S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 25, 2013 20:31 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Ja będę zamiawiać jutro - jak rozumiem lepiej Animondę niż Bozitę dla juniorów?
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Czw lip 25, 2013 20:35 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

charm pisze:
froggy pisze:
Mała1 pisze:charm- piekne foty i super jak tak je wklejasz na picassa
:kotek: Fajnie by było wszystkie wklejać, ale Tania juz ma tak dużo przez fb na głowie, że nie da rady czasowo
Może ktoś podjąłby sie tego zadania? To praca w domu- w sam raz dla wolontariuszy, którzy nie mogą przyjeżdzać do schronu :wink:

A co dokładnie trzeba robić? Ja niestety jestem jednym z tych (w moim przypadku pseudo) wolontariuszy, którzy nie mogą jeździć do schronu (nieszczepiony kot w domu - i nie może być zaszczepiony ze względu na chorobę serca). Więc praca "zdalna" może być.
:D
ogólnie katalog niekochanych: https://picasaweb.google.com/niekochane

ja wrzucam swoje zdjęcia z imieniem/numerem, jak mam chwilę, to przeklejam opisy z wątku, itd, i dla kotów za TM zmieniam "okładkę" na czarno-białą...
i fajnie by było, gdyby wszystkie koty miały swój katalog <brakuje mi emotki marzyciela>
(kiedyś marzyło mi się też oznaczenie jakoś kotów, które są w swoim domu, ale nie wymyśliłam na razie nic sensownego, co byłoby powiedzmy "ładne" i dało się zrobić za pomocą kilku kliknięć, jak to jest w wypadku czarno-białego, pooglądam, co ten picasowy edytor przez www jeszcze oferuje, co jest łatwe, szybkie, itd)

jak mam chwilę, to coś tam uzupełniam, itd, ale to niestety u mnie ostatnio bardzo nieregularne jest :oops: :(

dane do logowania itd mogę podać na pw :piwa:

Ogarnę sie tylko nieco prywatnie i zawodowo i pomogę z Picasą. Daj mi tydzień lub 2.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Czw lip 25, 2013 20:36 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

lepiej animondę, po bozicie kociaki miewają biegunki.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw lip 25, 2013 20:53 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała pewnie tu nie zajrzy ale myślę, że taki jest jej zamysł, żeby stworzyć jakby kartotekę. Tylko pomóżcie co tam powinno się znaleźć.

Myślę, że o tym myślała Mała.
Nr kolejny,
płeć,
wiek,
umaszczenie,
sterylizacja,
korzystanie z kuwety
stosunek do dzieci
stosunek do kotów
stosunek do psów
wychodzenie
miejsce zamieszkania
towarzystwo
leczenie
szczepienie
obserwacje

Jeśli wyważam otwarte drzwi to przepraszam:)
Ale tak zrozumiałam to co biedna Mała ze sprzątanej klatki powiedziała.
To co jest na akcje to całkiem inna sprawa i to postaram się robić dalej.
Fajnie byłoby do tego jakąś fotkę dodać ale prościej będzie przygotować i wydrukować formatki i ewentualnie fotki podpiąć.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lip 25, 2013 21:10 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

NOWE koty:

Betysolo nadasz imionka??

Maciaszku ja też nie umiałam tej jednej krówce dorosłej zrobić zdjęcia, wiercipięta jedna :lol:
:arrow: nowa czarno biała dorosła o numerze 282/13

Obrazek
:arrow: nowy
288/13
kocur, zaszczepiony, wykastrowany
25.07 schr

Obrazek
:arrow: nowy 281/13 kotka, potłuczona, spadła z dachu
19.07 schr

Obrazek
285/13, w schr 23.07 płeć nie wiem
----------------------------------------------------

Obrazek
Ida 218/13 jakiś czas temu

Obrazek
Ida 218/13 Ida teraz :ok:

Obrazek
Bols - od kilku dni na kociarni

Obrazek
Andromeda - także od kilku dni na kociarni

Obrazek
Emet - jak u siebie na włościach :kotek:

bonusik :mrgreen:

Obrazek
Andromedka zażywa słoneczka
:1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw lip 25, 2013 21:15 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Lidka pisze:Mała pewnie tu nie zajrzy ale myślę, że taki jest jej zamysł, żeby stworzyć jakby kartotekę. Tylko pomóżcie co tam powinno się znaleźć.

Myślę, że o tym myślała Mała.
Nr kolejny,
płeć,
wiek,
umaszczenie,
sterylizacja,
korzystanie z kuwety
stosunek do dzieci
stosunek do kotów
stosunek do psów
wychodzenie
miejsce zamieszkania
towarzystwo
leczenie
szczepienie
obserwacje

Jeśli wyważam otwarte drzwi to przepraszam:)
Ale tak zrozumiałam to co biedna Mała ze sprzątanej klatki powiedziała.
To co jest na akcje to całkiem inna sprawa i to postaram się robić dalej.
Fajnie byłoby do tego jakąś fotkę dodać ale prościej będzie przygotować i wydrukować formatki i ewentualnie fotki podpiąć.

Miejsce zamieszkania czyli skąd się wzięła? To można chyba ominąć? Generalnie wszystkie pochodzą z Katowic :lol:
Stosunek do psów często jest nieznany lub neutralny bo zazwyczaj zależy to od psa, leczenie jeśli jest zdrowy ogólnie nie trzeba bo nie ma co zaznaczać. Ale tak to o to chodziło. Nie kwieciste wybroczyny gdzie fakty jedynie są wplecione w tekst lecz konkretnie, informatycznie, prosto bez porównań i podtekstów :kotek: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lip 25, 2013 21:33 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Miejsce zamieszkania w sensie czy do domu czy do bloku.
To jakby trochę dublowanie wychodzenia.

Nie wiem czy pochodzenie by jeszcze nie było sensowne. Znaczy czy z domu czy z interwencji czy po zmarłych.

Można by zrobić takie kartoteki zbindowane 50 numerów np. do wypełniania i spisywania obserwacji.
Choć z drugiej strony może lepiej wyjmowane?
Wiem, że sekretny kajecik ma Mała a to byłoby takie dla bywalców chyba też do wypełniania.

Lidka

Post » Czw lip 25, 2013 21:50 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Do domu czy bloku czyli chodzi o to czy ma być dom wychodzący czy nie? Miejsce zamieszkania i wychodzenie to chyba prawie to samo?? Tu i tam szelki by się przydały :wink:
Pochodzenie czyli historia ''z przed'' bardzo ważna.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lip 25, 2013 22:11 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

czyli to, co swego czasu planowałam zrobić z siriwanem ;)
nawet mam rozrysowaną strukturę bazy danych i parę innych rzeczy, ale sama będę miała ciężko :cry: :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw lip 25, 2013 23:42 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Ja na początku roku zaczęłam taką prostą bazę w excelu.
Myślałam, żeby z tego zrobić korespondencję seryjną.
Ale to najlepiej byłoby mieć kompa na miejscu.
Kiedyś zaczęłam próby z umieszczeniem tej bazy na skydrivie.
Może do tego wrócimy.

Lidka

Post » Czw lip 25, 2013 23:43 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw lip 25, 2013 23:55 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

NOWE koty:

Betysolo nadasz imionka??

Już się robi :)

Obrazek
288/13
kocur, zaszczepiony, wykastrowany
25.07 schr

INDI

Obrazek
:arrow: nowy 281/13 kotka, potłuczona, spadła z dachu
19.07 schr

AMBRA

Obrazek
285/13, w schr 23.07 płeć nie wiem

KOBI
----------------------------------------------------
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt lip 26, 2013 7:10 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Moja koncepcja nie jest bardzo skomplikowana, ale przy obecnym braku czasu może jeszcze potrwać parę miesięcy... ale z drugiej strony jest też przewidziana opcja generowania "wpisu na wątek", ze zdjęciami, znacznikami, itd, i kilka takich ;)

bo też moim zdaniem średnio ma sens dokładać np małej roboty - chodzi o to, żeby wystarczyło dodać koty w jednym miejscu, a nie dopisywać tu, i tu, i tu... ;)

tak jak pisałam, część mam, więc pewnie w końcu to dokończę, tylko z czasem kiepsko :( :oops:

wiec na razie wykorzystuję picasę - o tyle proste, że każdy kot ma (mieć.. :oops: ) swój album, a w opisie dopisuję (a przynajmniej się staram) podstawowe informacje...

myślę, że na zajmowanie się tego typu projektami lepszy jest okres jesienno-zimowy - mniej akcji "na dworze", większość ma nieco więcej czasu, itd...

tak jak już mówiłam - jeśli chodzi o stronę stricte informatyczną, to możecie na mnie liczyć, jeśli znalazłby się ktoś, kto by mi pomógł (część interfejsu, logowanie, umieszczenie na serwerze, ewentualnie coś do przechowywania zdjęć, ale to już szczegóły do obgadania), to w ciągu powiedzmy tygodnia - dwóch mogę dać gotową bazę danych z mechanizmami w pythonie (web2py) - formularz dodawania kota, i parę takich..
ale ze wszystkim sama nie dam rady czasowo :oops:

staram się coś tam podłubać, postaram się nieco częściej ale samej....
jak będę w schronisku (ale to dopiero w następny weekend) to pogadam z Piotrkiem - jak mi pomoże, to myślę dość szybko by było realne... chyba, ze jest ktoś inny chętny :P

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lip 26, 2013 8:50 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dziewczyny Nurek wczoraj pojechal do tesciowej,a Figiel odkąd go nie ma przejawia objawy lekkiego "dołka" lezy pod łazienką,smutny,nie rozrabia tylko czeka...no i wysikal nam się na narzute :roll:
Namawiam Kamila,żeby Nuruś u nas zostal,powiedzial,ze jesli figiel dzis zrobi kupe do kuwety to się zgodzi :P Jakaś szansa mała,ale jest.

Kciuki za nowe domki i za maleńtasów!
Odezwę się po powrocie!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Pt lip 26, 2013 11:21 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Witam wszystkich,
Po pierwsze bardzo się ciesze, że śliniasty, miziasty Kajtek znalazł domek :)
Fajnie że Nurek się zdrowo rozwija, maleństwo przekochane :)

Przykro mi z powodu maluchów, które odeszły :(

Charm - służę pomocą jeśli tylko mnie we wszystko wprowadzisz.

Nie mam czasu bywać w schronisku, głównie z powodu odległości :( i tym samym nie mogę obdarowywać maleństw smakołykami, więc wysyłam pieniążki na konto fundacji i jestem z wami duchem kociaki i kochani wolontariusze. W końcu wy najlepiej wiecie czego kociaki w danym momencie potrzebują.
Od września wyprowadzam się jeszcze dalej - bo do Warszawy. Studiować weterynarie, żeby w przyszłości mieć jeszcze więcej wspólnego z tymi pięknymi istotami.

kaja_357

Od: Pon cze 10, 2013 8:05

[poprzednia][następna]