Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 20, 2009 12:35

Dobra wiadomość o Lunie z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86 ... sc&start=0

Agneska pisze:Luna nigdzie nie pojedzie. Bo Luna ju| pojechala do domu syna Starszej Pani i tam zostanie na zawsze. :-)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon kwi 20, 2009 12:40

Bazyliszkowa pisze:Dobra wiadomość o Lunie z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86 ... sc&start=0

Agneska pisze:Luna nigdzie nie pojedzie. Bo Luna ju| pojechala do domu syna Starszej Pani i tam zostanie na zawsze. :-)

:dance2: :balony: :dance:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon kwi 20, 2009 12:41

Miniusia wstawiłam na 1 stronę, może razme coś wymyślimy, moz ejets ktoś, kto mógłby sie kotkiem zaopiekować

izabeli zapisuje Cie do klubu i witam serdecznie raz jeszcze :D , Karlusia jest kotkiem na zawsze-chyba dobzre zrozumiałam? i tak ja zapisuję :wink:

prosimy o głosowanie mamy kandydatów, znamy ich sytuację, do dzieła zatem klubowicze, wiem,że zawsze to bardzo trudny wybór, ale i zawsze też wybieramy najoptymalniejsze rozwiazanie, mam nadzieje

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon kwi 20, 2009 18:45

Babunia miała dzisiaj wizytę u naszego weta. RTG nie było potrzebne,ponieważ chirurg stwierdził,że jest to zerwanie ścięgna Achillesa. Koteczka zawsze już będzie kuleć. Przed wizytą u dr Kiełbowicza należało zrobić ponowne badanie krwi,ponieważ poprzednie zostało robione w ludzkim labolatorium. Wszystko wyszło w normie. Wykluczyliśmy nadciśnienie. Zrobiliśmy wszystkie testy-wyszły ujemnie. Konieczne też było USG. Nerki są w normie,ale wątrobę trzeba będzie jeszcze jutro skontrolować,ponieważ kicia nie była na czczo. Koteczka ma zapalenie spojówek,ale to szybko zaleczymy. Najprawdopodobniej nie widzi z powodu urazu. Ma też nadwagę i musi jeść dobrą karmę. Wydałam 315 zł. Na Babunie-Pyfczka miałam 120 zł. Pomoc jak widać potrzebna. Teraz już z kompletem badań będziemy organizować wizytę u specjalisty. Niedługo Kicia_ wystawi bazarki. Najważniejsze,że życiu kotki nie zagraża niebezpieczeństwo.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon kwi 20, 2009 19:10

izabeli pisze:Anitka5, mozna ten Twój banerek zapozyczyć i dołączać? Ale śliczne!!

A który? Bo to trzeba w stosownym wątku szukać i wklejać. :D

Ja się dostosuję, ja tu od niedawna... :) Mam na myśli głosowanie.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon kwi 20, 2009 21:29

Alessandro - Tak, oczywiście, Karlusia jest na zawsze, od 4 lat, od maleńkiej kupki nieszczęścia na podwórku. Przechodziła od maleńkości poważne leczenia, 2 operacje na ślepka, leczenie po pobycie trzeciego koteczka Maczo... Przeszła trochę. Jest jedynie problem, jak musze wyjechać.

Co do głosowania, tez sie dostosuje, za krótko jestem.
No i musze coś podrzucic na te kiciusie. :roll:
Obrazek Obrazek

izabeli

Od: Wto kwi 14, 2009 22:42

Post » Pon kwi 20, 2009 21:36

alessandra pisze:izabeli zapisuje Cie do klubu i witam serdecznie raz jeszcze :D , Karlusia jest kotkiem na zawsze-chyba dobzre zrozumiałam? i tak ja zapisuję :wink:

a ja? a ja? ja też chcę, nawet podanie wystosowałam... 8)
może trzeba było wysłać na PW zamiast na wątku?
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pon kwi 20, 2009 22:23

ksiezna_kluska pisze:a ja? a ja? ja też chcę, nawet podanie wystosowałam... 8)
może trzeba było wysłać na PW zamiast na wątku?

Ależ Wasza księżna-kluseczkowa wysokość, Bazyliszkowa chyba juz jakis czas temu Cię owacyjnie - tak? - witała w klubie! A moze mi sie kaszani - tempo tu macie/mamy zawrotne!!!

Ten Miniuś ... kochana kocinka. :love: żeby miał szansę... :love::love::love:

Dzięki za przyjęcie! Może za jakiś czas ogarnę te tajniki zdjęcio-forum-banerków itede... a potem - juz tylko miłość do ślepaczków! Faktycznie, są bardziej miziaste nic inne futra. I przylepiaste. Pa.
Obrazek Obrazek

izabeli

Od: Wto kwi 14, 2009 22:42

Post » Wto kwi 21, 2009 7:54

Jako Agentka Specjalna ds. Poszukiwań znalazłam dziś następnego niedowidzącego koteczka. Ma DT, ale potrzebny będzie DS. Zobaczcie:

felis pisze:U mnie na tymczasie pomieszkuje niezwykle miziasta kotka. Właśnie wyszła z zapalenia jelit i depresji. Nie jest zbyt urodziwa. Nie ma oka. Sierść dopiero zaczęła odrastać. Szara pręgowana z niewielką białą plamką na klatce piersiowej. Nie jest do wzięcia od zaraz. Chciałabym ją jeszcze poobserwować i przestawić na karmę bytową. Nie mam jej aktualnych zdjęć. Stare, zrobione tuż po wzięciu jej ze schroniska zobaczysz tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88034
Szara po prostu potrzebuje konesera. Jej główną zaletą (może jedyną) jest jej charakter. :lol:

A to fotki koteczki:
Szarotka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Więcej informacji tu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88034

Bazyliszkowa

Post » Wto kwi 21, 2009 8:17

A tu Szarotka na DT:

felis pisze:Obrazek
co się tam dzieje?

...

A Szara odpoczywa.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Wto kwi 21, 2009 11:18

Dziękuję dziewczyny. Na prawdę jestem wdzięczna. Sama nie dałaby rady.

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Wto kwi 21, 2009 12:59

Kwietniowe saldo sie nam zwiekszyło do 322zł :ok: :

Wpłaty:
Aleksandra59
alessandra
AnitaS
Anna Katolik
ksiezna_kluska
barba50
Bazyliszkowa
delfin612
Ewa Janczuk
KarolinaS
majka2006
marcjannakape
Nah
puss

bazarki:
Bazyliszkowa
delfin612
MonikaWarszawa
Myshka
Obrazek

marcjannakape

Post » Wto kwi 21, 2009 13:34

pięknie, klub slepaczkowy, a raczej jego członkowie i sympatycy to rewelacyjni ludeczkowie :D

jesli chodzi o wpłaty, a jak tam z głosowaniem? :?
moze jetsem upierdliwa, ale osoby powinny sie wypowiedziec na temat spożytkowania darowizny ,tak?

-czy fundusze podzielimy po równo dla Gosika i Przemiłka?
-czy zainteresujemy sie tym bidulkiem podpalonym bez oczka -1 str. jakieś pomysły, rady, prozpozycje?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto kwi 21, 2009 13:56

najchętniej uratowałabym je wszystkie :roll: (i na pewno nie tylko ja)
jak wiadomo to niemożliwe :(

a może ktoś ma informację, jakie kwoty są potrzebne na asap dla Gosika, Przemiłka i tego podpalonego biedaka?

może taka informacja pomoże w dzieleniu budżetu...
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Wto kwi 21, 2009 13:57

Jeśli chodzi o Miniusia (podpalonego, bez oczka), to może spytać założycielkę jego wątku, jaka pomoc byłaby najbardziej potrzebna (bo chyba raczej nie chodzi specjalnie o kasę). Może kiedy kiciuś będzie gotowy do adopcji, pomożemy np. ogłoszeniami?

Kasy mamy dużo, więc może jednak część zostawić jako rezerwę (wiadomo, że w każdej chwili może pojawić się jakaś bieda, potrzebująca szybkiego wsparcia), a resztę podzielić między Gosika i Przemiłka?

To tyle ode mnie, może ktoś ma lepszy pomysł?

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]