Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 28, 2014 17:26 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Proszę o kontakt do Izy moja sąsiadka znalazła jakieś trzy miesiące temu kotka. W marcu sama straci dach nad głową. Korzysta obecnie z okresu ochronnego gdyż dom został zlicytowany. Byłam u niej, bo dowiedziałam się, że znalazła kota. Szukam mojej Kotki i wypytuję ludzi. Szukałam na stronach internetowych czy ktoś szuka takiego kota i dopiero tu zobaczyłam jego podobiznę. Według mnie to, Zyguś Mieszkam w okolicach Szczecina więc może uda mi się na miejscu jakoś jej pomóc.

jola-w

Od: Nie gru 08, 2013 20:14

Post » Wto sty 28, 2014 23:41 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Mam też nadzieję, że być może skoro dokarmia koty w tak wielu miejscach to gdzieś może widziała moją zaginioną kotkę.

viewtopic.php?f=1&t=158955&p=10305418#p10305418

jola-w

Od: Nie gru 08, 2013 20:14

Post » Śro sty 29, 2014 1:37 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

posłałam pieniądze Andziowe dopiero dziś, bo mój komp szaleje i chyba chce do lapkowego nieba niestety :(

Thriller na moście! Dobrze że z pozytywnym zakończeniem i brawo dla Policji!

a teraz byle do wiosny :D
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Śro sty 29, 2014 10:45 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wibryska pisze:dzięki Bogu że Izie pomogli panowie policjanci :1luvu: i udało się uratować kicię Ninkę :kotek:
dobrze, że głośno miauczała i przywołała Izę
niesamowita jest ta historia
wspaniale, że pomógł też syn sąsiadów :1luvu:
-
przy tak niskich temperaturach przemierzanie 14 km codziennie i karmienie ponad 80 kotów w 50 stołówkach
to ogromny wyczyn dla jednej chorej kobiety...
wystarczy na chwilę zdjąć rękawiczki, żeby napełnić lub wyczyścić miski a ręce aż bolą od mrozu
nie wyobrażam sobie jaka Iza jest zmarznięta :(
-
według mnie Iza oprócz medalu :kotek: powinna dostać etat w Urzędzie Miasta - bo to tak jakby pracowała np. w zoo
karmi miejskie koty nieprzerwanie od 13 lat sama jedna - wiem niepoprawna optymistka ze mnie...
Iza robi to dla kotów ale to bardzo przykre, że Urząd Miasta nie dokłada się do karmy :(
- - -

byłoby cudownie, gdyby np. jakiś sklep zoologiczny zaoferował pomoc w postaci karmy
albo producent karmy - może macie jakieś znajomości ?
:kotek:

- - -

:arrow: bardzo potrzebne są polary, koce, ręczniki, szmatki - wszystko do budek dla kotów i do sprzątania
- - -

:!: Iza od niedawna pomaga też starszej pani Krysi, która karmi 10 bezdomniaczków i nie ma na karmę
kotki jadły co 2-3 dni :( prosimy o pomoc - zapraszamy też na bazarki (są na pierwszej stronie wątku)

- - -

dziękujemy wszystkim przyjaciołom Izy za pomoc :1luvu: każda złotówka jest na wagę złota = karmy :kotek:

- - -

:arrow: prosimy o fanty na bazarki: książki, może nietrafione prezenty, rękodzieło i wszystko co może zamienić się w pieniądze na karmę =^..^=

- - -

skarbonko a jak borsuki ? czy zapadły w sen zimowy czy nadal rozrabiają niszcząc kocie budki ?
-
gorące pozdrowienia dla Izy :1luvu:

dziękuję Kochana za pozdrowienia :1luvu:
oczywiście przekażę :ok:
jeśli chodzi, o borsuki tą one "zamieniły się w koty" i żyją ich życiem :lol:
czyli śpią w budkach i czekają na dostawę jedzenia..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro sty 29, 2014 10:47 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

ultra75 pisze:Zamówiłam 10 kg suchej Animondy na adres Izy, mam nadzieje, ze szybko dojdzie.
Szkoda, ze dopiero teraz doczytałam o tych ręcznikach, w zeszły weekend zawiozłam całą torbę do sosnowieckiej Kociej Chatki. Ale cos tam jeszcze w domu jest. I na pewno 1 kocyk sie znajdzie.
Dzisiaj po południu oblece tez okoliczne szmateksy, mam nadzieje, ze cos wygrzebie :-).

wspaniale :D :D
dziękujemy Kochana bardzo mocno :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 10:48 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Megana pisze:Nie było mnie, dopiero doczytałam o akcji z Niną.
Polarów poszukam, ale z karmą muszę poczekać na pensję, bom goła :|

tak akcja pozytywnie zakończona i to najważniejsze :1luvu:
tak polarki na wagę złota :roll:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 10:54 Re: Re

kicikicimiauhau pisze:Super, że z Ninką wszystko dobrze się skończyło...

Tak z Ninką się udało ale... oprócz tego jeszcze dwie inne historie skończyły się pozytywnie, a jedna wręcz zaskakująco pozytywnie :ok:

Od trzech dni Iza szukała Macioszka.To kotek, który je właśnie tam gdzie Ninka. Choć uliczka niby jest tam spokojna potrafi jechać jakiś rajdowiec, jak chociażby ten co potrącił kotkę, która kurowała się u Izy ponad miesiąc.
Chodzą też często ludzie z psami bez smyczy rzecz naturalna. Oczekujące wtedy na posiłek koty,
a niestety często ten czas się zbiega z porą karmienia, często są narażone właśnie na niebezpieczne sytuacje.

Taka niebezpieczna sytuacja spotkała Ninkę, ale wszystko dobrze się zakończyło.
Kiedy jednak znowu kolejny kot w tym miejscu zaginął, Iza zaczęła się bardzo niepokoić.
Dzisiaj po nawoływaniach Macioszek wyszedł cały, zdrowy, a nawet bardzo zadowolony w pobliżu baz rybackich
gdzie są karmione takie kotki jak np.Szara, Mama Bakusia i Bakusia[*], Bakuś.

Wczoraj Iza przeszła przez płot żeby dostać się do piętrowej budki Ninki. Wiedziała że Ninka śpi na dole,
Macioszek na górze. Sprawdzanie wczoraj nie dało jednak efektu bo Macioszka tam nie było.
Pożytek z akcji był jedynie taki, że polarki zostały przetrzepane, położone na czystą strone,
ale... wciąż trzeba tu i w wielu innych miejscach dołożyć świeżych. :roll:
I to bardzo pilnie zwłaszcza teraz, jest bardzo zimno.. :(

Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 11:01 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

z racji problemów finansowych rzadko posyłam teraz pieniążki na Oskara.Ale w tamtym tyg wysłałam i chyba w zeszłym tyg,tez.Czy doszły?

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Śro sty 29, 2014 11:11 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

A teraz druga niebanalna historia z dosyć nieoczekiwanym zakończeniem..
Tata Niedźwiadka - duży, raczej oswojony kocur. Karmiony od wielu lat w jednym miejscu.
Nawet nie wiadomo czy miał dom, ale raczej na takiego wyglądał.
Do niedawna zamieszkiwał piwnicę udostępnioną w domku jednorodzinnym przez znajomą Izy.
Teraz ponieważ ta piwnica jest nadal dla kotów otwarta korzysta z niej Niusia i jej siostra.
A Tata Niedźwiadka... nie pokazywał się odkąd nadeszły duże mrozy. Kilka dni niepokoju i poszukiwań.
Jedzenie na jego stołówce codziennie zamarznięte, wyjedzona tylko sucha karma i wczoraj Iza poszła do tej znajomej
żeby się zapytać czy przypadkiem piwnica nie została zamknięta przed kotami
bo jeden kocurek nie pojawia się na posiłku. Znajoma powiedziała, że jeden kot u niej zamieszkał.. :mrgreen:
Że wychodzi tylko żeby się załatwić i wraca :D Iza wchodzi, a w pokoju na kanapie nikt inny jak
rozwalony Tata Niedźwiadka :ryk: Pofarciło się chłopakowi w te chłody... :ok:
Jakoś to zrobił i wkręcił się na chatę :ok: Bystrzak z niego!
Tym samym udostępnił schronienie dwóm innym kotkom. Ciepłą, zabezpieczona piwnicę,
okienko jest nadal otwarte dla gości.. :D :D

Znajoma powiedziała, że trochę się obawiała kiedy wszedł do mieszkania.
Obawiała się, że będzie brudził, ale nie.. Kiedy chce wyjść miauczy, a potem szybko wraca za kilka minut :D
To ewidentnie wskazuje, że kiedyż z pewnością był to kogoś kot..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 11:13 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

zooplus wyprzedaje Smillę, gdyby ktoś chciał zamówić dla Izy :roll:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... lla/395788

alicat

Od: Pt maja 04, 2012 18:18

Post » Śro sty 29, 2014 11:28 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

jola-w pisze:Proszę o kontakt do Izy moja sąsiadka znalazła jakieś trzy miesiące temu kotka. W marcu sama straci dach nad głową. Korzysta obecnie z okresu ochronnego gdyż dom został zlicytowany. Byłam u niej, bo dowiedziałam się, że znalazła kota. Szukam mojej Kotki i wypytuję ludzi. Szukałam na stronach internetowych czy ktoś szuka takiego kota i dopiero tu zobaczyłam jego podobiznę. Według mnie to, Zyguś Mieszkam w okolicach Szczecina więc może uda mi się na miejscu jakoś jej pomóc.

rozmawiałam z Izą, Zyguś zaginął kilka lat temu i raczej nie żyje i to jest więcej niż pewne..
Był kotem dzikim i z całą pewnością nie wszedłby do autobusu, a tam podobno został znaleziony.
Okolica też się nie zgadza, zupełnie inny rejon Szczecina. Był od urodzenia w jednym miejscu
ze swoja siostrą Łapką i Mamą Iskierką. To była bardzo zżyta rodzina. Zawsze trzymały się razem.
Razem oczekiwały na posiłek i wspólnie jadły - te koty były dzikie.
Były bo żaden z nich nie jest już z nami :( Wszystkie prawdopodobnie zginęły w tragicznych okolicznościach
w tym na pewno Iskierka bo ją akurat Iza osobiście ściągała z ulicy :( o czwartej nad ranem.
Wcześniej zaginęła Łapka i tutaj było podejrzenie, że lód na rzece się załamał pod kotką.
Kotka zimą często przechodziła zamarzniętą rzekę.
Sam Zyguś natomiast zaginął jeszcze kilka miesięcy wcześniej przed obydwoma kotkami.
A było to ponad 4 lata temu.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 11:32 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

jola-w pisze:Mam też nadzieję, że być może skoro dokarmia koty w tak wielu miejscach to gdzieś może widziała moją zaginioną kotkę.

viewtopic.php?f=1&t=158955&p=10305418#p10305418

a czy możesz dokładnie określić dzielnicę??
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 11:35 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wilhelm170 pisze:z racji problemów finansowych rzadko posyłam teraz pieniążki na Oskara.Ale w tamtym tyg wysłałam i chyba w zeszłym tyg,tez.Czy doszły?

bardzo dziękuję za wpłatę :1luvu: :1luvu:
zapytam Izę i dam znać :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 11:36 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

alicat pisze:zooplus wyprzedaje Smillę, gdyby ktoś chciał zamówić dla Izy :roll:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... lla/395788

super promocja
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Śro sty 29, 2014 11:37 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

chodziło mi o ten miesiąc i tamten.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

[poprzednia][następna]