RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 25, 2011 11:20 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Szczurowate to są raczej... CRX (kornisze) 8) Devonki to koty z innej planety. :ryk: Był kiedyś artykuł w "Kocie" na ten temat.
Fiesta

Post » Nie wrz 25, 2011 11:24 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Fiesta pisze:Szczurowate to są raczej... CRX (kornisze) 8) Devonki to koty z innej planety. :ryk: Był kiedyś artykuł w "Kocie" na ten temat.

Dla mojego ojca wszystko to szczury, łącznie ze szczupłym dachowcem :wink:

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie wrz 25, 2011 11:27 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Fiesta pisze:Ale pięknota. :D Czy on jest może z Maragatty?

Robię akurat stronę hodowli Devonów, napatrzyłam się na Ufoczki. :ryk:

Ja mam Maragatkę :1luvu: Cudowna jest :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie wrz 25, 2011 11:31 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Witam. Iburg do mnie dzwoniła. Mój Timon dwa lata temu zjadł nici z rolady i tez był operowany. Ma nawet krótsze jelito bo cześć (chyba ok 10cm) była martwa i musieli usunąć. Więc wyniknął problem miejsca zespolenia jelita, czy nie będzie tam przewężenia... Wet powiedział że nigdy nie będzie mógł jeść suchej karmy, a tym czasem wcina wszystko jak leci i czuje się świetnie :) Na początku miał tylko kroplówki a potem dostałam taką karmę w buteleczce i dawałam kilka razy dziennie po 1 łyżeczce. Potem były tacki z taką bardzo miękka karmą a potem zaczął sie problem bo kazali mi dawać mu gotowanego kurczaka najlepiej z ryżem. Nagotowałam się i nic z tego nie wyszło bo Timek miał coraz większą biegunkę. Kazali dodać gotowanej marchewki i dalej to samo a potem zaczęłam rozmaczać sucha karmę i tym powoli zatrzymałam biegunkę. Kupowałam purinę dla wrażliwych kotów. Jest zresztą sporo karm dla kotów z problemami żołądkowymi. Na początku dawałam mu tylko karmę rozmoczoną letniej wodzie a potem po parę kulek suchej i kiedy nic sie nie działo, tzn. żadnych wymiotów i innych sensacji dawałam coraz więcej suchej karmy i tak powoli wszystko wróciło do normy. od operacji minęły 2 lata z hakiem Timcio przybrał na wadze jest zdrowy i szczęsliwy a ja bardzo starannie chowam wszelkie nici :roll:
Więcej szczegółów i zdjęcia na moim wątku viewtopic.php?f=1&t=75136&start=75
Życzę zdrówka koteczkowi a Tobie cierpliwości i wytrwałości. Będę wieczorami zaglądać na wątek i postaram się odpowiedzieć na ew. pytania :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Od: Pon kwi 28, 2008 10:40

Post » Nie wrz 25, 2011 11:39 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Dzieki Eleni
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie wrz 25, 2011 12:17 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Eleni pisze:Na początku miał tylko kroplówki a potem dostałam taką karmę w buteleczce i dawałam kilka razy dziennie po 1 łyżeczce. Potem były tacki z taką bardzo miękka karmą a potem zaczął sie problem bo kazali mi dawać mu gotowanego kurczaka najlepiej z ryżem. Nagotowałam się i nic z tego nie wyszło bo Timek miał coraz większą biegunkę. Kazali dodać gotowanej marchewki i dalej to samo a potem zaczęłam rozmaczać sucha karmę i tym powoli zatrzymałam biegunkę. Kupowałam purinę dla wrażliwych kotów. Jest zresztą sporo karm dla kotów z problemami żołądkowymi. Na początku dawałam mu tylko karmę rozmoczoną letniej wodzie a potem po parę kulek suchej i kiedy nic sie nie działo, tzn. żadnych wymiotów i innych sensacji dawałam coraz więcej suchej karmy i tak powoli wszystko wróciło do normy.

Dokładnie takie postępowanie mieliśmy zalecone po cięciu (dwukrotnym :? ) naszej Westy.
Tylko ta pierwsza płynna karma dawana po łyżeczce to był u nas Trovet.
salma75

Post » Nie wrz 25, 2011 13:14 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Eleni pisze:Witam. Iburg do mnie dzwoniła. Mój Timon dwa lata temu zjadł nici z rolady i tez był operowany. Ma nawet krótsze jelito bo cześć (chyba ok 10cm) była martwa i musieli usunąć. Więc wyniknął problem miejsca zespolenia jelita, czy nie będzie tam przewężenia... Wet powiedział że nigdy nie będzie mógł jeść suchej karmy, a tym czasem wcina wszystko jak leci i czuje się świetnie :) Na początku miał tylko kroplówki a potem dostałam taką karmę w buteleczce i dawałam kilka razy dziennie po 1 łyżeczce. Potem były tacki z taką bardzo miękka karmą a potem zaczął sie problem bo kazali mi dawać mu gotowanego kurczaka najlepiej z ryżem. Nagotowałam się i nic z tego nie wyszło bo Timek miał coraz większą biegunkę. Kazali dodać gotowanej marchewki i dalej to samo a potem zaczęłam rozmaczać sucha karmę i tym powoli zatrzymałam biegunkę. Kupowałam purinę dla wrażliwych kotów. Jest zresztą sporo karm dla kotów z problemami żołądkowymi. Na początku dawałam mu tylko karmę rozmoczoną letniej wodzie a potem po parę kulek suchej i kiedy nic sie nie działo, tzn. żadnych wymiotów i innych sensacji dawałam coraz więcej suchej karmy i tak powoli wszystko wróciło do normy. od operacji minęły 2 lata z hakiem Timcio przybrał na wadze jest zdrowy i szczęsliwy a ja bardzo starannie chowam wszelkie nici :roll:
Więcej szczegółów i zdjęcia na moim wątku viewtopic.php?f=1&t=75136&start=75
Życzę zdrówka koteczkowi a Tobie cierpliwości i wytrwałości. Będę wieczorami zaglądać na wątek i postaram się odpowiedzieć na ew. pytania :ok:

Dziekuje slicznie za informacje,widać,że więcej mogę się dowiedzieć na forum niż w klinice weterynaryjnej. Ja dzisiaj dostałam te saszetki dla kotka i zjadł już pół ze smakiem. Teraz z niecierpliwością czekam,aż pojawi się wkońcu kupka. Mam nadzieję,że nie będzie miał biegunki. A jak tak to będe próbowała tak samo z tą karmą suchą robić. Tylko akurat nie mam dla wrażliwych kotów tylko dla sterylizowanych z Royala.

madzia89

Od: Pt mar 04, 2011 11:23

Post » Nie wrz 25, 2011 13:27 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Przepraszam że się wtrącam,ale ja mam otwartą Purinę Pro Plan,dla wrażliwców.Zostało 300gram,a z opakowaniem 350.Mam Trovet ale Hepatic HDL na wątrobę i trzustkę.Dopiero kupiłam i otworzyłam :( a wet mi zakazał w przypadku Bejbi.W Trovet brakuje z 6 granulek,a puszka Trovet jest cała.Na bazarku Bejbi są ceny ile dałam,a Purina to jednak 100gram brakuje.
Nie mogę dać za darmo :( bo nie mam na Bejbi.Weta zapytać czy może to dostać.Trovet jest za razem na trzustkę i wątrobę.Nie wiem czy jemu wolno :( Purinę mogę dość zejść z ceny,oba suche mają zamknięcie strunowe.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie wrz 25, 2011 13:33 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

vailet pisze:Przepraszam że się wtrącam,ale ja mam otwartą Purinę Pro Plan,dla wrażliwców.Zostało 300gram,a z opakowaniem 350.Mam Trovet ale Hepatic HDL na wątrobę i trzustkę.Dopiero kupiłam i otworzyłam :( a wet mi zakazał w przypadku Bejbi.W Trovet brakuje z 6 granulek,a puszka Trovet jest cała.Na bazarku Bejbi są ceny ile dałam,a Purina to jednak 100gram brakuje.
Nie mogę dać za darmo :( bo nie mam na Bejbi.Weta zapytać czy może to dostać.Trovet jest za razem na trzustkę i wątrobę.Nie wiem czy jemu wolno :( Purinę mogę dość zejść z ceny,oba suche mają zamknięcie strunowe.

odezwę sie za niedługo co do tej karmy bo akurat dzieciątko mi sie obudziło i trzeba obiadek dać;)

madzia89

Post » Nie wrz 25, 2011 15:19 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Martwi mnie tetro,od kiedy wrócilismy dzisiaj z lecznicy tylko leży. może to przez leki przeciwbólowe taki jest

madzia89

Post » Nie wrz 25, 2011 15:22 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

madzia89 pisze:Martwi mnie tetro,od kiedy wrócilismy dzisiaj z lecznicy tylko leży. może to przez leki przeciwbólowe taki jest

Masz wpisane co dokładnie dostał?
Obrazek ,

vailet

Post » Nie wrz 25, 2011 16:17 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

vailet pisze:
madzia89 pisze:Martwi mnie tetro,od kiedy wrócilismy dzisiaj z lecznicy tylko leży. może to przez leki przeciwbólowe taki jest

Masz wpisane co dokładnie dostał?

właśnie nie bardzo. napewno metrokroplamid

madzia89

Post » Nie wrz 25, 2011 16:18 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

chyba to co na dole pisze

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us[/quote]

madzia89

Post » Nie wrz 25, 2011 16:23 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

madzia89 pisze:chyba to co na dole pisze

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
[/quote]
No,to jasne czemu tak się czuje.Przeczytaj działania uboczne w googlach i zobaczysz.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie wrz 25, 2011 16:25 Re: RATUNKU!!!Devon zjadł metr nici dentystycznej

Wczoraj lepiej sie poczuł około 18....może dzisiaj tez tak bedzie. Jeszcze jutro jedziemy do kliniki i na tym chyba koniec z tymi lekami....

madzia89

[poprzednia][następna]