STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2014 15:56 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

my też jesteśmy z dobrymi myślami
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro gru 31, 2014 16:07 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Mocno zaciskam kciuki za Oliwkę :ok: :ok: :ok: .

Dziadzio to kot starej daty, a więc prawdziwy twardziel! :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro gru 31, 2014 18:41 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

MałgosiaZ pisze:Wylądowałyśmy z Oliwką w lecznicy .

Oliwka tulona przez Małgosię w oczekiwaniu na wejście do weta:
Obrazek

Słodka kruszynka i taka dzielna :ok:

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Śro gru 31, 2014 18:49 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Gosieńko nieustające kciuki za Twoich podopiecznych :ok:
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :!:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro gru 31, 2014 19:04 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

akne pisze:
MałgosiaZ pisze:Wylądowałyśmy z Oliwką w lecznicy .

Oliwka tulona przez Małgosię w oczekiwaniu na wejście do weta:
Obrazek

Słodka kruszynka i taka dzielna :ok:

Obyście mogły tak wtulać się w siebie przez długie, długie i szczęśliwe lata. :ok: :ok: :ok:

Wszystkiego Dobrego na Nowy Rok!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro gru 31, 2014 21:31 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Dorzucam kciuki za Oliwcię :ok: Jest taka kochana :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Czw sty 01, 2015 1:48 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Kciuki za Oliwkę :ok:
I wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pt sty 02, 2015 16:12 Re: STARE , KALEKIE w schronie- OLIWKA nabiera sił

Też mocno kciuki trzymamy.
Żeby było dobrze!

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 02, 2015 21:49 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Niestety z Oliwką jest źle :( . Oby przypuszczenia p.doktor nie znalazły potwierdzenia.
Wczoraj temp znów doszła do 39,9 , ma duszność , doszły objawy neurologiczne ( chwiejność główki w prawo i lewo), górne drogi oddechowe zatkane - brak wycieku.
Dziś znów byłyśmy w lecznicy , podano kolejny raz steryd , dostaje unidox, wieczorem znów temp - zrobiłam melovem.
Dzięki dwóm kochanym Cioteczkom - Lidce i AnielceG dołożyłam cykloferon. Pierwsza dawka zrobiona.
Mała straciła apetyt.

W lecznicy na przeglądzie był też Dziadunio , gdyż nie podobały mi się przełysienia futerka. Mamy grzyba prawdopodobnie na tle alergicznym :roll: . Dziadunio został wysmarowany , "podlany" , w uszku nie jest najgorzej i doprawdy pogratulować mu formy :ok: .

Do lecznicy trafiła też Notka , gdyż mocno zaniepokoiły mnie jej salwy kichania . Dostaje betamox.

Tak więc w Nowy Rok wkraczamy pełni optymizmu :? :
ślepa ( Oliwka) , głuchy (Dziadzio Smerf) i kuternoga ( Notka ) . Reszta jakoś się trzyma tylko ja padam na twarz :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt sty 02, 2015 21:57 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

cholera... kciuki są, dasz radę z kasą?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 02, 2015 21:57 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Dlaczego tak się dzieje :( te koty powinny mieć dobre, spokojne życie, tyle już przeszły...
Małgosiu, trzymaj się!
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pt sty 02, 2015 22:17 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Maleńka Oliwko walcz! :ok: :ok: :ok:
Gosiu, trzymaj się!
Dobrze, że Dziadunio jest w formie :D .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt sty 02, 2015 22:36 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Odpukać, odpukać, Oliwka, Dziadunio, Notka, nie dajcie się chorobom.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Sob sty 03, 2015 8:42 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Notka i Dziadunio to mały kłopot , bo wiemy co im dolega.
Aczkolwiek późno po południu usłyszałam jak Notka krzyczy , leżała na grzbiecie i nie pozwoliła się dotknąć. Napuszona niesamowicie. Potem chciała przede mną uciec ale ledwo się poruszała. Poleciałam znów do lecznicy po coś przeciwbólowego. Przeszło. Nie mam pojęcia co to było , może "wyszedł" stres związany z wizytą w lecznicy bo faktycznie była tam mocno przerażona co nie jest do niej podobne . Ale już wszystko w porządku.
Następnie jazda po cykloferon. W domu okazuje się ,że igły mam ale grube. To po 20.00 szukam czynnej apteki aby nabyć lepsze. I tak miło zleciał dzień urlopu :wink: .

U Oliwki natomiast nie znamy wroga . To jest najgorsze .
No nie je . Zakończyła na czwartkowej kolacji i odrobinie Bielucha wczoraj.
Ostatnia kupa była w poniedziałek - to kawał czasu ale nie widzę aby ją cokolwiek bolało. Zresztą doktor nic specjalnego (dodatkowego) w brzuszku nie wymacała. Na wszelki wypadek już zaaplikowałam parafinę.
Spałyśmy razem tzn Oliwka przyklejona do mojej twarzy . Co jakiś czas dostawałam w nocy buziaczki. Strasznie słodki dzieciak z niej jest :flowerkitty: .

Z kasą damy radę , na fb kilka osób zrobiło wpłaty na Oliwkę. Także dzięki - poradzimy sobie :ok: . Ale namawiać ludzi na pomoc Oliwce i Dziaduniowi można. W wolniejszej chwili popiszę o nich na fb , chyba że dziewczyny już to zrobiły.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob sty 03, 2015 14:15 Re: STARE , KALEKIE w schronie- z Oliwką nie jest dobrze

Trzymam mocno kciuki, żeby Oliwka zareagowała dobrze na leki.
Niech już będzie dobrze.
Za resztę chorowitków oczywiście tez kciuki trzymamy.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]