KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 23, 2013 23:41 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Dziś na dyżurze spokój i cisza w kociari prawie pustki :) Kubuś jeszcze nie wychodzi z koszyczka, ale już o niebo lepiej je i to jest najważniejsze, ale coś mu się zrobiło koło oka ma taką rankę jakby sobie rozdrapał wygląda na coś mechanicznego ranka jest koło lewego oczka w miejscu gdzie spływają łzy - zabrałabym go do weta ale boję się ze to znów bedzie mega stres dla niego trzeba to obserwować.
Jest już reszta mokrego chciałam kupić w Rossmanie paszteciki, podjechałam do Plazy przed dyżurem ale okazało się że Rossman nieczynny :( postaram się kupić jedzenie na poczatku przyszłego tygodnia.

Tereniu a może to uraz po tym co zrobił jak go przeniosłam do woliery?Chociaż w czwartek (zapomniałam napisać :oops: za dużo wrażeń) wydawało mi się że to zaczyna się grzyb.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie lut 24, 2013 0:08 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

balbina38 pisze:
terenia1 pisze: Tereniu a może to uraz po tym co zrobił jak go przeniosłam do woliery?Chociaż w czwartek (zapomniałam napisać :oops: za dużo wrażeń) wydawało mi się że to zaczyna się grzyb.

Beatko sama nie wiem na zdrowej jedna żarówka świeci bladym światłem :wink: i nie mogłam obejrzeć dokładnie trezba by to obejrzeć w dziennym świetle. Zobaczę jak coś zabiorę go do weta w poniedziałek.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lut 24, 2013 2:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dodałam na tablicy ogłoszenia dla kociaków z Kociej Chatki które jeszcze ogłoszeń nie miały, wrzuciłam też info o naszych kociakach na FB - Pinezka, Suri, Sonia i Misiaczek, zrobiłam kociakom ogłoszenia na gumtree - dla Amelki, Łezka, Pinezki, Misiaczka, Alusi, Kubusia, Suri i Soni.

terenia1

Post » Nie lut 24, 2013 11:04 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Po dyżurze:
- Łezek zakopywał nawet suchy intestinal,
- Nosek ma paskudne oczy - chyba bez antybiotyku się nie obejdzie, rana natomiast lepiej,
- Sonia ma chyba rzadkawą kupę ale przy antybiotyku to w miarę normalne

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lut 24, 2013 11:20 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Wieści z domków:
1) Bolka - nie jest dobrze - kot dwa raz tylko podszedł do ręki, nie dał się wziąć do weta, boi się, nie wiadomo czy zrobi postępy. Właściciel na razie postanowił się nie poddawać i sam zaproponował, że kupi feromony ale obawaim się, że Bolek może być kotem, który potrzebuje kociego wzorca do naśladowania. Dzidka trafiła do domu z innym młodym kotem ale odważnym, wszędobylskim i to jest dobre dla takich strachulców; Ocalały swego czasu uczył się od kota mojego ojca, a biedny Bolek jest sam i zapewne cofnął się do etapu sprzed wypuszczenia z boksu :(. No nic najwyżej wróci...
2) Klimka - ponieważ śmierdziało mu z pyszczka Klimuś miał zabieg usunięcia 2 zębów oraz czyszczenia pozostałych. Po zabiegu już mu nie śmierdzi ;). Przed zabiegiem miał wykonane badania krwi i wszystko jest w poarządku ;). Niestety Klimek musi być cały czas na przynajmniej suchym intestinalu bo inaczej kupki są niezbyt dobre. Kotek jest super ;)
3) Złotej - z następnego dnia po adopcji:
"Kicia po przestawieniu kuwety do mojego pokoju wyszła z niej po ok. 10 minutach. Na początku się bała, jednak połowę nocy przeleżała ze mną w łóżeczku a drugie pół poznawała się z mieszkaniem. Teraz słodko odsypia noc. Za jakiś czas napiszę mejla i podeślę parę zdjęć".

Złota zamieszkała z młodą studentką w wynajmowanym mieszkaniu na Pogoni, w przyszłym roku będzie ona wynajmować, gdzie indziej ale ponoć z koleżanką, która też lubi koty. Na wakacje dziewczyna wraca do domu do rodziców w Zawierciu, gdzie mieszka m.in. jej mama, która kocha koty (i ma swoje) i tam Złota będzie mogła sobie nawet wychodzić na dwór. Dziewczyna dała nam 40zł. A najlepsze jest to, że ona ma na nazwisko Złocka czy jakoś tak i swego czasu miała bardzo podobną ksywę do Złotej :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lut 24, 2013 14:47 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocur Bartuś:
rok: 08.2009
czip: 1132

Bartuś jest wystraszony i nieufny. To duży, grubiutki kocur.
Obrazek

Kocur Kacper:
rok: 2006
Duży, starszy kocur, wystraszony, chowa się w kącie.
Obrazek

Kotka Lula:
rok: 08.2011
Kotka o długiej sierści, wymaga czesania i pielęgnacji, na rękach siedzi cicho i spokojnie. Nie boi się szczekania psów, przytula się i chowa.
Obrazek

Kotka Adela
rok: 02.2009
Wystraszona i nieufna, boi się ludzi, otoczenia.
Obrazek

Kocurek Witek
młody, gdzies do roku (do sprawdzenia)

długowłosy, skołtuniony, najbardziej nieufny i wystarszony. Musiał mieć wygolone część sierści na brzuchu. Kociak jest śliczny, ale wymaga pielęgnacji, regularnego wyczesywania sierści, i przed wszystkim oswojenia.
Obrazek

terenia1

Post » Nie lut 24, 2013 14:55 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Rossman w Plazie chyba jest zlikwidowany. Nie ma go na stronie Rossmana. Sprawdzałam bo chciałam jechać na zwierzęce zakupy. Może tamten zlikwidowali jak otwarli nowy w Zagórzu na Blachnickiego. W niedzielę nieczynny.
Jaka żarówka jest potrzebna? zwykła ? 60W wystarczy? to przywiozę.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 24, 2013 15:17 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 25.02.2013r. do 03.03.2013 r.
25.02. pon. rano brak wiecz. Teresa
26.02. wtorek rano brak wiecz. brak
27.02. środa rano brak wiecz. Teresa
28.02. czwartek rano brak wiecz. brak
01.03. piątek rano brak wiecz. brak
02.03.sobota rano brak wiecz. brak
03.03 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Nie lut 24, 2013 15:18 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

mir.ka pisze:Rossman w Plazie chyba jest zlikwidowany. Nie ma go na stronie Rossmana. Sprawdzałam bo chciałam jechać na zwierzęce zakupy. Może tamten zlikwidowali jak otwarli nowy w Zagórzu na Blachnickiego. W niedzielę nieczynny.
Jaka żarówka jest potrzebna? zwykła ? 60W wystarczy? to przywiozę.

A może przeniosą go w inne miejsce w Plazie? bo jakieś duże zmiany widziałam w skepach.
Żarówka zwykła wystarczy może być 60W :)

terenia1

Post » Nie lut 24, 2013 15:20 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Czy to są te koty zabrane z meliny?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie lut 24, 2013 15:27 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Iwona11 pisze:Czy to są te koty zabrane z meliny?

Tak to te kociaki.

terenia1

Post » Nie lut 24, 2013 16:42 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lut 24, 2013 17:13 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

[quote="Mara S"]Wieści z domków:
1) Bolka - nie jest dobrze - kot dwa raz tylko podszedł do ręki, nie dał się wziąć do weta, boi się, nie wiadomo czy zrobi postępy. Właściciel na razie postanowił się nie poddawać i sam zaproponował, że kupi feromony ale obawaim się, że Bolek może być kotem, który potrzebuje kociego wzorca do naśladowania. Dzidka trafiła do domu z innym młodym kotem ale odważnym, wszędobylskim i to jest dobre dla takich strachulców; Ocalały swego czasu uczył się od kota mojego ojca, a biedny Bolek jest sam i zapewne cofnął się do etapu sprzed wypuszczenia z boksu :(. No nic najwyżej wróci...

Bolkowi przydałaby się nasza Pumcia jako wzorzec.Miziasta,wyluzowana na maxa,niczego sie nie boi i ma zero agresji w sobie.Trzeba wierzyć ,że Bolusiowi się uda,on młody jest ,a skoro Pan ma chęci żeby go z dołka wyciągnąć to juz połowa sukcesu.
Nie wiem jak zacytowac tylko kawałek czyjejś wypowiedzi.... :conf: :(
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Nie lut 24, 2013 17:41 Re: nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 25.02.2013r. do 03.03.2013 r.
25.02. pon. rano brak wiecz. Teresa
26.02. wtorek rano brak wiecz. brak
27.02. środa rano brak wiecz. Teresa
28.02. czwartek rano brak wiecz. brak
01.03. piątek rano brak wiecz. brak
02.03.sobota rano brak wiecz. brak
03.03 niedziela rano brak wiecz. brak

wtorek rano
i środa lub czwartek
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lut 24, 2013 17:45 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

[quote="anksunamun"][quote="Mara S"]Wieści z domków:

Bolkowi przydałaby się nasza Pumcia jako wzorzec.Miziasta,wyluzowana na maxa,niczego sie nie boi i ma zero agresji w sobie.Trzeba wierzyć ,że Bolusiowi się uda,on młody jest ,a skoro Pan ma chęci żeby go z dołka wyciągnąć to juz połowa sukcesu.

Nie powinno się za bardzo ingerować w jego zachowanie, najlepiej jak będzie poznawał otoczenie w swoim tempie. W każdym razie ja tak postępowałam ze swoimi kotami.
A jutro Tofik szykuje się do imprezy, bo to już rok, jak trafił do nas. :kotek:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]