował Oczuś zanim się zadomowił w głównej części piwnicy. Kotunia chodziła za mną cały czas. Niesamowite, ona mniej reaguje na kicianie, a bardziej na mój ruch głową i wołanie "chodź". Oczywiście ocierała się o budkę, wlazła do dziury, nawet tam siedziała, a ja stałam i patrzyłam. Jak odeszłam, wyszła i patrzyła za mną. Mam nadzieję, ze moze tu się jednak zadomowi, a potem wejdzie do piwnicy.
Zmarzłam jak pierun. Idę wziąć gorącą kąpiel.

Marzenia11

Post » Nie gru 08, 2013 21:17 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

wiesz po mojemu , to Ona ma do Ciebie sprawę. Podobnie zachowywał się Krowek gdy chcial abym go przygarnęla i oswoiła. To co wydaje mi się powinnas zrobić , to nie liczyć na to, że Szafirka będzie w piwnicy. Wg mnie trzeba normalna budkę jej postawic. Tam chyba latwiej, w tym miejscu. Kotka szuka kontaktu i to tak bardzo widocznie.

asia2

Post » Nie gru 08, 2013 21:19 Re: <2>Faguś (*),Tygrysia (*),Senioreczka (*), p.S (*), p.G

Nie wiem czy wszsytko dobrze ogarniam ale możliwe że po odejściu Tygyni zmieniła się hierarchia i szafirka ma z tym problem.

asia2

[poprzednia][następna]