Nie będzie chronologicznie.
1. Ruda persiczka i Norweżka. Podrzucone pod schronisko w wiklinowym koszu. Kotki powyżej 10 lat, w strasznym stanie, prawdopodobnie z rozmnażalni. Znalazły domek w Legnicy. Norweżka - po roku odeszła za tęczowy most.
2. Rosyjska Niebieska -Lena. Miała trafić do schroniska, udało się ją zabrać wcześniej. Mieszka szczęśliwie w Legnicy z w/w rudą persiczką.

3. Piękny niebiesko-biały pers oddany do schroniska. Mieszkała tymczasem u Leny. Teraz od 2 lat mieszka w Bielsku.
4. Kotka 4 letnia persowata. Najpierw wystawiana na różnych aukcjach a gdy nie udalo się sprzedać wylądowała w schronisku. Mieszka u mojej mamy.

5. Kotka egzotyczna 4 letnia z rodowodem. Oddana z powodu depresji, strachu przed kocurkami. Okazało się , że sika. Mieszka we Wrocławiu.
6. Kocurek 4 letni norweg. Oddany po przeprowadzce do nowego mieszkania - drapał meble. Mieszkał we Wrocławiu, obecnie za TM.

7. Emir, 7 letni pers oddany do schroniska. Mieszka u mnie

Zdjęcie w podpisie.
8. Pianka, syjamka, oddana do schroniska w wieku kilku miesięcy. Strasznie wychudzona, skóra i kości, prawie łysa. Mieszka u mnie

9. Pusia, persiczka ok 2 lat oddana do schroniska bo atakowała yorka.
Mieszka u mnie

10. Niuton, syjam. Wyrwany od pijaczki, wcześniej mieszkał na innej melinie. Mieszka u mnie

11. Biała persiczka 2 letnia, oddana do schroniska. Mieszka na śląsku.
12. Szyrkletka persiczka 9 letnia, oddana do schroniska.
13. Syjamka ok 5 letnia, znaleziona i zawieziona do schroniska. Po mimo ogloszeń nikt się po nia nie zgłosił.
14. Persiczka ok 2 lat. Znaleziona i prywieziona do schroniska.
15. Były jeszcze 2 persiczki ze schroniska mieszkające na tymczasem u Leny.
16. Syberyjka, oddana po wyjezdzie właścicielki w podeszlym wieku , o ile pamietam 12 letnia.
Nie wiem czy wszystkie 'rasowe' wpisałam, moze jeszcze coś mi się przypomni.