[WRO] Silver nie żyje :( Biegaj za TM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 23, 2010 18:14 Re: [WRO] Silver problem z łapka!!

yosia pisze:wiesci jest tyle, ze mi sie wszystko pomieszalo i napisze tyle ile zapamietalam ;)

zrobiona zostala morfologia, ktora sie nie zmienila, nadal mocno obnizona hemoglobina i podwyzszone granulocyty i biale krwinki - mimo podawanego antybiotyku. wykonany wiec zostal tez test fiv/felv - wyszedl negatywnie. nastepnie zostal zrobiony test, ktory nie pamietam jak sie nazywa, ale polega na nakropleniu krwi na plytke i zmieszaniu z czymstam i okazalo sie, ze robi sie z krwia takie cos dziwnego, jakby sie rozdzialala na czesc biala i czrwona ;) powodem tego moze byc fiv, felv, hemobartonelloza, alergia, nowotwor itp. robiony jest wiec test na hemobartonelle. jutro beda wyniki, jesli sie okaze ze to to, to bedzie na nia leczona. juz dzis dostala jakis przeciwzapalny lek i antybiotyki, ktore robia dla nas w aptece i beda na jutro. dzis nic nie placilam, tylko za te antybiotyki w aptece 23 zl, jutro bedzie podsumowanie u weta, mozna zaczac sie bac ;) jesli z tych wszytskich testow wyjdzie lipa, to mozna zaryzykowac obciecie lapy i moznaby wtedy od razu z kosci pobrac szpik i wyslac do zbadania, bo test plytkowy ujemny nigdy nie bedzie na bank pewny. ale to na razie rozwazania na pozniej, moze jutro juz cos wyjdzie.

to znaczy że limfa się od krwi oddziela ;)

Kciuki wielkie za Silver :ok: :ok: :ok: (a nie lepiej PCR zrobić? ile kosztuje to badanie szpiku?)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt kwi 23, 2010 20:17 Re: [WRO] Silver problem z łapka!!

o kurcze :roll: czyli dalej nie wiemy nic..... oby to była hemobartonelloza bo to można z powodzeniem leczyć.
Pozostałe sugestie nie są już niestety optymistyczne :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt kwi 23, 2010 21:23 Re: [WRO] Silver problem z łapka!!

Kurcze,żeby to byla hemo...
Dziewczyny KS samo nie da rady sfinansować wszystkich badań-może napisać w tytule,że pomoc fin potrzebna??Bardzo się przydadzż bazarki...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt kwi 23, 2010 21:37 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Ja kompletnie nie mam czasu :( Jak znajde chwile to porobie fotki rzeczy na bazarek - ale o wystawienie poprosze chętną osobe i monitorowanie bo ja naprawde w chwili obecnej sie nie wyrabiam :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob kwi 24, 2010 8:21 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

:ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob kwi 24, 2010 15:53 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

dr gruszka nie zdarzyl zrobic badania, bo byl dzis w gabinecie sam i ciagle mial klientow, wiec bedzie na poniedzialek :?
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Sob kwi 24, 2010 16:20 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

i kolejne godziny niepewności :roll:

molly88

Post » Sob kwi 24, 2010 16:42 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

ja wyjezdzam do warszawy, moj tz przejmuje dowodzenie, mam nadzieje, ze bede mogla informowac na biezaco.
Obrazek

yosia

Post » Nie kwi 25, 2010 8:28 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Wieczorem wystawię bazarek dla Silver :ok: Będzie się składał z książek i męskiej wody po goleniu :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie kwi 25, 2010 19:46 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

dziekujemy :)
z dobrych wiesci - silver zjada antybiotyk wysypany na jedzenie, wiec przynajmniej nie trzeba sie z nia silowac :)
Obrazek

yosia

Post » Nie kwi 25, 2010 20:15 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

Zuch koteczka :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie kwi 25, 2010 22:23 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

yosia pisze:dziekujemy :)
z dobrych wiesci - silver zjada antybiotyk wysypany na jedzenie, wiec przynajmniej nie trzeba sie z nia silowac :)

Moja kochana :* :1luvu:

molly88

Post » Pon kwi 26, 2010 14:24 Re: [WRO] Silver problem z łapka!!

yosia pisze:wiesci jest tyle, ze mi sie wszystko pomieszalo i napisze tyle ile zapamietalam ;)

jesli z tych wszytskich testow wyjdzie lipa, to mozna zaryzykowac obciecie lapy i moznaby wtedy od razu z kosci pobrac szpik i wyslac do zbadania, bo test plytkowy ujemny nigdy nie bedzie na bank pewny. ale to na razie rozwazania na pozniej, moze jutro juz cos wyjdzie.

szczerze to już trochę mnie zaczyna wkurzać że ciągle tu czytam o obcięciu biednej kotce łapki. szkoda że lekarz, który nie jest ortopedą chce o tym zdecydować a Wy nie konsultujeci łapki u ortopedy tylko ciągle piszecie o amputowaniu łapki.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon kwi 26, 2010 14:50 Re: [WRO] Silver problem z łapka!! POTRZEBNA POMOC FINANSOWA!!!!

szczerze - to mam identyczne stanowisko jak mawin :wink:
z tego co nawet sobie przypominam to mawin nawet proponowała pomoc w sfinansowaniu wizyty u ortopedy

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

[poprzednia][następna]