Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Wiem, wiem. Co gorsza Lorda i Pusia mają zęby w równie tragicznym stanie. Lorda musi jeszcze zaliczyć sterylkę.
mari-A pisze:O to, to, gdyby nieforsa to jakie życie byłoby prosteTo wszystko przez tych Fenicjan
mirka_t pisze:Czytałam, widziałam fotki.
mirka_t pisze:Rozliczenie zrobiłam na koniec lipca. W lipcu na weta wydałam 950zł. Właściwie to tyle zostało pokryte z konta Viva a w zeszycie zostało jeszcze 800zł długu. Z tego na początku sierpnia Viva pokryła 200zł plus 160zł za sterylkę i porządek z zębami Belli. W tej chwili wiszę u weta 600zł, bo wszystkie pozostałe wizyty i zabiegi od początku tego miesiąca pokrywam gotówką. Jutro będę musiała wydać conajmniej 200zł.
villemo5 pisze:DT mirka_t w Bydgoszczy sprawuje obecnie opiekę nad 42 kotami (nie licząc rezydentów).
Na podstawie informacji z wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95091&start=0
oraz od samej Mirki pokusiłam się o małe podliczenie.
Tymczasy Mirki (tylko tymczasy, bez rezydentów!) zjadają 15 - 16 kg suchej karmy na tydzień Do tego specjalne saszetki dla niejadków i kotów karmionych "z ręki"
Żwirku schodzi 30l również na tydzień (wyobrażacie sobie ile to dźwigania, sprzątania i wynoszenia? wrrrrrrrrrr)
A do tego niezbędne zabiegi weterynaryjne. Wykonywane są w miarę możliwości i dostępności środków.
U weta jest na minusie 600 zł na obecną chwilę.
A w kolejce na zabiegi czekają:
4 kotki na sterylki (Nesca, Lorda, Masza, Koti)
3 kocurki na kastracje (Dyzio, Czesio, Dex)
Badania krwi: Koti, Czesio, Dymka, Bella (to tylko najpilniejsze, inne muszą poczekać)
Czyszczenie/ usuwanie zębów - Pusia (inne koty potrzebujące zabiegu będą miały czyszczone zęby wraz z kastracją - 1 narkoza, mniejszy koszt)
I na koniec szczepienia. Tu sama Mirka wyznaje, że musi wybierać, kto najpierw, gdyż nie wyrabia z finansami.
Jeśli Mirka przez jakiś czas nie będzie musiała kupić karmy, szybciej upora się z zabiegami weterynaryjnymi i koty szybciej będą gotowe do adopcji.
Proszę o głosy dla Mirki!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Szprocik i 75 gości