Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 19:50 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

magradz pisze:Mycoplazma: kociak zrobił się apatyczny, stracił apetyt, miał kaszel - to ja zauważyłam. U weta okazało się, że kot ma podwyższoną temperaturę; Guzik miał 39,1 (ale przy tej chorobie może być znacznie wyższa, ponad 40 nawet). I ma bardzo białe śluzówki. Zakaźna choroba, szczególnie dla kociaków, podobno. Ale wyleczalna, to dobra wiadomość.

Edit: zapomniałam: kociakowi strasznie śmierdzi z pyszczka, to też charakterystyczny objaw. Nie podśmierduje, tylko strasznie jedzie. A ponieważ Guzik się sam myje, to całe futerko mu śmierdzi :(

Dokładnie, objawy identyczne toczka w toczkę. Spojówki mogą być wręcz zażółcone u moich tak było.
W zeszłym roku późną jesienią to przerabiałam.
Dodatkowym objawem jest mała ilosć płytek krwi w badaniu krwi.
Jest zaraźliwe, ale nie wszystkie koty zachorowałay, choć były razem, chorowały 4 koty u mnie około 4 miesięczne, przechodziły to różnie, najciężej Kromeczka, ale wszystkie szczęśliwie wyzdrowiały i poznajdowały domy.
Były na doxycyklinie i te najciężej przechdzące nie jedzące na kroplówkach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw paź 13, 2011 21:31 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Nie było mnie. Nie mialam czasu wchodzic na forum. Przepraszam. Bałtycka - mogę jutro miedzy 13 a 16 lub w weekend. Co do lecznicowych kotow - ewakuacja trwa także z tego powodu, ze kręcimy sie w kółko z tymi kotami. Kiedy wyzdrowialy z kk, nie było dla nich domu. Potem był kotek z grzybem. Potem wszystkie koty biegaly luzem. Potem wszystkie miały grzyba. Kiedy Sara zabierała małe, nie było widocznych objawów choroby. To były na oko zdrowe zwierzaki. Ale potencjalnie juz podejzane. Matce, która jest u mnie, lecialo oko. Koci katar. Na szczęście nie ma grzyba. Mama wychodzi po doksycyklinie. Mam nadzieje, ze male u Sary tez dojda do siebie. Maluch Gosi - Guzik- zaczął byc apatyczny coraz bardziej. Groził mu w krótkim czasie grzyb i kk. Dwa maluchy z interwencji zeszły. Sadze, ze na to samo. Rozpoznanie było inne. Nie wiem. Franka jest ze śmietnika, zbyt krótko siedziała, żeby zaraziła sie grzybem. Od niedawna jest dyscyplina i koty siedzą w klatce. Ten grzyb jest raczej jej. Dzisiaj do mpacz przewiozlam kotke 4 mies. podleczona: miała kk i grzyba. Czeka jeszcze brat, którego Monia przejmie. Głupio mi, bo ogonow u niej tez nie brakuje. W lecznicy zostały: morwen, 1 biało-bury chłopiec ok. 3,5 mies. Kotka nie trzymająca moczu, raczej do uspienia. Dzika kotka z grzybem. W sumie 5 Kotow. To już nie jest złe. I mniejsze prawdopodobieństwo przejęcia czegoś od siebie nawzajem.
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2011 8:33 przez menial, łącznie edytowano 1 raz

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Czw paź 13, 2011 22:17 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

No u mnie z 3 rozchorowaly sie dwa, grzyba nie mają. Kk już dużo lepiej, będzie dobrze, musi być. Posrebrzana lekko dziewuszka wygląda jak jabłko z nogami, takia wielka pyza sie zrobiła, chłopczyk jest mniejszy. Bolus z grzybem już ok, mieszka sobie w kiblu, nawet mniej się już boi. Po weekendzie bede go oglaszać, musze znowu zrobić ogloszenie panu kotu kajtkowi, może Bolusiowi już też. Do 25 musze zabrac Muszke z lecznicy od Kasprzyków, więc musze jej miejsce zrobić.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Pt paź 14, 2011 7:24 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

bardzo dziękuje za przywiezienie i podarowanie dla fundacyjnych kotów super fantów
"AnnAArczyk" oraz przelewy na konto fundacji
miło bardzo mi było poznać Zuza
dziś zrobie bazarek
i podam link :kotek:
EDIT:
viewtopic.php?f=20&t=134334
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2011 8:06 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt paź 14, 2011 7:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

nowy bazarek, bardzo dziekujemy za pomoc "kmagda"
i "mgj" za pamieć o nas ;-)
viewtopic.php?f=20&t=134319&p=8074541#p8074541
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt paź 14, 2011 8:09 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

RKa pisze:
biamila pisze:Czy ktoś pojechał zobaczyć jak się sprawy mają na Bałtycką?

Też chętnie się dowiem bo jeśli chodzi o Bałtycką na Jelitkowie to mogę jutro tam się przejść z aparatem i zobaczyć jak to wygląda - to niedaleko mnie. Jak ktoś chce się przyłączyć to zapraszam, będzie raźniej.

Ja moge w weekend pójść.
Okazuje się, że dzisiaj sterylizuję jedną kotke prawdopodobnie z tych kotów z Bałtyckiej. 2-3 lata temu moja mama zobaczyła całą białą kotke na Bałtyckiej, a w tym roku kotka przyniosła swoje dzieci do komórki na węgiel koło ulicy Piastowskiej.
To jest wątek kotki : viewtopic.php?f=13&t=133897
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Pt paź 14, 2011 8:37 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Mojej mamy kot był z Bałtyckiej wielki piękny buras Micek. Pamiętam, też przepiękną kotkę białą puszystą i wielkiego rudego kota też z dłuższym włosem było to około 20 lat temu...czekam na wieści.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt paź 14, 2011 8:38 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mirmilka pisze:
RKa pisze:
biamila pisze:Czy ktoś pojechał zobaczyć jak się sprawy mają na Bałtycką?

Też chętnie się dowiem bo jeśli chodzi o Bałtycką na Jelitkowie to mogę jutro tam się przejść z aparatem i zobaczyć jak to wygląda - to niedaleko mnie. Jak ktoś chce się przyłączyć to zapraszam, będzie raźniej.

Ja moge w weekend pójść.
Okazuje się, że dzisiaj sterylizuję jedną kotke prawdopodobnie z tych kotów z Bałtyckiej. 2-3 lata temu moja mama zobaczyła całą białą kotke na Bałtyckiej, a w tym roku kotka przyniosła swoje dzieci do komórki na węgiel koło ulicy Piastowskiej.
To jest wątek kotki : viewtopic.php?f=13&t=133897

Ok. Dzisiaj po 17 nie moge - stocznia. Mnie odpowiada sobota. W niedziele mam znowu stocznie. Zatem sobota o której? Jeśli jakiś inny termin - mogę przekazać karme, komuś kto sie wybiera.
Ostatnio edytowano Pt paź 14, 2011 8:42 przez menial, łącznie edytowano 1 raz

menial

Post » Pt paź 14, 2011 8:41 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Może w sobotę o 10-tej?
Obrazek

mirmilka

Post » Pt paź 14, 2011 8:44 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mirmilka pisze:Może w sobotę o 10-tej?

11- nie dam rady wcześniej obrobic Kotow i dojechać z kosakowa. To co tam na miejscu? Jadę autem - mogę Cię gdzieś odebrać. ?:)

menial

Post » Pt paź 14, 2011 8:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

myślę, że sobie dojdę , to tylko pół godziny. dziękuję. To na 11 na miejscu czyli Bałtycka 3.
wysłałam pw do menial.
Obrazek

mirmilka

Post » Pt paź 14, 2011 8:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

mirmilka pisze:myślę, że sobie dojdę , to tylko pół godziny. dziękuję. To na 11 na miejscu czyli Bałtycka 3.
wysłałam pw do menial.

Ok. Do zobaczenia. :)

menial

Post » Pt paź 14, 2011 9:46 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Ja się nie wycofuje z pomocy na ul.Bałtyckiej,akurat w sobotę jadę do Chwaszczyna,dostałam sygnał ,że kocica podobna do Luny przybłąkała się do jednego gospodarza,muszę to sprawdzić.Jak jakis transport do weta to chętnie pomogę,kastrację tez mogę tanio załatwić,powodzenia :)

Ala J

Od: Śro sty 27, 2010 14:32

Post » Pt paź 14, 2011 10:59 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Zapraszam na wydarzenie koteczki Bazylki:

http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... ext=create
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt paź 14, 2011 13:04 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Może ktoś zainteresowany:
na gruper.pl jest od dzisiaj ( do poniedziałku-od teraz jeszcze prawie 82 godziny) do kupienia za 24 zł kupon wartości 60 zł na zabiegi weterynaryjne w DrVet w Gdyni (jedna osoba może zakupić 1 kupon). Wykorzystać trzeba od 21.10 do 31.12.2011.
Jesli ktoś chętny na większa ilość (ja nie znam wetów) - to ja mogę 1 kupon zamówic na moje konto. Proszę wtedy o info.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

[poprzednia][następna]