Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 23, 2011 13:25 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Był kiedyś taki wątek.koty zostały oddane do schronu bo alergia dzicięcia. Poza tym połozna dołożyła swoje. Koty trafiły do DT. Państwo odnaleźli je, zaadptowali przekonawszy opiekunki do swych dobrych intencji i na powrót oddali. To była parka.Kocia nie przeżyła kolejnej rozłaki. Poddała się.
Słysząc o oddaniu kotów widzę oczami duszy małą co to żyć już nie chciała.

Boli mnie,że ludzie odmawiają zwierzętom uczuć.Nie biorą ich pod uwagę.Nie wierzą w ich isnienie. Traktują jak przedmiot co to nie zauważy zmiany. Tylko jak wyjaśnic radość ich kotów z ich powrotu do domu.Reakcji na głos i dotyk. Tyle drobnych rzeczy świadczących o uczuciach jakimi darzą nas zwierzęta. A że są często rozpasudzone? To tylko nasza wina.Sami to robimy. Z dziećmi tak samo.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt wrz 23, 2011 13:33 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Mój dwupak wrócił z adopcji i bardzo długo trwało zanim Tola doszła do siebie.Już się o nią bałam.Na szczęście udało się i trafiła do cudownego domku razem z Bolusiem.Koty są wyjątkowo wrażliwe, delikatne.Ważniejsze jest dla nich, aby były kochane, aniżeli miały wypasione drapaki, zabawki i karmę z najwyższej półki.Nie mówię o karmieniu resztkami, czy innym świństwem, ale nie musi to być BARF.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 24, 2011 11:38 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

ASK@ pisze:Był kiedyś taki wątek.koty zostały oddane do schronu bo alergia dzicięcia. Poza tym połozna dołożyła swoje. Koty trafiły do DT. Państwo odnaleźli je, zaadptowali przekonawszy opiekunki do swych dobrych intencji i na powrót oddali. To była parka.Kocia nie przeżyła kolejnej rozłaki. Poddała się.
Słysząc o oddaniu kotów widzę oczami duszy małą co to żyć już nie chciała.

Boli mnie,że ludzie odmawiają zwierzętom uczuć.Nie biorą ich pod uwagę.Nie wierzą w ich isnienie. Traktują jak przedmiot co to nie zauważy zmiany. Tylko jak wyjaśnic radość ich kotów z ich powrotu do domu.Reakcji na głos i dotyk. Tyle drobnych rzeczy świadczących o uczuciach jakimi darzą nas zwierzęta. A że są często rozpasudzone? To tylko nasza wina.Sami to robimy. Z dziećmi tak samo.

Zaraz... Wyrzucili koty z domu do schroniska bo (tradycyjnie) alergia dziecka, później wzięli je do domu z powrotem a następnie wyrzucili po raz kolejny? I jeden kot przez to umarł? Jeżeli dobrze zrozumiałem, a zapewne tak, to powiem krótko:
To jest właśnie okrucieństwo. Zabili kota. Zabili kota po poddaniu go długim torturom psychicznym. A co do osoby, która tym osobnikom oddała koty wiedząc, że już raz je wyrzucili...młodość i nadmierna wiara w ludzi? 8O 8O
Ktoś jeszcze chce nazwać mnie okrutnym ponieważ poniosło mnie na forum i wyraziłem się w sposób szyderczy i złośliwy na temat ludzi wyrzucających koty z domów? Proszę bardzo. Tym razem, zgodnie z obietnicą, nie będę się kłócić ani bronić.

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Sob wrz 24, 2011 11:48 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

TWQ, tamte koty kochały swoich państwa, argumentem na ich oddanie im były właśnie pełne miłości kocie reakcje na ich widok, nie tylko skrucha (jak sie okazało nader krucha) owych państwa, sprawa była starannie rozważana na forum.

A co do zarzutów wobec Ciebie, to staramy się nie uzywać brzydkich slów i wezwań do przemocy, choćby dlatego, że zaglądają tu równiez nieletni i nie możemy dawać im złych przykładów (juz były rodzicielskie bany dl)a dzieci, jak poczytali co na forum jest pisane
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 24, 2011 12:04 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie jak było z tamtą sprawą. Mój główny zarzut dotyczył jednak postępowania osób, które tak okrutnie potraktowały swoje koty i to jest wg. mnie niewybaczalne, więc swoje zdanie na temat ich zachowania podtrzymuję.

Ja bynajmniej nie wzywałem do przemocy, 8O 8O ale rozumiem o co chodzi, to słuszna polityka forum.
" Welcome to the worst nightmare of all... REALITY! "
- Hellraiser VI: Hell Seeker

Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Sob wrz 24, 2011 16:04 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

TWQ pisze:Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie jak było z tamtą sprawą. Mój główny zarzut dotyczył jednak postępowania osób, które tak okrutnie potraktowały swoje koty i to jest wg. mnie niewybaczalne, więc swoje zdanie na temat ich zachowania podtrzymuję.

Ja bynajmniej nie wzywałem do przemocy, 8O 8O ale rozumiem o co chodzi, to słuszna polityka forum.

Zgadzam się, to, co zrobili tamci ludzie, dwukrotnie oddając te same koty bylo haniebne :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 24, 2011 17:21 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

A wracając do głównego wątku - dogadali się ? Co z kotami ?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pon wrz 26, 2011 18:34 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

jakoś ucichło .. wiadomo coś ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto wrz 27, 2011 6:37 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Bardzo martwiłam się i martwię o te kotki, chciałabym wiedzieć, czy bezpieczne.Ktoś coś wie?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 27, 2011 8:34 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Ja też czekam :(
po_prostu_kaska

Post » Wto wrz 27, 2011 8:43 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

po_prostu_kaska pisze:Ja też czekam :(

:?: :?: :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 27, 2011 9:40 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

ASK@ pisze:
po_prostu_kaska pisze:Ja też czekam :(

:?: :?: :?:

Asia, ja też nie znam tego domu co oddaje chłopaków. Wiem tyle co Wy bo tak samo przypadkiem trafiłam na wątek. Robiłam im tylko grzecznościowo wydarzenie na FB.
Tam zgłosił się chętny dom, ale odesłałam go do Aga_Mazury jako założycielki tego wątku. Wiem, że ten dom kontaktował się z właścicielami, był też jeszcze jeden chętny, o którym tu pisano. I to też wszystko co mi wiadomo. Czekam tak samo na jakieś info bo też mi ich los leży na sercu zwłaszcza, że to kocurki z mojego miasta.
po_prostu_kaska

Post » Wto wrz 27, 2011 14:28 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Koty nadal jeszcze w "starym domu", ale rozmowy z tego co mi wiadomo nadal trwają. Jak będzie coś wiadomo na 100% dam znać. Nie mogę ani nikogo pospieszać ani zmuszać więc muszę być cierpliwa i czekać. Mam nadzieję, że któryś z tych domków ostatecznie adoptuje koty.

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

Post » Sob paź 01, 2011 8:12 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Dom z Ożarowa zarekomendowany ...przygotowujemy się do adopcji, trzymajcie kciuki. Dam znać jak wszystko się uda :) Dziękuję Wam bardzo :)
Obrazek

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

Post » Wto paź 04, 2011 20:36 Re: Gdańsk- dwa domowe pieszczochy tracą dom :(

Trzymam :ok: :ok:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

[poprzednia][następna]