Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 01, 2015 11:59 Re: Kardamon i przyjaciele - parszywa 12 hanelkowa zaprasza

Amen
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 07, 2015 22:26 Re: Kardamon i przyjaciele - parszywa 12 hanelkowa zaprasza

Ledwo się wymieniłyśmy z Misią, ledwo pojechała, wrzuciłam pranie i poszłam na zakupy.
Wracam - w domu dziwna cisza głucha - pralka nie działa, radio nie gra, lodówka nie pracuje. Nie ma prądu w żadnym kontakcie. Jedynie jedna lampa pod sufitem w dużym pokoju raczy mrugać
Super...
Wezwany na ratunek pan z ekipy ratunkowej dłubał w kontaktach i korkach do północy. Osiągnął tyle, że gniazdka ożyły. Mogę nawet używać mieszkania, ale bez szału. Albo robię herbatę, albo piorę, albo piekę, albo...
Żadnych dwóch czynności naraz. Tyle dobrego, ze radio może grać niezależnie od innych czynności.
Zapalone wieczorem światło mruga niczym gwiazdy w mroźną noc...
Nadeszło nieuniknione. Muszę, MUSZĘ, wymienić instalację elektryczną. Miałam nadzieję, że jeszcze jakoś pociągnie to wszystko... Plątanina kabli, reformowana co jakiś czas sprawiała, że mogłam mieszkać prawie jak w normalnym domu. Teraz w każdej chwili szlag może trafić wszystko. Umieram ze strachu, żeby się nie sfajczyło jak nie będzie mnie w domu
Pan podliczył z grubsza, ile... Gniadka i kontakty mam sobie sama ogarnąć.
Jedyna pociecha, że pora roku nie każe martwić się nadmiernie ewentualnym brakiem lodówki
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lis 08, 2015 6:20 Re: Kardamon i przyjaciele - parszywa 12 hanelkowa zaprasza

Nie fajnie
Też musiałam bo nic razem nie działało.
Znam ból.
Aniu, trzymaj się
Obrazek

ASK@

Post » Nie lis 08, 2015 10:08 Re: Kardamon i przyjaciele - parszywa 12 hanelkowa zaprasza

Nie tyle przeraża mnie prucie ścian przy stadzie w większości chorych kotów, chociaż :strach: :strach: :strach: , co koszty. Nie udźwignę tego za minimum krajowe na śmieciówce. Od 24 grudnia do 6 stycznia mamy wolne. Dziewczyny cieszą się, że się wybyczą i że trzynastka wkrótce, ja dostanę... połowę „wypłaty”
Obrazek

hanelka

Post » Nie lis 08, 2015 18:57 Re: Kardamon i przyjaciele - parszywa 12 hanelkowa zaprasza

hanelko, to straszne
chciałabym jakoś pomóc :(

Misia.

Od: Nie gru 14, 2014 22:49

Post » Pt lis 13, 2015 22:03 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Niezależnie od tego czy mamy prąd, czy nie, czy mamy internet, czy nie, życie toczy się pomalutku.

Niedawno na przeglądzie była Barbarka. Niezłomna koteczka. Mimo zmian w płucach, astmy, cukrzycy, mięsaków, wszystkie wyniki w normie. Wszystkie mieszczą się w „widełkach”.
Nagadała się, wszędzie wlazła, sprawdziła czy sala operacyjna jej imienia wygląda jak należy, obejrzała szpital koci, potem psi. Na koniec zwinęła się w kłębuszek na podusi i zasnęła mrucząc donośnie... Do siebie. Przez sen.
Cały Baś <3
Robi się z niej ćpiotka. Nie mylić z trzpiotką. Urządza sobie zapaśnicze „śparingi” z Maniem, potrafi przesuwać koty wzrokiem.
I już nie czeka, aż ludzka ręka powędruje do niej głaskać, tylko domaga się, a nawet żąda uwagi. Taki mały BBK :D

Podreptaliśmy jeszcze z Bodzinkiem na usg, bo jak kot ma świetny apetyt i chudnie, wpadam w panikę. Same przewlekłe problemy, tona piachu w pęcherzu, tarczyca powiększona z jednej strony. Zapisałam go na echo serca. Potem jeszcze zrobimy przegląd z badaniami. I mam nadzieję, że nic się nie znajdzie. Ma się nie znaleźć. I tyle.

W kolejce stoją słoneczni chłopcy na „bilans trzylatka” i szczepienie. ;)

Następni będą Maniek i Kardamonik na okresowy przegląd
Obrazek

hanelka

Post » Sob lis 14, 2015 10:39 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Dużo zdrówka dla Was wszystkich :1luvu: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob lis 14, 2015 13:05 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Ciągle coś.
Jak nie jeden to inny wymaga oglądu.
Trzymaj się Aniu bo domyślam się jak ciężko jest. :kotek:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lis 15, 2015 13:01 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Wojtuś powinien mieć na imię Jeżyk. I nie, nie ma tu ortograficznego błędu.
Strasznie nie lubi lekarstw. Niełatwo mu je podać.
Wszystkie, które się da, podaję przed śniadaniem, żeby po południu, jak wrócę do domu było już tylko miło i przytulnie :)
Co rano Wojtuś próbuje się chować. Lub ucieka.
Uciekanie Wojtusia polega na tym, że idzie powoli w jakimś kierunku, gdzie upatrzył sobie Bardzo Bezpieczną Kryjówkę, czyli BBK. Nie mylić z Brzydkim Burym Kotem. Choć to czasami na jedno wychodzi.
Kiedy idę po niego i dystans miedzy nami drastycznie maleje, Wojtuś przycupuje, niczym przestraszony jeż i czeka aż go nie zauważę. Patrzy przy tym na mnie wielkimi oczami, choć lekko nieprzytomnie i jakby ze zdziwieniem.
Potem niosę go do kuchni, a on obejmuje mi rękę łapkami i głośno zawodzi: „Ojoj! Ojojojojojojoj! Ojojojojoj!... ;)
Obrazek

hanelka

Post » Nie lis 15, 2015 14:49 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Biedny Wojtuś :1luvu: :wink:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon lis 16, 2015 14:49 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

W niedzielny wieczór powróciła magia...
Znów wpasowałam się na tapczanie w koty w taki sposób, żeby mieć Diabełka w zasięgu. Ale tym razem zostawiłam jej całą inicjatywę.
Najpierw przyjrzała mi się dokładnie, pomrużyłyśmy do siebie oczy. Wstała. Pomyślała chwilę. Zrobiła kilka kółek i... ułożyła się bliżej mnie 8O
Wsunęła mi łapki pod głowę
Obwąchała mi dokładnie całą twarz
Poczochrała moje włosy, potem je wylizała
Połaskotała uchem czoło
Oparła się o nie pleckami i poszła spać
Leżałam niemal w bezdechu. Jeszcze nie mogę uwierzyć...

Dziś dystans
Żebym nie pomyślała, że łatwą kobietą jest :wink:
Obrazek

hanelka

Post » Pon lis 16, 2015 17:47 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

tak jest gdy człowiek ups... kot boi się przyznać że kocha...
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon lis 16, 2015 19:15 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Wzruszający taki " akt odwagi " jest.
Nasza Bianka po 5 latach przyszła do mnie na delikatne głaski .
Obrazek

ASK@

Post » Pon lis 16, 2015 20:38 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Ja mam już prawie osiem lat zaliczone...
Mimo tych aktów odwagi jest zupełnie nieobsługiwalna. Każdy lek może być podany tylko raz. Raz udało mi się jej oczy zakroplić. A ślimtaczą się od miesięcy. Ma aż wżery przy oczkach :(
Jakiś wirus ją dopadł, choćby immunodol jakiś by się przydał, ale szans na podanie żadnych. Nawet roztłuczonego w jakimś przysmaku. jest tak płochliwa, że płoszą ją nawet koty, które zresztą kocha. Okrawki z mięsa, jeśli sobie czasem robię, do niej nigdy nie trafiają. Kiedy wyciągam do niej rękę, cofa się. Gdy otoczenie zainteresuje się, co mam w ręce, ucieka. Gdy rzucę w jej stronę, zanim odważy się podejść, już jej usłużnie zjedzą.
Na szczepienie łapałam ją ponad rok. W końcu nafaszerowałam jakiśm cudem afobamem, tak, że się zaczęła zataczać, to mi tak poharatała ręce (ze strachu, nie z agresji), że wyglądałam jak mumia.
Ciężki przypadek

Tymczasem ktoś mi pożarł materiał na mizerię. Pokroiłam w plasterki ogórka, posoliłam i wyszłam sobie z kuchni. No bo przecież kto się połasi na surowego ogóra z solą...
Znalazł się ktoś... :twisted:

Ja-Buś, widziałam w Twoim podpisie, że znów poniosłaś stratę niedawno. Współczuję. Bardzo bardzo :(
Obrazek

hanelka

Post » Pon lis 16, 2015 20:58 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza :)

Aniu, ta strata była jak grom z jasnego nieba. Felciu zawinął się w ciągu 3 tygodni. Nie daje rady z tą myslą.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

[poprzednia][następna]