ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Śro lut 01, 2012 16:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

suuuperr :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lut 01, 2012 18:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

Wiedziałam,ze wyraz "twarzy"Dany urzeknie kogoś, bardzo się cieszę :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lut 02, 2012 11:19 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

A ja chciałam pokazać moją tymczaskę niewidomą, Tanię.

Tak wyglądała, kiedy ją zabraliśmy:

Obrazek

Teraz tak:

Obrazek

Zabrana ze schroniska w Rudzie Śląskiej, od 10.12.2011 u nas, z bardzo silnym kk, nie potrafiła chodzić, była maksymalnie wycieńczona. Ma około roku, jest całkowicie niewidoma, bardzo mądra, dzielna i nie boi się niczego. U weta bez jakiejkolwiek paniki, bardzo ufna. Lada chwila zaczynam jej szukać domu, w przyszłym tygodniu planujemy sterylkę....

Wpiszę ją na pierwszą stronę, jeśli można. :)
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw lut 02, 2012 20:37 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

ale Tania się zmieniła :)
ładna z niej dziewczyna!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt lut 03, 2012 11:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

anita5 pisze:A ja trochę zmieniłam na 1 stronie, mam nadzieję, że nie namieszałam. Usunęłam Srebrnego z tymczasów, wpisałam na listę rezydentów. Tyle lat jest u mnie, a teraz... Już dawno ma u mnie dom, a teraz jest ciężko chory i bardzo się o niego martwię. Jest w lecznicy, proszę, pomyślcie o nim ciepło. Strasznie się martwię. :cry:

Sreberek odszedł dziś w nocy, zasnął spokojnie, umarł, mimo leczenia, kroplówek, karmienia... Nie dał rady. Wątroba, trzustka... Kot, który wydawał się niezniszczalny. Nasze drogie Sreberko...
Tęsknimy, i nasza psica też. :cry:

W czerwcu byłyby 3 lata razem.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lut 03, 2012 11:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

Przykro ...anita5....miał chociaż kochający go Dużych...żegnaj koteczku :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie lut 05, 2012 16:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

złe wiadomości o niewidomej z Olsztyna:
viewtopic.php?f=13&t=138204
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 06, 2012 10:24 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

BOZENAZWISNIEWA pisze:złe wiadomości o niewidomej z Olsztyna:
viewtopic.php?f=13&t=138204

watek poszukiwawczy:
viewtopic.php?f=1&t=138776
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 06, 2012 23:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

Mruczek już się zadomowił. Dogadują się z Kicią - czasami zdarza się mocniejsze boksowanie. Dziś byliśmy u okulisty. Mruczek dostał kropelki na 3 tygodnie. Zamglone oczka pozostaną mu już, bo są to blizny po wrzodzie rogówek. Widzi jakby przez zaparowaną szybę. Nie przeszkadza mu to jednak w bieganiu, skakaniu i ganianiu za myszką.

ObrazekObrazek
Obrazek
Gospodarz i gość

biedronkas

Od: Śro lip 29, 2009 22:45

Post » Wto lut 07, 2012 9:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

biedronkas-śliczne kociarstwo,nie ma jak to w domu :ok:
dobre wiesci z KAN:ślepinka Hania nie pojechała do P.Julity.....i znalazła swój domek stały w Polsce:
viewtopic.php?f=1&t=131585
az zatańczę wirtualnie: :dance: :dance2:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lut 07, 2012 9:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

Dzień dobry :)
Witamy się na wątku z wyżej wspomnianą Hanią :lol: i Coco - nieślepaczką.

A to Hania miała jechać do jakiejś p. Julity ? Chyba mi to umknęło w Hanusi wątku :roll:

Pozdrawiamy i ciepłego dnia życzymy :)
Dziś u nas tylko -13, to prawie odwilż :lol:

EDIT :
Poczytałam troche o tej Julicie....
Nie bedę się źle wypowoadać o osobie której nie znam, powiem tylko tyle : dzięki Bogu, że Hania do niej nie pojechała .

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Wto lut 07, 2012 14:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

Lolcia81 pisze:Dzień dobry :)
Witamy się na wątku z wyżej wspomnianą Hanią :lol: i Coco - nieślepaczką.

A to Hania miała jechać do jakiejś p. Julity ? Chyba mi to umknęło w Hanusi wątku :roll:

Pozdrawiamy i ciepłego dnia życzymy :)
Dziś u nas tylko -13, to prawie odwilż :lol:

EDIT :
Poczytałam troche o tej Julicie....
Nie bedę się źle wypowoadać o osobie której nie znam, powiem tylko tyle : dzięki Bogu, że Hania do niej nie pojechała .

Jestem tego samego zdania .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro lut 08, 2012 16:45 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

przepraszam, dzisiaj tylko liste styczniową podrzucę i musze uciekać-mam nadzieję,że około maja będę tutaj więcej :wink:

lista na styczeń

1. kotek Filuś pod opieką lidka02 Obrazek
-zabieg usunięcia gałki ocznej-
viewtopic.php?f=1&t=137041&start=435

2. Tytus dt missieek Obrazek
-zabieg entropium -

3.Rafael Obrazek Rafael jest pod opieką wolontariuszy z grupy "Bezbronne Zwierzęta" od 25.01.2012 r.

Wątek Rafaela viewtopic.php?f=1&t=138364

bardzo prosze o podanie danych do przelewu na pw AgaPap, dla Rafaela podałam namiary podane przez Werneu pod zdjęciem kotka

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lut 08, 2012 17:48 Re: ŚLEPACZKI cz.V-rozliczenie stycznia;proszę o dane; pw AgaPap

ja prosilabym o informacje jaka kwota zostalby wsparty Tytus
jesli 150zl to podalabym od razu konto lecznicy gdzie wisi dlug
jesli mniejsza to podam swoje konto i zrobie wplate z mojego konto do weta aby nie bylo zamieszania
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Śro lut 08, 2012 18:17 Re: ŚLEPACZKI cz.V-rozliczenie stycznia;proszę o dane; pw AgaPap

missieek pisze:ja prosilabym o informacje jaka kwota zostalby wsparty Tytus
jesli 150zl to podalabym od razu konto lecznicy gdzie wisi dlug
jesli mniejsza to podam swoje konto i zrobie wplate z mojego konto do weta aby nie bylo zamieszania

kwota zwykle zalezy od wpłat, jednak na jednego kotka nigdy nie ma więcej niz 80-100zł

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]