TYMCZASY u JOPOP VI - nowy tymczasik, s. 92

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 20, 2012 20:15 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

:( :( przytulam i ja!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw wrz 20, 2012 20:19 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Bardzo współczuję :( Biegaj Łapku, za TM.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw wrz 20, 2012 22:24 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

@Freak pisze:już nawet się nauczyłam, że Łapek, a nie Łatek

Czyli nie tylko ja...

Bardzo mi przykro.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt wrz 21, 2012 21:21 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Rena w stanie krytycznym, wzięłam ją na OIOM. Ale raczej nie ma szans. Przypominam też o kciukach za Karaganę, ona dzielnie walczy (ze śmiercią i ze mną próbującą ją uratować jednocześnie) od tygodnia. Rokowania nadal kiepskie.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt wrz 21, 2012 21:29 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

:(
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob wrz 22, 2012 6:07 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Rena już po drugiej stronie tęczy.
Obrazek

jopop

Post » Sob wrz 22, 2012 6:20 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Rena (*)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob wrz 22, 2012 6:39 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

[']
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob wrz 22, 2012 7:38 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Renia [*], widziałam Cię jeszcze tydzień temu, myślałam, że masz trochę czasu :(
Tam już jesteś zdrowa ....

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob wrz 22, 2012 9:59 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

:( :(
Bardzo mi przykro z powodu Łapka i Reny.
trzymaj się Asia!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob wrz 22, 2012 10:22 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Reniu... :(

[`]
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro wrz 26, 2012 14:04 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Dopiero doczytałam o Łapku... Strasznie mi przykro Asiu.
Obrazek

Patti:)

Od: Wto lis 17, 2009 17:08

Post » Czw wrz 27, 2012 8:53 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Witam wszystkich i bardzo przepraszam za generalne milczenie. Niestety mam poważne kłopoty rodzinne i mój świat stanął nieco na głowie. Nie całkiem się w tym odnajduję jeszcze, ciężko mi wyrobić się teraz nawet z pilnymi sprawami.

Ale dziś mam pół dnia stacjonarne, do 16-ej mogę prawie non stop siedzieć przy kompie (choć nie swoim). Więc może trochę zaległości nadrobię.

Dziękuję wszystkim za wszystkie ciepłe słowa o Łapciu. To był naprawdę Fajny Kot. Taki MÓJ. Każdego lubił i każdemu dawał się brać na ręce, ale noce - były moje. Czasem nawet Piotrek bywał zazdrosny ;)
Brakuje mi go, mam jednak na szczęście absolutną pewność, że zrobiliśmy wszystko co było możliwe. I jednocześnie - że decyzja była podjęta w dobrym momencie, gdy już nic nie zostało do zrobienia, ale i nie przedłużaliśmy cierpienia. Cała ekipa z Boliłapki była BARDZO zaangażowana w jego leczenie, za co im bardzo dziękuję.

Życie toczy się dalej.

Przede wszystkim - Karagana nadal walczy, choć chyba zaczyna tę walkę jednak przegrywać. Potrzebne leki dostaje w kroplówkach, od Was może dostać ciepłe myśli.

Za to Jaśmin i Kruszyna dali radę. Są wielkie, tłuste i już prawie nie glucą. Tylko rozpuściły się jak dziadowskie bicze przez tę chorobę i teraz życzą sobie wyłącznie mokre jedzenie :twisted:

Długowłosa - wyraźnie lepiej. Nie pisałam o niej długo, bo ponad dwa tygodnie wisiała na krawędzi między światami. Jest chuda jak wiór, zatacza się, ale zaczęła wreszcie porządnie jeść! I jest aktywna, szuka kontaktu, garnie się do pieszczot. Za kilka dni zrobimy kolejne badania, zobaczymy czy parametry kota poprawiły się tak jak jego samopoczucie.

Apaszka - kompletnie nie widzi i się zatacza, ale poza tym - świetnie. Nie wiadomo co jest przyczyną tego zataczania, powodów może być kilka, rostrzygnięcie wymagałoby pewnie CT lub MR. Dopóki kot je, jest aktywny i ma w życiu cel (przytulić się!) - działamy. Piotrek zbudował dla niej schody z łóżka ;)

Mara ma nawrót obrzydliwych ran na grzbiecie. Oczywiście powikłanych bakteryjnie, ale zaczynamy obstawiać podłoże alergiczne. Dołączyła do Kubusia przy posiłkach, musimy zaczekać czy da to efekt. Utyła za to wyraźnie, jest już za co kota złapać :) I charakterek jej wyłazi, przy każdym zabiegu przy niej jestem dokładnie oburczana.

Reszta - bez większych wydarzeń.

Na Gersona infekcja już dogasa, jeszcze mamy pojedyncze gluty i opuchnięte oczy, ale większość już dobrze. Ale żeby dobić drania zużywamy opakowanie azytromycyny dziennie :roll: ktoś ma jakieś układy z producentem? ;)
Obrazek

jopop

Post » Czw wrz 27, 2012 8:59 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

Dla wszystkich kociastych :ok:
I dla ciebie Asiu też :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 27, 2012 9:09 Re: TYMCZASY u JOPOP VI - wygrana w KRAKVET, DZIĘKUJEMY!!!

ASK@ pisze:Dla wszystkich kociastych :ok:
I dla ciebie Asiu też :ok:

dołączam do zyczeń :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

[poprzednia][następna]