Bielsk Podlaski, kocie sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2012 21:18 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

jestem w kropce, serce mi mówi, żeby zabrać tego małego biało-rudego kota od rodziców tej mojej koleżanki (tam koty żyją na podwórku i pewnie ten mały zimy nie przeżyje), ale rozum podpowiada co innego,obecnie jestem bez pracy, pracuje tylko mój TŻ i kolejny kot u nas w domu nie wchodzi w grę (za małe mieszkanie i za mało kasy na utrzymanie kociej gromadki, w domu mam obecnie 3 swoje koty i kotkę na tymczasie i dokarmiam jeszcze 1 kota, który przychodzi do nas na podwórko na wyżerkę, czyli mam do wykarmienia 5 futer)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro gru 12, 2012 21:53 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Sylwia - napisz mi maila na pw, bo oczywiście się hurtem wykasował, podeślę zdjęcia Niki.
Nie umiem sama wstawiać zdjęć na forum, może macie patent jak to robić?

Nika stała się przysposobioną córką mojej 5-letniej kotki Sary. Uczy ona małą Nikę, wychowuje ją, wylizuje i śpią razem przytulone, i ganiają się razem, i "walczą" (bez pazurów) i jedzą już wszystkie z jednej miski, i do spania się pakują razem. Wszystkie domowe razem. Jest OK. A Nika jest taka sama jak jej braciszek- rozrabia na całego i ma tyle energii że o rany... Sara po śmierci Kruszynki wpadła w depresję, tęskniła za Nią okrutnie, nie mam słów by opisać jak wyglądało to wszystko...myślę, że teraz zyskała w małej Nice towarzyszkę. A ona ma "mamę" zastępczą.

Nie mam jak, ale gdybym mogła to bym wzięła i jeszcze jednego, i kolejnego, i jeszcze jednego... okrutny jest ten świat, a niby XXI wiek, a ludzka świadomość prozwierzęca zerowa...

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Śro gru 12, 2012 23:05 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Z tego co piszesz to Nika była pisana wam po śmierci Kruszynki, nie wspomnę już o Twojej kotce Sarze która tak pieknie ją zaakceptowała.
W takich chwilach,aż chce sie pomagać...ech tylko nie zawsze da się.Sylwia rozumiem Ciebie doskonale.
Szkoda mi strasznie tej małej szylkretki, myślę o niej cały czas,a najgorsza ta niemoc.
Jeszcze i te mrozy cholerne. :cry:
ObrazekObrazek

Sonia93

Od: Sob lis 20, 2010 23:19

Post » Śro gru 12, 2012 23:24 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Tak, myślę, że nic nie dzieje się bez przyczyny...

Przeżycie śmierci to coś, na co nigdy nie będzie się przygotowanym. To nie mieści się ludzkim i zwierzęcym przeżywaniu.
Nika zyskała ciepłe, domowe i bezpieczne życie. Ona - tak, innym -?...tak mało można, tak wielu czeka na pomoc...
Sylwia robisz kawał dobrej roboty.

XmonikaX

Post » Sob gru 15, 2012 4:53 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

XmonikaX pisze:Tak, myślę, że nic nie dzieje się bez przyczyny...

Przeżycie śmierci to coś, na co nigdy nie będzie się przygotowanym. To nie mieści się ludzkim i zwierzęcym przeżywaniu.
Nika zyskała ciepłe, domowe i bezpieczne życie. Ona - tak, innym -?...tak mało można, tak wielu czeka na pomoc...
Sylwia robisz kawał dobrej roboty.

ja tylko łapałam koty na osiedlu,XmonikaX :1luvu: gdyby nie twoja chęć pomocy w chwili jak prosiłam o pomoc na białostockim wątku to być może Nika nadal by była na ulicy, dziękuję również _pinokio, że pomimo sporej gromadki zwierząt, które ma pod swoją opieką zgodziła się na zabranie do siebie na DT pingwinka Maciusia (braciszka Niki) :1luvu: , wielkie dzięki dla wspaniałej dziewczyny, która pokryła koszt sterylki 7-miesięcznej kotki zgarniętej z tego samego osiedla (kotka obecnie jest u mnie na DT)

ja sama wiele bym nie zdziałała, a tak dzięki Wam zostały uratowane 3 koty :ok: :ok: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob gru 15, 2012 12:24 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

sylwia1982 pisze:jestem w kropce, serce mi mówi, żeby zabrać tego małego biało-rudego kota od rodziców tej mojej koleżanki (tam koty żyją na podwórku i pewnie ten mały zimy nie przeżyje), ale rozum podpowiada co innego,obecnie jestem bez pracy, pracuje tylko mój TŻ i kolejny kot u nas w domu nie wchodzi w grę (za małe mieszkanie i za mało kasy na utrzymanie kociej gromadki, w domu mam obecnie 3 swoje koty i kotkę na tymczasie i dokarmiam jeszcze 1 kota, który przychodzi do nas na podwórko na wyżerkę, czyli mam do wykarmienia 5 futer)

a masz foty jego?? może alarmujący oddzielny wątek mu załóż?
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Nie gru 16, 2012 2:16 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

ina11 pisze:
sylwia1982 pisze:jestem w kropce, serce mi mówi, żeby zabrać tego małego biało-rudego kota od rodziców tej mojej koleżanki (tam koty żyją na podwórku i pewnie ten mały zimy nie przeżyje), ale rozum podpowiada co innego,obecnie jestem bez pracy, pracuje tylko mój TŻ i kolejny kot u nas w domu nie wchodzi w grę (za małe mieszkanie i za mało kasy na utrzymanie kociej gromadki, w domu mam obecnie 3 swoje koty i kotkę na tymczasie i dokarmiam jeszcze 1 kota, który przychodzi do nas na podwórko na wyżerkę, czyli mam do wykarmienia 5 futer)

a masz foty jego?? może alarmujący oddzielny wątek mu załóż?

prosiłam o foty tą moją koleżankę, ale będę musiała się sama pofatygować i zrobić fotki, mam nadzieję, że ten mały jakoś się trzyma :roll:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie gru 16, 2012 2:37 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

_ogonek_ pisze:Ja swoim tymczasom tabletkę wciskam dopyszcznie ;) Skoro nie chciały po dobroci to nie. Proponuję tylko bluzę z długimi rękawami, bo małe to to, ale pazurami potrafi pocharatać...

Kilkanaście kotków małych przepadło? 8O A może komuś sprzedali?
Cholera, a jak widoki na sterylki samic?

na razie to ja jestem na etapie przekonywania koleżanki, że sterylki będą najlepszym rozwiązaniem, myślę, że jak ja się tym sama nie zajmę i nie zawiozę kotek na sterylki to nikt tego tematu tam nie pociągnie, kotów nie sprzedali, wszystko wskazuje na to, że część tych kotów została zamęczona przez dzieciaki i zapewne części kotów koci katar nie oszczędził :( :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie gru 16, 2012 3:13 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

XmonikaX podałam Ci na PW swojego maila, czekam na fotki Niki :D
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie gru 16, 2012 22:19 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

Sonia93 pisze:Dziś tez mi jest smutno...kiedy wracałam z Urzędu w B-stku na jednej z ulic w śródmieściu z daleka zobaczyłam małego kotka (szylkretkę) biegał od człowieka do człowieka płacząc. Podeszłam zakiciałam podbiegł,ale nie dał sie pogłaskać...pomyslałam pewnie głodny.W pobliskim sklepie kupiłam dwie saszetki whiskasa. Wróciłam do koteczka dałam jeść, wcinał aż uszy sie trzęsly.
I cóż zostawiłam tam malca bo nie mam gdzie go wziąć.Bardzo źle sie z tym czuję, pomyślałam...dlaczego tylko ja go zauważyłam na tak ruchliwe ulicy :cry:.Jaka jest u nas straszna bezduszność w głowie nie mieści sie. :cry:

Sonia93 udało się w jakiś sposób pomóc szylkretce? czy już więcej jej nie widziałaś?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw gru 20, 2012 3:36 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

sylwia1982 pisze:XmonikaX podałam Ci na PW swojego maila, czekam na fotki Niki :D

XmonikaX cały czas czekam na fotki Niki :roll: :roll: :!: :?:

mój mail: m.mroziewicz82@wp.pl
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw gru 20, 2012 18:08 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ na cito potrzebne DT dla koc

sylwia1982 pisze:
_ogonek_ pisze:Ja swoim tymczasom tabletkę wciskam dopyszcznie ;) Skoro nie chciały po dobroci to nie. Proponuję tylko bluzę z długimi rękawami, bo małe to to, ale pazurami potrafi pocharatać...

Kilkanaście kotków małych przepadło? 8O A może komuś sprzedali?
Cholera, a jak widoki na sterylki samic?

na razie to ja jestem na etapie przekonywania koleżanki, że sterylki będą najlepszym rozwiązaniem, myślę, że jak ja się tym sama nie zajmę i nie zawiozę kotek na sterylki to nikt tego tematu tam nie pociągnie, kotów nie sprzedali, wszystko wskazuje na to, że część tych kotów została zamęczona przez dzieciaki i zapewne części kotów koci katar nie oszczędził :( :(

Kurczę... :( No to niefajnie, niestety za daleko jestem żeby jakkolwiek pomóc :(
Może ktoś zrobi bannerek do tego wątku?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt gru 21, 2012 19:45 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ potrzebna karma dla kotów

Kochani, nie spimy, trzeba glosowac na radomszczanskie towarzystwo opieki nad zwierzetami w krakvecie. Jest to nasz, z miau i dogo wybrany kandydat.
Glosujcie, bo przegrywają http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076

moj glos 326 i od godziny sie nie zmienia liczba glosow. . . .slabiutko jest. . .GLOSUJEMY!!!!!!)
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt gru 21, 2012 22:12 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ potrzebna karma dla kotów

pinokio_ pisze:Kochani, nie spimy, trzeba glosowac na radomszczanskie towarzystwo opieki nad zwierzetami w krakvecie. Jest to nasz, z miau i dogo wybrany kandydat.
Glosujcie, bo przegrywają http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076

moj glos 326 i od godziny sie nie zmienia liczba glosow. . . .slabiutko jest. . .GLOSUJEMY!!!!!!)

Dobrze pinokio, że przypominasz...
Słabo idzie... Nic praktycznie nie przybywa w przeciwieńsatwie do konkurencji :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt gru 21, 2012 22:17 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/ potrzebna karma dla kotów

Sylwia, daj mi tyci czasu. Pracy moc, obowiązków jeszcze więcej. Nika pozdrawia, mruczy na kolanach... Będą zdjęcia.
Jest takim uroczym łobuzem, że wyobraźni nie starcza:))) :kotek: :kotek: :kotek:

XmonikaX

[poprzednia][następna]