Przykry incydent spotkał mnie w klinice na Białobrzeskiej.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 16, 2007 20:58

no to powodzenia w lapankach :lol:

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Nie gru 16, 2007 22:03

Jowita pisze:Tytułem postscriptum chciałabym dodać, że w tak zachwalanej przez Valdemara lecznicy pt. El-Wet na Niepodległości wet "fachowiec" zaproponował podanie mleka krowiego mojemu kotu z ciężkim zapaleniem przewodu pokarmowego (w celu wywołania biegunki) i kazano mi również zapłacić za spieprzone zdjęcie rtg. Aleksandro59, co Ty na to? Jaką twarz ma ta lecznica?

:roll: :roll: :roll:

No tak, dla osoby, która nie wie, jak się bronić, widzę że najlepszą metodą jest atak. Jowita, Twoje posty świadczą o Tobie.
Obrazek Obrazek

ranka

Od: Śro cze 08, 2005 16:10

Post » Nie gru 16, 2007 22:06

ranka pisze:
Jowita pisze:Tytułem postscriptum chciałabym dodać, że w tak zachwalanej przez Valdemara lecznicy pt. El-Wet na Niepodległości wet "fachowiec" zaproponował podanie mleka krowiego mojemu kotu z ciężkim zapaleniem przewodu pokarmowego (w celu wywołania biegunki) i kazano mi również zapłacić za spieprzone zdjęcie rtg. Aleksandro59, co Ty na to? Jaką twarz ma ta lecznica?

No tak, dla osoby, która nie wie, jak się bronić, widzę że najlepszą metodą jest atak. Jowita, Twoje posty świadczą o Tobie.

A co to ma wspólnego z tematem watku? :roll:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie gru 16, 2007 22:06

boni pisze:no to powodzenia w lapankach :lol:

jutro powtórka z rozrywki :), ale jutro to już moja wetka w pracy będzie :twisted:
chcesz poznać Foksa i jego los, zapraszam:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65922

Obrazek

valdemar

Od: Czw wrz 06, 2007 15:23

Post » Nie gru 16, 2007 22:08

Aleba pisze:
ranka pisze:

z tematem nic ale z zachowaniem Jowity duzo ...osoba obiektywnie poczytała i wyraziła swoje zdanie , ja odniosłem podobne wrazenie , ale nie pisałem o tym bo nie byłbym obiektywny Alebo...

Obrazek

valdemar

Post » Nie gru 16, 2007 22:20

Aleba pisze:
ranka pisze:

To tylko i wyłącznie mój komentarz na ten i inne posty Jowity. Bez wnikania w całą sytuację, nie znam ani jednej , ani drugiej lecznicy.
Obrazek Obrazek

ranka

Od: Śro cze 08, 2005 16:10

Post » Nie gru 16, 2007 22:41

ranka pisze:
Aleba pisze:
ranka pisze:

To tylko i wyłącznie mój komentarz na ten i inne posty Jowity. Bez wnikania w całą sytuację, nie znam ani jednej , ani drugiej lecznicy.

A któreż to moje posty jeszcze Ci się nie podobają?
I dlaczego w moim przypadku atak miał być obroną? Czego?
I o czym świadczą moje posty?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie gru 16, 2007 23:33

Był sobie pewien pan, bardzo dobry cżłowiek skądinąd, ale niezmiernie drażliwy... tegoż pana nie przyjęto w pewnej lecznicy na dziesięc minut przed zamknięciem, gdzie przybył z niezbyt palącym, spójrzmy prawdzie w oczy, przypadkiem. W związku z tym pan od paru godzin zapienia się na forum jakby go conajmniej stado karków spałowało w przejściu podziemnym... matko, może ja też tak zrobię. Lista strasznych przewinień jakiech na mnie dokonano jest wszak tak strasznie długa! np.:
- wczoraj na stacji benzynowej jakoś facet zajechał mi droge jak podjeżdzałam pod myjnię. Pod sąd go!!!
- szynka w sklepie, która mała byc świeża, okazał sie niecałkiem świeża. Spalić tę budę!!!
- po obiedzie w knajpie dostałam sraczki. Zamknąć kucharza!
- Sąsiad w garażu postawił swój samochód o dziesięć centymetrów za blisko. Normalnie zaraz wezmę gwoździa i narysuję mu na drzwiach gustowny zygzaczek a potem przebiję opony, a co!
- a wieczorem Ryży bezczelnie naszczał mi na pufkę. i co tu począć? Może go odsprzedam do chińskiej knajpy? :twisted:

no i co? czy nie ogrania Was groza na myśl o tych wszystkich krzywdach i niesprawiedliwościach jakich stałam się ofiarą? Może otworzyć dla każdej osobny wątek?

a może lepiej pozbyć się nadmieru energii szorując podłogi lub zamiatając podjazd?....
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Nie gru 16, 2007 23:42

wiesz tu nie o drazliwosc chodzi a o zasady funkcjonowania firmy. kazdy lekarz zatrudniony w klinice- firmie odpowiada za jej wizerunek. jesli 10 minut do zamkniecia to problem - to znaczy , ze firma nie dba o klienta. niestety to firma jest dla klienta a nie odwrotnie. abstrahujac od fachowosci i ilosci skonczonych specjalizacji to klient wystawia laurke. nie wlasciciel .

boni

Post » Nie gru 16, 2007 23:52

tomoe pisze:Był sobie pewien pan, bardzo dobry cżłowiek skądinąd, ale niezmiernie drażliwy... tegoż pana nie przyjęto w pewnej lecznicy na dziesięc minut przed zamknięciem, gdzie przybył z niezbyt palącym, spójrzmy prawdzie w oczy, przypadkiem. W związku z tym pan od paru godzin zapienia się na forum jakby go conajmniej stado karków spałowało w przejściu podziemnym... matko, może ja też tak zrobię. Lista strasznych przewinień jakiech na mnie dokonano jest wszak tak strasznie długa! np.:
- wczoraj na stacji benzynowej jakoś facet zajechał mi droge jak podjeżdzałam pod myjnię. Pod sąd go!!!
- szynka w sklepie, która mała byc świeża, okazał sie niecałkiem świeża. Spalić tę budę!!!
- po obiedzie w knajpie dostałam sraczki. Zamknąć kucharza!
- Sąsiad w garażu postawił swój samochód o dziesięć centymetrów za blisko. Normalnie zaraz wezmę gwoździa i narysuję mu na drzwiach gustowny zygzaczek a potem przebiję opony, a co!
- a wieczorem Ryży bezczelnie naszczał mi na pufkę. i co tu począć? Może go odsprzedam do chińskiej knajpy? :twisted:

no i co? czy nie ogrania Was groza na myśl o tych wszystkich krzywdach i niesprawiedliwościach jakich stałam się ofiarą? Może otworzyć dla każdej osobny wątek?

a może lepiej pozbyć się nadmieru energii szorując podłogi lub zamiatając podjazd?....

tomoe to jest personalny chamski atak na moją osobę , nic w temacie wątku ...wypowiadaj się merytorycznie ... chamstwo

może cos w temacie wątku a nie wycieczki personalne ???

?

Obrazek

valdemar

Post » Nie gru 16, 2007 23:57

boni pisze:wiesz tu nie o drazliwosc chodzi a o zasady funkcjonowania firmy. kazdy lekarz zatrudniony w klinice- firmie odpowiada za jej wizerunek. jesli 10 minut do zamkniecia to problem - to znaczy , ze firma nie dba o klienta. niestety to firma jest dla klienta a nie odwrotnie. abstrahujac od fachowosci i ilosci skonczonych specjalizacji to klient wystawia laurke. nie wlasciciel .

boni, firma ma napisane, że ostatniego pacjenta rejestruje na godzinę przed końcem dyżuru.
A pracownicy firmy też czasem muszą iść do domu i odpocząć, żeby następnego dnia nie popełnić błędu, który będzie kosztował życie zwierzę. Bo zmęczenie pracowników tej firmy tym właśnie może się zakończyć.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Nie gru 16, 2007 23:58

boni pisze:wiesz tu nie o drazliwosc chodzi a o zasady funkcjonowania firmy. kazdy lekarz zatrudniony w klinice- firmie odpowiada za jej wizerunek. jesli 10 minut do zamkniecia to problem - to znaczy , ze firma nie dba o klienta. niestety to firma jest dla klienta a nie odwrotnie. abstrahujac od fachowosci i ilosci skonczonych specjalizacji to klient wystawia laurke. nie wlasciciel .

w te słowa....

obrośli już w piórka , czas sprowadzić ich na ziemię

Obrazek

valdemar

Post » Nie gru 16, 2007 23:59

galla pisze:

boni, firma ma napisane, że ostatniego pacjenta rejestruje na godzinę przed końcem dyżuru.
A pracownicy firmy też czasem muszą iść do domu i odpocząć, żeby następnego dnia nie popełnić błędu, który będzie kosztował życie zwierzę. Bo zmęczenie pracowników tej firmy tym właśnie może się zakończyć.

galla, co Ty chrzanisz za głupoty , spojrzenie pod ogon mogłoby się dla nich zakńczyć tragoicznie, z pewnością by sie tak zmeczyli że ..... durnota

Obrazek

valdemar

Post » Pon gru 17, 2007 0:13

nie watpie , ze kazdy prowadzacy firme ma prawo do odpoczynku . ale jest skala pomocy. tu nie chodzilo o operacje na otwarytym sercu a o look pod ogon. od 15 lat jestem dla ludzi, nie lecze a sprzedaje. czesto duzo dluzej niz napisane na drzwiach. prowadzac interes jestes niejako jego niewolnikiem.

boni

Post » Pon gru 17, 2007 0:15

valdemar pisze:galla, co Ty chrzanisz za głupoty , spojrzenie pod ogon mogłoby się dla nich zakńczyć tragoicznie, z pewnością by sie tak zmeczyli że ..... durnota

Przepraszam Cię, ale skoro sam tyle piszesz o chamskim zachowaniu innych, to może sam zachowuj się kulturalnie, co?
A jak już sobie w tym tonie rozmawiamy, to przyjmij do wiadomości, że sam chrzanisz głupoty i opowiadasz farmazony, bo zajrzenie pod ogon dzikiemu kotu (a sam napisałeś wcześniej, że to dzicz straszna) to nie jest 5 minut. Żeby kotu zajrzeć pod ogon i dokładnie sprawdzić płeć, trzeba go wyciągnąć z klatki, odpowiednio przytrzymać i nie dać się pogryźć i podrapać - to nie jest operacja zajmująca 5 minut. A sutki u kotki karmiącej dobrze widać, gdy jest ona na początku lub w środku karmienia, przy końcu te sutki mogą już nie być takie duże, żeby łatwo można było poznać, czy kotka karmi.

I czytaj ze zrozumieniem, valdemarze, bo nie napisałam, że zajrzenie pod ogon mogłoby się skończyć tragicznie dla wetów, tylko brak odpoczynku spowodowany ciągłym przedłużaniem pracy lecznicy i niemożnością wyjścia do domu, by właśnie odpocząć, może się skończyć tragicznie dla pacjentów. Zmęczony lekarz - czy to zwierzęcy, czy ludzki - dużo łatwiej popełnia błędy.

Powtarzam - jest podana informacja, że ostatni pacjent jest rejestrowany na godzinę przed końcem dyżuru. Nie rozumiem, czemu przestrzeganie tej zasady jest taką trudnością dla Ciebie. Ile weci mają przedłużać dyżur? A jak przyjdzie 50 osób, które "tylko na 5 minut" to co, mają wszystkich zarejestrować wbrew przyjętej zasadzie, bo każdy tylko na 5 minut?

Żądasz zrozumienia dla siebie - miej je najpierw dla innych.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

[poprzednia][następna]