Życie toczy się dalej... Bazia do szybkiej adopcji s. 92

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 30, 2016 0:18 Re: Życie toczy się dalej...

Bardzo dziękujemy Szalonemu Kotu za wizytę! :1luvu:

Znowu ktoś może potwierdzić istnienie Baśki :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sie 30, 2016 17:23 Re: Życie toczy się dalej...

Finezja znowu sobie zafundowała kontrolę :?
Na szczęście dużo wskazuje na to, że dodatkowe zgrubienie, które sobie wyhodowała, to tylko jakieś zbliznowacenie, ew. kluje się nowy ropień.
Gulka jest tylko w skórze, na szwie, a pod nią znowu zrobiła się kieszonka.
Kolejny kotek wylądował na Theranecronie :roll:
Za to w tramwaju ślicznotka budzi ogólny zachwyt swoją nabzdyczoną buźką :love:

OKI

Post » Wto sie 30, 2016 20:21 Re: Życie toczy się dalej...

OKI pisze:Finezja znowu sobie zafundowała kontrolę :?
Na szczęście dużo wskazuje na to, że dodatkowe zgrubienie, które sobie wyhodowała, to tylko jakieś zbliznowacenie, ew. kluje się nowy ropień.
Gulka jest tylko w skórze, na szwie, a pod nią znowu zrobiła się kieszonka.
Kolejny kotek wylądował na Theranecronie :roll:
Za to w tramwaju ślicznotka budzi ogólny zachwyt swoją nabzdyczoną buźką :love:

Nie tylko w tramwaju :smokin:
Podziękuj Finezji za przyjęcie cennej przesyłki :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto sie 30, 2016 21:03 Re: Życie toczy się dalej...

Cenną przesyłkę przejął doktor chirurg - starałam się mówić wyraźnie i dokładnie, ale jak się dowiesz, że hodujesz żyrafy, to się nie zdziw :mrgreen:

OKI

Post » Wto sie 30, 2016 23:08 Re: Życie toczy się dalej...

No to po kolei :mrgreen:

Jak zawsze witała babcia Szelma, a obok jak szczuplutki posążek obserwowała wszystko Delicja. Babcia popyszczyła, jakie to życie ciężkie, odebrała należną porcję głasków, a za opieszałość trącała nosem i trykała łapą :mrgreen:

I niedorzeczna myśl od razu przychodzi do głowy "no tak, rezydentki pierwsze, tylko Taćki brak". Oj tak, brak :( ona nie przychodziła na głaski, ale zawsze jak goście siedzieli w kuchni - to siedziała i ona...
A to już prawie rok, jak jej nie ma.

A potem pod nogi przypałętała się Metaxa :1luvu: jakie to jest słodkie cudo! Nic, tylko brać i kochać. Niby trochę protestujących pisków było, ale jak się raz zapuściło motorek, to można było miziać i po łebku, i pod szyjką, a motorek grał i grał... jeśli macie kogoś, kto zastanawia się nad kociakiem, to Metaxa to będzie super wybór. Jest naprawdę pięknym kotem i zapowiada się na świetny charakter :ok:

Wkrótce też objawił się Straszny Dziadunio - jaki to jest tetryk :mrgreen: tylko laseczki mu brak. Idzie jakby ważył każdy krok, coś tam sobie gada pod nosem, w połowie drogi staje i zastanawia się, czy na pewno chce mu się iść... a jak młodzieży przygaduje :mrgreen:

Magii nie poznałam :oops: mówię "ciotka, co to takie z białym gorsem, bo nie Claude przecież?!" :oops: a to Magia tak wyrosła. Duża, piękna pannica, ciekawska i odważna, przecież przyszła do kuchni mimo obecności tego strasznego gościa...

I wielgachny Radio do mnie zszedł z drapaka :1luvu: jaki to jest wielgachny kocur :1luvu: ale przed paniami czuje rezon, jak przypadkiem wlazł na babcię Szelmę, to ta mu pogoniła kota :mrgreen:

Gracja to cudna kotka. Już kolejny raz jak jestem u OKI i czuję trykanie w ramię - obracam się, żeby pogłaskać Szelmę... a to Gracja przyszła po głaski :1luvu: jest delikatna, nie narzucająca się, spokojna. Jak dama.
Domy powinny się o nią bić!

I do białaczek zajrzeliśmy - nawet ogon Lando widziałam :mrgreen:
A Lea... o boziu, kotek na widok gościa natychmiast się rzucił pod nogi, wywalił Rejtana "nie wyjdziesz, póki nie wygłaszczesz" i dawał się miziać po wszystkim, łącznie z wystawianiem brzuszka. Jest dużą kocicą, więc było co głaskać :1luvu: a do tego jest absolutnie przepiękna...
A Finezja musi mieć w sobie coś z brytka, ona ma spłaszczony pyszczek, co przy smukłej Lei bardzo, bardzo widać. Lea wygląda jak dama, Finezja jak dama po spotkaniu ze ścianą, ale nie przy dużej prędkości :mrgreen: Podczas zmiany opatrunku pyszczy, dogaduje, awanturuje się - ale cierpliwie czeka na skończenie sprawy.

I Czarcik, i Czorcik próbowały się zameldować w kuchni - tylko wszędzie było za blisko mnie, więc w końcu zrezygnowały :mrgreen:
Kulokot stale się pęta pod nogami i nadstawia grzbietu, żeby zaraz odtruchtać spłoszona.
Faxe przyszedł tylko na żarcie i dyplomatycznie się wycofał.
Brzdąc błysnął charakterystycznym spojrzeniem, po czym udał, że mnie nie widzi, nażarł się i zmykał ;)
Baśka przyszła na pełnym luzie, spojrzała na mnie, ja myślę "ooo, co to za kotek?", po czym do mnie dotarło, że to Baśka... i do Baśki dotarło, że jest Baśką... i postanowiła się wycofać ;]

Grażki nie widziałam, ale ostatnio zauważyłam, że dąży do kształtu kuli, więc może po prostu utknęła w jakiejś dziurze :mrgreen:
SirNick przy poprzedniej wizycie centralnie wywalał się na łóżku, ale wczoraj co i rusz jakiś kot zajmował mu miejscówkę, więc gdzieś się przyczaił i nie pokazał.

A tak podsumowując :mrgreen: Lea jest cudowna i do schrupania. Serio, fantastyczny kot, któremu minus wcale a wcale nie przeszkadza.
Metaxa jest przesłodkim nadal maluszkiem - cieszmy się kociętami, póki nie zamienią się w długaśne, nieproporcjonalne podrostki :P
Gracja jest fantastycznym kotem, z którego każdy dom będzie miał pociechę :>

Dziękuję cioteczce za wspólne rozmowy :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sie 30, 2016 23:13 Re: Życie toczy się dalej...

I ja dziękuję :1luvu:
Zapraszamy częściej - sama widzisz, że chętnych do głaskania coraz więcej :lol:

A Magia to się nigdy ludzi nie bała - ona tylko na ręce nie lubi być brana ;)

OKI

Post » Śro sie 31, 2016 16:05 Re: Życie toczy się dalej...

Mała łobuzica :1luvu:
Obrazek
Więcej fotek po kliknięciu w link :)
I ogłoszenia, na razie na stronie: https://50kotow.wordpress.com/2016/08/31/metaxa/ i OLX: http://olx.pl/oferta/metaxa-urocza-rozr ... hlsFl.html
Można udostępniać ;)

OKI

Post » Śro sie 31, 2016 16:29 Re: Życie toczy się dalej...

Żeby nie było tak alkoholowo :twisted:
To będzie trochę magicznie ;)
Obrazek
Magia by OKI, on Flickr
Im jesteśmy starsi, tym bardziej świadomi, że zawsze coś nas może zeżreć :strach:

Obrazek
Magia by OKI, on Flickr
Jednak rozsądniej jest z pewną taką ostrożnością do wynalazków podchodzić...

Obrazek
Magia by OKI, on Flickr
...i przemyśleć ;)

OKI

Post » Śro sie 31, 2016 21:14 Re: Życie toczy się dalej...

No ba :smokin:

Młodej to zaraz będę opis zmieniać, bo już zaczęła przyłazić na głaskanie :P
Już nawet w łeb od zazdrosnej Gracji oberwała ;)

OKI

Post » Śro sie 31, 2016 22:37 Re: Życie toczy się dalej...

No ja też to wiedziałam, ale i tak szybkość mnie zaskoczyła.
Najwyraźniej brak braci zadziałał ;)

OKI

Post » Pon wrz 05, 2016 15:10 Re: Życie toczy się dalej...

https://web.facebook.com/media/set/?set ... 3fff9c0afd
Będę wdzięczna za udostępnianie.
Na moje szczęście tym razem trafiło znajomych ;)
I naprawdę kolejny kot nie może u nich zostać - regularnie coś zgarniają z poboczy i urosła im już zbyt duża gromadka :|

OKI

Post » Sob wrz 10, 2016 0:12 Re: Życie toczy się dalej...

Obrazek

OKI

[poprzednia][następna]