Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 13:08 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2tyg i 6tyg KOCIAT (rude, nieb)!

tajdzi pisze:Koty pilnie szukające domów!

Lukrecja - 8 miesięczna koteczka (jutro sterylka), szuka kochającego domu. MIZIAK NAD MIZIAKI, rozkoszna, mądra, kochana. można ją miziać i miziać i miziać :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dwa kurdupelki, ok 8 tyg. Braciszek (bez plamki na nosie) i siostrzyczka (zdjęcie na rękach)
Rozkoszne, kochane, z początkiem KK. Krzyczały strasznie. Braciszek bradzo chciał bronić siostrzyczkę. Pilnie szukają DT, inaczej trafią na działki - wypuszczone :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto sie 02, 2011 19:37 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Stan łapanek po dzisiejszym dniu:

spod mostu złapane dwa kurduple szare: chłopczyk (nieco większy) ok 4 miesięczny
dziewczynka nieco mniejsza ok 3-4 mieś.

Z powodu braku DT chłopiec dziś zostanie zrobiony i wypuszczony :(
Dziewczynkę zabrałam na DT, na szczęście koleżanka się zakochała

Dwa kurduple z lecznicy zabarałyśmy też. Są natomiast dwa nowe, ciemne

JEŻELI KTOŚ MOŻE DAĆ DT, BARDZO PROSZĘ O POMOC. PILNIE JEJ POTRZEBUJEMY :(

(miałam tylko odpłapać dorosłe koty na sterylki...)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto sie 02, 2011 20:48 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Do góry :!:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sie 02, 2011 21:51 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Paulina, a tej kocicy nie było z małymi?

cieszę się, że tamte i ta nowa dt znalazły!
może by ktoś i chłopcu dał ??

i prosimy o dt dla nowoprzybyłych do lecznicy !!!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto sie 02, 2011 21:57 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

klauduska pisze:
może by ktoś i chłopcu dał ??

4ro miesięcznego dzika nie ma co oswajać. Smutne ale prawdziwa. Uda się, nie uda, za duże ryzyko, zwłaszcza gdy nie ma DT.

A DT ma teraz mase kociąt, fajnie jakby ktoś jednak krówki wziął :( Że nie wspomnę o kolejnych kociakach w lecznicy :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto sie 02, 2011 21:59 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

której kocicy z małymi?
pod mostem?
to właśnie szary chłopczyk to przedostatnie z miotu podobnego wiekiem, pewnie od tej kocicy. jest jeszcze jendo bardziej bure :roll:

dziś pod mostem była:
szara mama
czarne niewycięte coś
szary chłopiec (złapany)
szara dziewczynka (złapana)
bure małe
bure duże
i to chyba tyle...

:roll:

panienka wesoły motylek miała nas w nosie
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sie 02, 2011 22:01 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

no z chłopcem podjełam smutną decyzję - kastruję i wypuszczam - szybko się zaleczy rana, nawet nie zauważy, że był 2 dni w lecznicy. (tak, wypuszczę go po 2 dniach, bo w lecznicy nie ma miejsca, zostawiłam go w transporterze, wiec jak nie będzie niepokojących objawów, wypuszczam... :/)

kociczka ma większe szanse na oswojenie, ale i tak przyznaję, że jedzie do DT, który nie do końca oswaja koty. przydałby się mniej zakocony dom z większą ilością czasu, którą można kotu poświęcić. Ale tak czy siak to DT, a złapana kocica i wypuszczona już drugi raz nie wlezie do klatki.

w ogóle bez sensu to wszystko... :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sie 02, 2011 22:15 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

tajdzi pisze:Dwa kurduple z lecznicy zabarałyśmy też

Mysza, ja zrozumiałam, że te krówki z lecznicy właśnie dziś zabrane zostały. czy to jeszcze jakieś inne?
matko tyle tych kociaków, że już nie ogarniam :(

Paulina, można tak szybko? nie zaatakują go jakieś inne koty [sorry jeśli durne pyt, nie znam się totalnie na dzikach ;)]
mam nadzieję, że da się dziewczyna oswoić jednak. dobrze, że wam się dziewczynę udało złapać! gratuluję! o ileż mniej maluchów dzięki wam będzie!
bardzo was podziwiam!
z sensem, z sensem! dzięki wam tyle kociaków dostało nowy dom [albo choć dt przynajmniej]

klauduska

Post » Wto sie 02, 2011 22:20 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Szybko by było jakby go jutro wypuściła, dwie doby to standard. kastracja to na prawdę mały zabieg, a na małych jajkach ledwo zauważalny dla kocurka. Większe halo jest z narkozą niż samą kastracją.

W lecznicy sa dwa nowe ciemne kociaki (tajdzi napisała powyżej ;))
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto sie 02, 2011 22:26 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Ja myślę kategorią cały czas kastracji/sterylek szczurów, bo samce nie mogą być połączone z samicami wcześniej niż 3tyg po ciachnięciu, ale w sumie wiadomo, że ruja u samic i co 4dni może być i stosunek trwa sekundę, a u kotów to jednak "trochę" inaczej ;)

wiem, wiem, że tajdzi napisała, że maluchy są nowe, ale z twojego posta:
Mysza pisze:A DT ma teraz mase kociąt, fajnie jakby ktoś jednak krówki wziął :( Że nie wspomnę o kolejnych kociakach w lecznicy :(

zrozumiałam, że krówki dalej nie mają dt, a zostały dzisiaj zabrane [chyba] ;)

klauduska

Post » Czw sie 04, 2011 21:49 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

krówki zabrane...

mamy panleukopenię.
Właśnie wróciłam z lecznicy, właśnie z krówkami. Zostały na noc pod kroplówką. Dziewczynka troszkę osłabła, mniej jadła :/ pojechałam, zrobiłam test :(

Kciuki proszę. Bardzo proszę. Żeby te kruszynki dały radę :(

Mam dosyć :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 04, 2011 22:33 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Matko i córko...........zamarłam. Nawet nie wiem co napisać......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sie 04, 2011 23:31 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

jezu :( :(
trzymajcie się tam !!
[jeśli mogę jakoś pomóc, to się nie wahaj!]

klauduska

Post » Pt sie 05, 2011 8:28 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

Pomóc nie ma jak, chyba, że chciałabyś przewieźć samochodem kocicę ze śreniawitów (tylko nie wiem w jakie miejsce docelowe, bo się nie odzywa nowy potencjalny DT) - miałam zabrać ją dziś/ w weekend, ale kocica jest nieszczepiona, a ja w samochodzie woziłam maluchy, więc się po prostu boją...

Nie mam wieści o maluchach, ale to chyba dobrze. Bo jak by były złe, to bym je dostała.
Chłopiec wczoraj bardzo ładnie protestował przed założeniem venflonu, ale dziewczynka była słabiutka, cała się trzęsła.
Gdybym test zrobiła dzień później... to na pewno bym ich nie uratowała, a tak mam ogromną nadzieje, że się uda

proszę o kciuki i ciepłe myśli
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 05, 2011 8:58 Re: Łapanki MT- PILNIE DT DLA 2 KOCIĄT Z LECZNICY s.59

dzisiaj to ja na bank odpadam, ale jutro chyba akurat powinnam być na targówku, więc mogłabym pomóc.
ale ona żadnego kontaktu z pp nie miała? [boję się o swoje maluchy]

kurcze mam nadzieję, że wszystko będzie ok! biedne, ale miały farta, że trafiły na ciebie.
oby wszystko było dobrze!

klauduska

[poprzednia][następna]