Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anka pisze:Mnie chodzi o to, że zastanawiam się, czy faktycznie producent Acany daje do karmy 60% mięsa, a producent ProPlanu czy Boscha tylko 20%, czy też po prostu co innego nazywają mięsem. Bo i 30% RC przy ich cenach to kiepskawo.
Kazia pisze:na logike, chyba zaden producent nie daje poledwicy wolowej ani piersi z kurczaka, przypuszczam, ze kazde mieso w karmie jest raczej podlawej jakosci, nawet jesli dopuszczone dla ludzi.
Ale chyba 60 % miesa podlawej jakosci to jednak lepiej, niz 20 % miesa podlawej jakosci....?
.
Anka pisze:W takim razie wygląda że Acana jest lepsza od Biomila - Biomil ma w składzie gluten, a Acana nie ma. Skąd w takim razie taka różnica w cenie na korzyść Acany?
A Orijen ma minimum 45% białka. Nie za dużo?
AlkaM pisze:Kazia pisze:na logike, chyba zaden producent nie daje poledwicy wolowej ani piersi z kurczaka, przypuszczam, ze kazde mieso w karmie jest raczej podlawej jakosci, nawet jesli dopuszczone dla ludzi.
Ale chyba 60 % miesa podlawej jakosci to jednak lepiej, niz 20 % miesa podlawej jakosci....?
.
Jest mieso i sa odpady, ktore sa pochodzenia zwierzecego i nie sa dopuszczone do uzycia w przemysle spozywczym.Przykladem moga byc kurze glowy , ktore sie mieli w caloci i uzywa do produkcji karmy, czy zoladki zwierzat wraz z ich zawartoscia, zyly, sciegna, oczy itd.
AlkaM pisze:Anka pisze:W takim razie wygląda że Acana jest lepsza od Biomila - Biomil ma w składzie gluten, a Acana nie ma. Skąd w takim razie taka różnica w cenie na korzyść Acany?
A Orijen ma minimum 45% białka. Nie za dużo?
Balka kotu nigdy nie jest za duzo. To miesozerca.
Anka pisze:AlkaM pisze:Kazia pisze:na logike, chyba zaden producent nie daje poledwicy wolowej ani piersi z kurczaka, przypuszczam, ze kazde mieso w karmie jest raczej podlawej jakosci, nawet jesli dopuszczone dla ludzi.
Ale chyba 60 % miesa podlawej jakosci to jednak lepiej, niz 20 % miesa podlawej jakosci....?
.
Jest mieso i sa odpady, ktore sa pochodzenia zwierzecego i nie sa dopuszczone do uzycia w przemysle spozywczym.Przykladem moga byc kurze glowy , ktore sie mieli w caloci i uzywa do produkcji karmy, czy zoladki zwierzat wraz z ich zawartoscia, zyly, sciegna, oczy itd.
I rozumiem, że producenci stosujący human grade nie używają tych odpadów, tak?
renatka pisze:AlkaM pisze:Anka pisze:W takim razie wygląda że Acana jest lepsza od Biomila - Biomil ma w składzie gluten, a Acana nie ma. Skąd w takim razie taka różnica w cenie na korzyść Acany?
A Orijen ma minimum 45% białka. Nie za dużo?
Balka kotu nigdy nie jest za duzo. To miesozerca.
a ja sie nie zgodze przeciez zbyt duza ilosc biAlka ma negatywny wplyw na nerki...
renatka pisze:AlkaM pisze:Anka pisze:W takim razie wygląda że Acana jest lepsza od Biomila - Biomil ma w składzie gluten, a Acana nie ma. Skąd w takim razie taka różnica w cenie na korzyść Acany?
A Orijen ma minimum 45% białka. Nie za dużo?
Balka kotu nigdy nie jest za duzo. To miesozerca.
a ja sie nie zgodze przeciez zbyt duza ilosc biAlka ma negatywny wplyw na nerki...
renatka pisze:nie moj wymysl...bialko w duzej dawce zawsze ma wplyw na nerki i to nietylko u kotow u ludzi jest to samo poczytaj o skutkach diety wysokobialkowej... no i wystarczy zerknac na sklad karm dla nerkowcow czy nawet tylko kastratow
LeaManI pisze:BTW. Kotom nie powinno się dawać do jedzenia wyłącznie czyste mięso.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 37 gości