Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
grrr... pisze:Jeśli chodzi o noszenie się CBE+, to występuje on też w nowej wersji (nie czytałam całego wątku i nie wiem, czy już o tym było) - Cat's Best Nature Gold - "nie przykleja się do sierści, koty nie wynoszą go z kuwety" -http://animalia.pl/produkt.php?id=9653
[...]
Jeśli chodzi o roznoszenie się żwirków w ogóle, u mnie to jest tak rozwiązane, że po wyjściu z kuwety kot nie ma innej drogi tylko przejść przez "drybed" - i to mi się super sprawdza, żaden żwirek się nie roznosi poza to. A taki drybed można odkurzać, trzepać i prać.
metysboski pisze:Dopisuję się do Monostry. Zmieniłam Eko plusa na Nature Golda i jest zdecydowana poprawa. Brawa dla kogoś kto wreszcie pomyślał o właścicielach długowłosych kotów. No i najważniejsze KIBELEKw przeciwieństwie do bentonitu można go wywalać do kibelka. A z ciekwostek o silikonie doczytajcie sobie na necie jest robiony na bazie KRZEMIONKI a pył krzemionkowy jest rakotwórczy. Życzę miłego wdychania
)))
wania71 pisze:Czy ktoś z Was wie, czy można Cat`s Best wyrzucać na kompost? Czy to nie zaszkodzi roślinom
koteczekanusi pisze:Z tym rakotwórczym pyłem krzemionkowym to prawda????? W internecie też często wypisują bzdury.
Może jestem naiwna, bo wiem, że wiele produktów w sklepach jest niebezpiecznych - ale chyba nie byłby dopuszczony do obrotu, gdyby był rakotwórczy?????
A co do wycieraczek - ja od kilkunastu dni mam wycieraczkę z drugim dnem (podawałam wczesniej link do animalii) i chyba się sprawdza - bo jakoś ostatnio piasek nie chrzęści mi pod nogami. Inna sprawa, że ostatnio nasypałam piasku w granulkach a nie perełkach, więc nie jest on tak skoczny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: muza_51, nfd i 72 gości