Ramzes -rudy miziak U KOSMITEK NIE ŻYJE [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 24, 2009 14:24

Witajcie! wresczie się meldujemy osobiście - choć my nadal bez netu i to jescze z tydzień potrwa niestety :(
krótko pisząc - jest super!!!! a po kolei to tak: Ramzio ma się znakomicie, cicioli się przeuroczo, jest wymiziany i wygłaskany - od wszystkich Forumowiczek tez, oczywiście :) z Slawadorem dogadują się naprawdę fajnie, kilka razy dziennie odbywają się kocie zapasy i jest to widok niezapomniany i taki radosny! Ramzes już nabrał śmiałości i potafi nieźle przyłożyć Salwadorowi ;) ale żadnych poważnych uszkodzeń kociego ciała nie ma ;) dzisiaj rano pierwszy raz zauważyłyśmy, że Sali polizał Ramzeska po jego rudziutkiej główce :) Ramzes ma nieziemski apetyt, zajada często i z mruczeniem. ponieważ zakończyłyśmy narazie wizyty u weta (szczęśliwie biegunka się skończyła), Ramzes dostał już od weta przyzwolenie na większe urozmaicenie diety - przedtem był kilka dni na Intestinalu RC. a teraz gama smakowa jest szersza - choć Sensitivity RC Ramzes i Salwador zgodnie olewają ;) do spania Ramzio wybrał sobie podwójny zestaw ogromnych poduch w dużym pokoju. drapał głownie w dywaniki w łazience, ale wczoraj odkrył drapak i się na nim rozciąga ;)obecna ulubiona zabawka - rybka do gonienia i słomka do gryzienia.
co do zwiedzania wyoskości - jest niezłomny: ze dwa dni temu wskoczył na lodówkę (a mamy wysoką) i ułozył się tam w tortownicy, która stoi na lodówce. w mroku kuchni widać było tylko jego błyszczące oczka i zarys uszek :) jeśli się zmienia pozycję leżenia/siedzenia na kanapie, a Razmes akurat śpi na którejś z nas - otwiera jedno oko i patrzy w wyrzutem: "czego się ruszasz?! ja tu wypoczywam!" :)
słowem, myślę, że aklimatyzacja przebiega ze wszech miar pozytywnie :) będziemy się meldować nadal - dopóki nie mamy netu - to bezpośrednio do Justyny :) a potem oczywiście sesja foto :)
pozdrawiamy serdecznie :) :) :)

Kosmitki

Od: Nie maja 03, 2009 13:53

Post » Nie maja 24, 2009 14:29

Witajcie kosmitki
Dziękujemy za wieści. Ogromnie się cieszę, że Ramzesik zadomowił się na dobre. I że z Salwadorem się dogadują. To faktycznie jest cudny widok jak kociaki odstawiają zapasy.
Pozdrawiam gorąco i czekam na fotki.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie maja 24, 2009 14:32

I jeszcze raz my - bo to wymaga oddzielnego postu:

bardzo bardzo serdecznie dziękujemy Wam wszystkim!!!! tylko dzięki Waszej pomocy Ramzesik może teraz mruczeć u nas :) :) :) jest to dla nas ogromna radość, która każdgo dnia rośnie!!
dziękujemy za Wasz czas, energię, zaangażowanie i wszelką pomoc.
i za zaufanie - że Ramzes, pomimo tak dużego zainteresowania jego ruda osobą ;) trafił akurat do nas!

i oczywiście - zapraszamy w odwiedziny do nas :)
Kosmitki & Salwador i Ramzes

Kosmitki

Post » Nie maja 24, 2009 14:45

Strasznie się cieszę że ruda osoba Ramzesika ma się tak wyśmienicie :D

Od razu widać że to TEN domek :D
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie maja 24, 2009 16:17

Cudownie jest czytac taki radosny wątek! :lol:
Kosmitki-niech Ramzio Wam przyniesie szczęście!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie maja 24, 2009 21:29

Ramzes jak na tak krótkie życie, przeszedł już naparawdę wiele i zasługuje na najlepszy dom jaki można sobie wymarzyć dla tego rudego urwisa. Wierzymy, że takim właśnie domkiem jesteście i za to Wam (i Salvadorowi za podzielenie się pańciami) dziękujemy bardzo !!!

Ramzesku podowdzenia :1luvu:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie maja 24, 2009 22:38

To dzieki Wam wszystkim Ramzesek ma sie teraz jak pączek w maśle a ja wybierałam , przebierała w domkach i juz słyszałam komentarze ze jak tak będziesz wybrzydzać to zostaniesz z tym kotem a ja wiedziałam ze ten jeden jedyny najlepszy domek sie pojawi i sie pojawił , bardzo Wam dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie maja 24, 2009 23:17

justa, to podobnie jak z facetem ;) trzeba kazdego sprawdzic, az sie w koncu trafi ten wlasciwy :D

A co do Ramzesowatego... Kosmitki, az sie usmialam czytajac wasz post! Ten kot to istny wariat, ale za to prze, prze, przekochany :)
Rudzielcu kochany! Tak sie ciesze, ze jestes szczesliwy i biegunka minela :) Mrrrr....Szczesciarzu kochany! :) Pozdrow od nas Salwadorka :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon cze 01, 2009 13:58

Witajcie!
znów na moment w necie więc się szybciutko meldujemy.
między Ramziem i Slawadorem pełna komitywa - codziennie odbywają się kocie zapasy. Rudy intensywnie domaga się miziania i jedzenia - a brzuszek mu się pięknie zaokrągla :) kocia przyjaźń kwitnie ku naszej niezmierzonej radości :) Ramzio już na dobre odkrył dla siebie drapak i nowe miejsca do spania.

w kwestii zdjęć - nie mamy zielonego pojęcia jak umieścić fotki, szczególnie, że korzystamy gościnnie z maila. może do którejś z Was na prywatnego maila?

pozdrawiamy serdecznie :)
Kosmitki & Salwador i Ramzes

Kosmitki

Post » Pon cze 01, 2009 14:10

Kosmitki cudowne wieści... dziękujemy

na pw podaję mój mail

wrzucę zdjęcia na wątek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon cze 01, 2009 14:15

Kosmikti dzieki , dzieki , dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: kochana Petko a Tobie bardzo dziekuje że wstawisz zdjęcia Ramziolka a i moze tez zobaczymy i Salwadorka :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon cze 01, 2009 22:43

rudde slicznosci :) No, takie wiesci chce czytac codziennie :) kocia przyjazn kwitnie, Ramziol ma codzienne mizianko i jedzenie w brud, milosci i katu do spania nie brak... Pelnia szczescia jednym slowem :) Czekam na fotki Ramzesiatka :)

Kociara82

Post » Wto cze 02, 2009 13:38

Kosmitki pozdrawiam Was serdecznie i proszę o wymiziane Ramzeska i Salwadora :D .

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto cze 02, 2009 13:57

Chyba te rude to jakieś wyjątkowo towarzyskie...
Obrazek
Obrazek
Sorki za OT ale nie mogłam się oprzeć .. :D

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Wto cze 02, 2009 14:57

jesli Ramziu sie nie pogniewa, a nie powiniem moim zdaniem, bo jest tez b.towarzystkim kotem :)...
A kociaki sa slodziasne! Zdradz imiona mruczacych cudow natury :D

Kociara82

[poprzednia][następna]