ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Sob sty 28, 2012 22:31 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Dana jest śliczna,dobrze,ze ludzie maja "oczy"i widza takie biedy...Mi to los mojego Lepka przypomina.Pani Hania jak go znalazła była zdziwiona skad sie kot bez oczu, dorosły na ulicy wziął :( ...Niestety domyslam sie skąd....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sty 28, 2012 23:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

MalgosiaZ pisze:
jamkasica pisze:biedronkas, nie wiem czy zdążę nauczyć Matriksa galowego przywitania przed Twoimi odwiedzinami, ale myślę, że i tak stanie na wysokości zadania :lol:

Poćwiczę z nim trochę w sobotę :wink: .

Kochane jesteście! :1luvu: Ja też się przygotuję :D Na początek wystarczy mruczący motorek
Obrazek
Gospodarz i gość

biedronkas

Od: Śro lip 29, 2009 22:45

Post » Nie sty 29, 2012 9:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Jest i motorek i zwinne łapki i duuuuuuużo energii :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie sty 29, 2012 10:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Kciuki za adopcję Matriksa :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie sty 29, 2012 14:04 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

A ja trochę zmieniłam na 1 stronie, mam nadzieję, że nie namieszałam. Usunęłam Srebrnego z tymczasów, wpisałam na listę rezydentów. Tyle lat jest u mnie, a teraz... Już dawno ma u mnie dom, a teraz jest ciężko chory i bardzo się o niego martwię. Jest w lecznicy, proszę, pomyślcie o nim ciepło. Strasznie się martwię. :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 29, 2012 14:19 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

anita5 pisze:A ja trochę zmieniłam na 1 stronie, mam nadzieję, że nie namieszałam. Usunęłam Srebrnego z tymczasów, wpisałam na listę rezydentów. Tyle lat jest u mnie, a teraz... Już dawno ma u mnie dom, a teraz jest ciężko chory i bardzo się o niego martwię. Jest w lecznicy, proszę, pomyślcie o nim ciepło. Strasznie się martwię. :cry:

No to się trzymajcie ciepło :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie sty 29, 2012 17:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Trzymamy kciuki , będzie dobrze .....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon sty 30, 2012 17:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

anita5 pisze:A ja trochę zmieniłam na 1 stronie, mam nadzieję, że nie namieszałam. Usunęłam Srebrnego z tymczasów, wpisałam na listę rezydentów. Tyle lat jest u mnie, a teraz... Już dawno ma u mnie dom, a teraz jest ciężko chory i bardzo się o niego martwię. Jest w lecznicy, proszę, pomyślcie o nim ciepło. Strasznie się martwię. :cry:

dzięki anita5-jakiś kierownik zamieszania bardzo się nam przyda :wink: , więc śmiało koryguj, czego ja nie widzę lub nie nadążam :ok:
a co się dzieje ze sreberkiem? :( jest jakaś diagnoza choćby wstępna?napisz , jak będziesz coś wiecej wiedzieć, a tymczasem mocne kciuki :ok:

Werneu , czy wpisać Danę na listę pomocową na leczenie oczek-jak z nimi jest , jakie są rokowania?
czy i gdzie ma dt? (chodzi mi o wpis na listę adopcyjną-pilne czy do kotków z dt?)

kciuki za Matriksa, mamy nadzieję,że będziemy mieć informacje z nowego domku? :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sty 30, 2012 21:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

alessandra pisze: kciuki za Matriksa, mamy nadzieję,że będziemy mieć informacje z nowego domku? :ok:

Matrix vel Mruczek jest już u mnie w domku. Mruczy prawie non stop, a jak się go głaszcze i bawi z nim, to włącza drugi bieg mruczenia. Ma apetyt. Na razie izoluję go od kotki i jego królestwem jest hol i cieplutka łazienka. Nauczył się szybko korzystać z kuwety, pazurki na razie rosną i pokazuje je w czasie zabawy albo przy drapaniu dywanu.
Obrazek
Gospodarz i gość

biedronkas

Od: Śro lip 29, 2009 22:45

Post » Pon sty 30, 2012 21:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

alessandra pisze: (...)
dzięki anita5-jakiś kierownik zamieszania bardzo się nam przyda :wink: , więc śmiało koryguj, czego ja nie widzę lub nie nadążam :ok:
a co się dzieje ze sreberkiem? :( jest jakaś diagnoza choćby wstępna?napisz , jak będziesz coś wiecej wiedzieć, a tymczasem mocne kciuki :ok: (...)

To znaczy ja nic nie korygowałam znaczącego, wszystko jest super, tylko jak zabrałam Srebka z tymczasów, to cyferki przy innych kotach nie pasowały, i musiałam je poprawić. :)
Srebrny ma prawdopodobnie coś z trzustką lub drogami żółciowymi (chyba pokręciłam nazwę), i z wątrobą, czekamy na wyniki trzustkowe. Mam nadzieję, że to nie jest jeszcze coś innego, ale usg nie wykazało płynu... Oby zareagował na leki, strasznie się martwię, musimy go karmić, dawać kroplówki, jest masakra... :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sty 31, 2012 9:24 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

Bardzo, bardzo się cieszę, że Matriksowi czyli Mruczkowi tak bardzo się poszczęściło :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sty 31, 2012 11:10 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

:) ja tez się cieszę,ze Mruczek u siebie, podczytuje,ze niewidoma z Olsztyna tez do domku sie wybiera :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sty 31, 2012 21:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

biedronkas-jesteś cudowna :1luvu: ! Tak się cieszę, że dałaś Matriksowi szansę i tak wspaniały domek-dzięki!!! Wszystkiego najlepszego :ok:

as_animali

Od: Sob sty 29, 2011 15:06

Post » Śro lut 01, 2012 14:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V-Zuzia w domu, Matriks prawie :-)

wstawiam foty Tytusa jak mial jeszcze szwy po operacji
kocisko SZUKA DOMU, wychodzacego, zanim do mnie trafil byj najpewniej wiejskim bijatyka
bil mi wszystkie koty, sikal gdzie sie dalo, ale po kastracji sie uspokoil, juz mi tylko jednego kota bije, ale dalej znaczy, mieszka na zewnatrz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Śro lut 01, 2012 15:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.1 ogłoszenia i pilne -zajrzyj

Werneu pisze:Dana
W DT od 28.01.2012
Jak Dana radziła sobie sama na ulicy ? Nie mamy pojęcia. Dana jest niewidomą dorosłą kotką. Pochodzi z Gdyni, zamieszkiwała okolice Płyty Redłowskiej. Wiemy, że przez jakiś czas dokarmiali ją ludzie, jednak gdy się wyprowadzili Dana oraz jej koci bracia zostali bez opieki i pomocy. Jak długo Dana poradziłaby sobie jeszcze ? Wolimy o tym nie myśleć. Na szczęście kotka jest już pod naszą opieką i jest bezpieczna.
Niesamowite jest jednak to, że Dana jest cudowną, ufną kotką. To urocza pieszczoszka, której zupełnie nie przeszkadza kalectwo. Dana patrzy inaczej, a my postaramy się, żeby trafiła do cudownego domu, w którym będzie kochana i rozpieszczana.

Obrazek Obrazek Obrazek

:( nie mam siły komentować :cry:

NASZA DANA DO NOWEGO STAŁEGO DOMKU DZIŚ POJECHAŁA :D :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

[poprzednia][następna]