Alex405 pisze:Czy karmiąca, niewychodząca kotka powinna dostawać hormony? Chyba na początku nie ma takiej potrzeby? Przecież chyba nie dostanie od razu rui? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
Ja bym pytała powyższego fachowca

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alex405 pisze:Czy karmiąca, niewychodząca kotka powinna dostawać hormony? Chyba na początku nie ma takiej potrzeby? Przecież chyba nie dostanie od razu rui? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
Betbet pisze:Wyczytałam, że ludzie myśleli aby pozostałą piątkę oddać do schroniska i że tam się znajdą domy. To jest, niestety, bardzo powszechne myślenie. Że oddawanie do schroniska jest słuszne. A wszyscy wiemy, że maluchy sobie tam nie poradzą... W tej sytuacji podjęłaś (o ile dobrze rozumiem - uśpienie) bardzo trudną i emocjonalnie ciężką decyzję.
Ale wspieram Cię w niej. Maluchy + schronisko = bezgraniczne cierpienie, choroby... może powolna agonia. I loteria, czy któremuś się uda, czy nie.
XAgaX pisze:Betbet pisze:Wyczytałam, że ludzie myśleli aby pozostałą piątkę oddać do schroniska i że tam się znajdą domy. To jest, niestety, bardzo powszechne myślenie. Że oddawanie do schroniska jest słuszne. A wszyscy wiemy, że maluchy sobie tam nie poradzą... W tej sytuacji podjęłaś (o ile dobrze rozumiem - uśpienie) bardzo trudną i emocjonalnie ciężką decyzję.
Ale wspieram Cię w niej. Maluchy + schronisko = bezgraniczne cierpienie, choroby... może powolna agonia. I loteria, czy któremuś się uda, czy nie.
Dokładnie - sama właśnie chciałam napisać, że jestem pod wrażeniem działań Sunsetki.
Sutki sprawdza się dotykając, jeśli robią się twarde, trzeba je energicznie rozmasowac i 'wydoić' pokarm. Jest to bolesne i niemiłe dla kotki, ale nie ma wyjścia.sunsetka pisze:Olivio a gdyby Kicia miała za dużo pokarmu to co robić? pytam tak na zapas.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, puszatek i 332 gości