KOTECZKA Z KOZIENIC-PO CIEZKIEJ CHOROBIE ODESZLA ZA TM (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 19:01 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Aga, jak to dobrze że kicia trafiła na Ciebie :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob sie 25, 2012 19:51 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

mam nadzieję,że wszystko się ułoży i będzie szczęśliwa pomimo zakazu łazęgowania ....
dzięki Bogu,że mądralińska wróciła ... oglądałam prognozę pogody - zimno i deszcz ... a one ze szwami po sterylce... chyba bym oszalała wiedząc,że ona gdzieś tam o głodzie i chłodzie...

jest jeden plus tej sytuacji - wiem, gdzie w okolicy mieszkają bezdomne koty - zorganizuję im domki na zimę i stołówkę w bezpiecznym miejscu, które także dziś odkryłam dzięki poszukiwaniom Kropki ...

Panienka nic nie jadła aż do teraz, ale okazuje się,że dziewczynka wybredna - mięsko się rozmroziło i zostało właśnie pochłonięte z entuzjazmem :catmilk: suche i saszetka są beee...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Sob sie 25, 2012 21:36 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Straciłaś trochę zdrowia, ale ilu bezdomniaków na tym skorzysta :D , a Kropka, no cóż, po prostu ma swoje wymagania żywieniowe, a co się będzie szczypała :ryk:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob sie 25, 2012 23:45 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Dopiero od niedawna jestem w domu i sprawdzam co się wydarzyło.
Tu u Ciebie, na szczęście wszystko skończyło się dobrze :ok:
Cieszę się bardzo, że kropka znalazła się cała i zdrowa :1luvu:

Miałam nadzieję, ze dziś okaże się, że kotka na działkach to Wenus, ale to jednak nie ona :cry: Nadal jest poszukiwana :cry:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Nie sie 26, 2012 6:51 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Mowiac szczerze - ten watek trzyma w napieciu :D
Wczoraj, jak co sobote poiechalam na spacery do schroniskowych psiakow - ale bylysmy z Agnieszka w kontakcie - mialam tez dostac i rozsylac ogloszenie moim znajomym z Piaseczna i okolic.
Mowiac szczerze bardzo sie balam, ze koteczka powedruje w nieznane lub przylaczy sie do miejscowej grupy kotow wolno zyjacych, a tu prosze :o
Ona wyszla sobie po prostu na spacer, poznac okolice, powachac trawki
z tym, ze nie przewidziala, ze moze nie odnalezc drogi powrotnej.
Ja mysle, ze ona nauczylaby sie wychodzic na spacery i wracac to b.madra koteczka - ale najpierw spacer w okolicy na smyczy a moze dopiero potem samodzielne wyjscia.
Generalnie jednak dla bezpieczenstwa Kropki i Agi - lepiej niech nie wychodzi sama , a wietrzenie zapewni zabezpieczony balkon :mrgreen:

iwna5702

Od: Sob sie 11, 2012 14:31

Post » Nie sie 26, 2012 11:51 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

TO PRAWDA - KROPKA JEST BARDZO MĄDRĄ KOTECZKĄ :!:
Iwonko, ja myślę,że ona już dobrze poznała teren i, co prawda nie potrafiła wejść do góry na balkon, ale wiedziała, gdzie ma wrócić :D co dla mnie oznacza jedno,że zeszła na dół całkiem spokojnie, połaziła a kiedy postanowiła coś przekąsić- po prostu wróciła ... ale dla naszego wspólnego dobra - wolałabym,żeby taka akcja się już nie powtórzyła ... jak przestanie padać idziemy na spacer- razem (Kropka w szelkach)...
Niunia wie co to kuchnia i lodówka :lol: dziś jak tylko tam się pojawiłam miałam pokaz jej umiejętności baletniczo-wokalnych :lol:
pasztecik z warzywami lepszy niż mięsko :twisted: dałam jej powąchać, a tu taki entuzjazm był,że musiałam jej dać ... widać, była dokarmiana ludzkim jedzeniem...
Lady i Iskierka dalej warczą i syczą :( Lady za każdym razem, kiedy przechodzi obok leżącej Kropki okazuje swoje niezadowolenie (jak syczy jej pysio robi się takim brzydalem,że spróbuję ją nagrać ) ... Iskierka zrobiła dziś mały krok do przodu-podeszła do siedzącej Kropki na odległość leżącego na podłodze ogona i powąchała ją :ryk: niestety, jak jakiś czas później Kropka poszła na spacer po mieszkaniu - obie panny poszły za nią i osyczały i oprychały biedaka równo :( Kropka to oaza spokoju - wcale nie reaguje na te ich syki :!: :love: Kochana koteczka... i bardzo, bardzo miziasta ... cały czas chodzi za mną krok w krok, a jak siedzę - leży przytulona... co niestety odbija się na Iskierce, która także jest plasterkiem ... postaram się ją jakoś przekonać i "przykleić" z drugiej strony :wink:
chciałam zrobić fotki, ale aparat odmówił współpracy - jak się naładuje, postaram się coś ładnego wrzucić :1luvu:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie sie 26, 2012 14:58 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

dana2509 pisze:
Miałam nadzieję, ze dziś okaże się, że kotka na działkach to Wenus, ale to jednak nie ona :cry: Nadal jest poszukiwana :cry:

Dana, mam nadzieję,że zarówno Wenus jak i Maciuś się odnajdą ... trzymam kciuki, bo teraz tym bardziej wiem przez co przechodzą wszystkie osoby związane z tymi futerkami...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Nie sie 26, 2012 23:49 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Na dobranoc, dla wszystkich odwiedzających - moje słodko śpiące futerka ... :1luvu:

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon sie 27, 2012 7:22 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

iwna5702

Od: Sob sie 11, 2012 14:31

Post » Pon sie 27, 2012 15:29 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Odwiedzam i podziwiam śliczności :1luvu:
:love: - Wiesz dla której :wink:

dana.b

Post » Pon sie 27, 2012 15:48 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

wiem, wiem :ryk: ...
Poczekaj troszkę, zobaczysz - Snikersik potrzebuje trochę czasu, żeby TAK wyglądać, ale myślę,że Ci się uda odkarmić Go odpowiednio (może nie aż tak, jak ja Lady :lol: )
poza tym, ja już :love: całą trójkę ...
Kropka jest niezwykła :!: :!: :!: ponieważ poprzednią noc spałam z nią, a Lady i Iskierka same w sypialni- musiałam to "wyrównać" i położyłam się w sypialni ... Kropka przyszła natychmiast, ale dziewczyny osyczały ją bardzo... położyłam jej wobec tego kocyk i podusię na podłodze, w zasięgu ręki,żeby ją miziać i zawołałam (przychodzi, jak się ją woła :!: ) czy jesteście w stanie wyobrazić sobie KOTA, który nie wchodzi na łóżko :?: :!: Kropka całą noc spała w zasięgu mojej ręki, oczywiście miziana od czasu do czasu :mrgreen: rano dostały mięsko, Kropka zjadła i poszła się położyć na miejscu, gdzie spała w nocy :1luvu:
jakim cudem Ona nie reaguje na zaczepki Iskierki i Lady :?:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon sie 27, 2012 22:36 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Kropka ma początek kataru - to pewnie efekt nocy spędzonej na łazęgowaniu ...
Dałam jej immunostymulator i obserwujemy się ...
Ps. Widziałyście kota, który bez problemu łyka kapsułki :?: Jeśli nie, to popatrzcie na fotkę Kropki - Anioł, nie kot :aniolek: idzie Jej to lepiej niż Lady i Iskierce, a na nie też nie narzekam w tym względzie (zresztą, poza fruwającymi kłakami wcale na nie nie narzekam ) :1luvu:

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon sie 27, 2012 22:39 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Jak tam syczące panienki? :P
Ależ Ty je rozpieszczasz! Miziaki w środku nocy :lol:
Kropeczka jest bardzo, baaardzo mądrą koteczką :ok: Nie chce mieć katarku i dlatego bez oporów łyka tabletki :mrgreen:

Myślisz, że Snikuś może wyglądać tak jak Lady? 8O No dobra, prawie jak Lady :ryk:

dana.b

Post » Pon sie 27, 2012 22:53 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Oczywiście,że Snikuś będzie wyglądał prawie jak Lady - zobaczysz za jakiś czas, On jest do Niej bardzo podobny :)
Myślałam,że w środku nocy KAŻDY KOT lubi mizianki... moje lubią - wszystkie ... ale rano i tak witają się, jakby mnie tydzień nie widziały :ryk:
ekhm... jakby to powiedzieć ... Lady syczy cały czas, warków nie słyszałam ...
a Iskierka zaprezentowała mi dziś - prawie noski z Kropką :1luvu: :1luvu: :1luvu:
nie było mnie kilka godzin, ran gryzionych, szarpanych itp - zero u wszystkich panienek... i TO w wykonaniu Iskierki i Kropki ... aż normalnie skakać mi się chciało z radości (trochę kiepsko ze złamaną nogą, więc na chcieniu się skończyło :wink: )

Aga&Iskierka&Lady

Post » Pon sie 27, 2012 23:10 Re: KOTECZKA Z KOZIENIC - W DT u Aga&Iskierka&Lady JEST!!!!

Skakać ze złamaną nogą- dobre :ryk:
Cieszę się ogromnie z bezproblemowego dokacania :ok: no i trochę zazdroszczę też :oops:

To może zdradzisz mi czym karmisz swoje panienki, że tak dobrze wyglądają ? :P

dana.b

[poprzednia][następna]