SZCZECIN Szczęśliwe zakończenie :)))))))) s.8

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 08, 2007 21:59

To ja też się pochwalę:

http://www.adopcje.org/adopcja5678.html

Na razie ogłoszenie ma jeden kociak, wkrótce zrobię dla pozostałych.

Karolina i kocięta zostały dzisiaj odpchlone Frontlinem, nie bardzo im się to podobało, ale co zrobić.
Po niespełna tygodniu stwierdzam, że pomimo małego wkładu pracy z mojej strony - ograniczenia czasowe - jakis postep z ich oswajaniem jest. Mniej czasu spedzaja we wnetrzu kontenerka, nie boja sie z niego wychodzic w naszej obecnosci.
Zapomniałam wczesniej napisać, ale od samego poczatku maja w altanie non stop włączone radio, wymyśliłam sobie, że w ten sposób będą się oswajać z ludzkim głosem.
Z wiadomościami są więc na bieżąco, dzisiaj słuchały sobie o wizycie Busha 8)
Dzisiaj zjadły 2 puszki dobrej karmy i jogurt naturalny, na noc i rano zostawiłam im dużo suchexa.
Jutro lub pojutrze odrobaczę je i chyba trzeba będzie pomyśleć o szczepieniach.
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Pt cze 08, 2007 22:08

Kotalizator i ja Ciebie muszę pochwalić! Ogłoszenie pierwsza klasa! Musi coś się ruszyć! Oby te wyczekane domki były suuuuuperowe. A pomysł z radiem przezabawny :) Oby tylko kotki nie dostały nerwicy, słuchając o wyczynach naszych polityków :wink: Buziaki dla całej czwórki.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob cze 09, 2007 22:16

O nasze kotki nikt nie pyta :cry:
Ach jak ja bym chciała dorwać takiego, co twierdzi, że kociaki znajdują domy bez problemu...
allegro chodzi, ogłoszenia kotalizator na pewno też...
A śliczności czekają :(
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie cze 10, 2007 20:42

ajmk czy mogę wykorzystać twój tekst do ogłoszeń w gazetach sprobuj trochę z siebie dac co maja gorszy świat.Fajny tekst i taki dający do myślenia. Krótki i na temat.Ludzie nie lubia czytać długich monologów.Dziś dam ogłoszenie do prawobrzeża a we wtorek panorama i kurier szczeciński.Do kuriera dam na wekend wiecej ludzi kupuje gazete.I na pewno znajdą się domki dla kotków :wink:
kaska

kgyiioopnm

Od: Śro sty 31, 2007 19:53

Post » Nie cze 10, 2007 21:05

Dałam już ogłoszenie do prawobrzeża ale to dopiero za dwa tygodnie wyjdzie :( dodałam też ogłoszenie do moje miasto internetowe. :D
kaska

kgyiioopnm

Post » Nie cze 10, 2007 21:11

:D

Z wielką radością donoszę, że Kaja i Pola najprawdopodobniej będą miały dom. Dobry dom :)
Mieliśmy dzisiaj telefon od sympatycznej Pani zainteresowanej adopcją. Umówiliśmy się na spotkanie na naszej działce.
Pani przyjechała z mężem i przeuroczą córeczką.
Naprawdę bardzo sympatyczna i sensowna rodzina.
Państwo nie mają dużego doświadczenia z kotami, ale są bardzo otwarci na wiedzę. Ochoczo przystali na zabezpieczenie balkonu. Może to właśnie z racji posiadania małej córeczki są świadomi licznych niebezpieczeństw. Odniosłam wrażenie, że Pan nie ma przysłowiowych dwóch lewych rąk, więc z wykonaniem zabezpieczeń nie powinno być problemów.
Widać, że córeczka jest uczona szacunku do zwierząt, mówiła między innymi czego nie należy robić pieskom :) więc myślę, że bez trudu nauczy się czego nie można robić kotkom.
Państwo ze zrozumieniem podeszli do licznych pytań jakie im zadawaliśmy, wygląda na to, że nie będą mieli problemu z podpisaniem umowy adopcyjnej, jej wzór dostali do domu.
Sami zaproponowali, że możemy ich odwiedzić.
Państwo chcą się przygotować do adopcji, zakupić transporterek i inne potrzebne rzeczy, zabezpieczyć balkon, więc do przekazania kotek dojdzie za ponad tydzień.
Na początku zainteresowani byli adopcją jednej kotki, ale jakoś tak wyszło, że najprawdopodobniej wezmą dwie . My przedstawialiśmy plusy takiego rozwiązania, ale nie naciskaliśmy, poprosiliśmy żeby jeszcze się zastanowili, ale pod koniec spotkania stanowczo mówili, że wezmą dwie siostry.

Jestem przeszczęśliwa

:)
Mój sceptycyzm i rozsądek podpowiadają żeby z radością wstrzymać się do momentu "sfinalizowania transakcji", ale serce podpowiada, że będzie dobrze i że kotki miały wielkiego farta, że trafiły tak dobrze.
Dobra przyszłość przed nimi.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Nie cze 10, 2007 21:15

kgyiioopnm dziękuję z całego serca.
Dwie kotki już prawie mają dom, ale zostanie kocurek i te czarnuszki u mnie w łazience, poza tym zawsze mogę odsyłać do innych domów tymczasowych, gdzie inne mioty czekają na dom.
Jutro rano zabieramy jednego kociaka od bezdomnych z Dabia, a ich kotka jedzie na sterylkę.
Więc naprawdę kociąt do adopcji nie brakuje.

Dlatego jeszcze raz wielkie dzięki.
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Nie cze 10, 2007 21:24

dyzio_miszcz

Powiem tak, jeśli możesz nam przekazać jakąś karmę to będziemy bardzo wdzięczni i z pewnością zostanie ona spożytkowana we właściwy sposób.
Co do odrobaczania i szczepień to raczej będziemy korzystać z usług TOZ-u, gdyż TŻ jako osoba zajmująca się bezdomnymi zwierzętami jest tam uprzywilejowany pod względem finansowym.

Kotów do leczenia w chwili obecnej nie mamy, poza 6 diabełkami z Manhattanu, które mają grzybicę i świerzba, ale są już leczone w lecznicy na ul. Chopina.

Co do adopcji.org to niedawno się tam zarejestrowaliśmy, a dzisiaj na 99% znależliśmy dla dwóch kocic wspaniały dom - właśnie dzięki tej stronie.
Więc tym bardziej miło, że masz z nią dużo wspólnego

:D
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon cze 11, 2007 11:16

Kotalizator jak bardzo się cieszę ze znalazł się domek :D :D :D
Ostatnio edytowano Pon cze 11, 2007 18:05 przez kgyiioopnm, łącznie edytowano 1 raz
kaska

kgyiioopnm

Post » Pon cze 11, 2007 14:06

Staram sie o zmiane nicku na RUBI,zgłosiłam do admina nie wiem czy jest to wogule mozliwe.Mam nadzieje że tak,czekam na odpowiedz.Poinformuję was jak mi zmienia nick.
kaska

kgyiioopnm

Post » Pon cze 11, 2007 20:47

Kochani ja jestem na szkoleniu i cudem dorwałam internet. Spadłą dziś na mnie bardzo smutna wiadomość :cry: dlatego z nadzieją przyjmuję tę wiadomość o kotkach.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 11, 2007 21:07

ajmk no właśnie ciebie dziś mi tu brakowało.Fajnie ze poprawiłas sobię troszeczkę chumorek.Dyzio dał fajny pomysł i myśle za mogło by z tego coś wyniknąć.Nie pytam co sie stało bo raczej nie wypada ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.A to tak na pocieszenie(szukałam kwiatka ale nie znalazłam) :balony:
kaska

kgyiioopnm

Post » Pon cze 11, 2007 21:17

Ze zmianą nicka to chyba niezły pomysł :wink:
Zawsze jak chcę się do Ciebie zwrócić to muszę najpierw znaleźć post Twojego autorstwa i kopiowac nick, bo nie jestem w stanie go zapamiętać :oops:

ajmk, może jestesmy w stanie jakos pomoc?
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pon cze 11, 2007 21:22

i ja mam z nim problem aby go zapamiętac :D [/i]
kaska

kgyiioopnm

Post » Wto cze 12, 2007 17:46

pozdrawiam - siedzę w książkach ale pamiętam :? Kciuki trzymam za maleńtasy

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18