[Białystok 2]60 kociaków i nowe nędze :(:( s.97

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 28, 2008 7:46

aga&2 pisze:
A teraz raporcik:
Przedwczoraj zrobiłam niefajnie Moni, za co przepraszam :oops:
Z p. Bożenką i Tomaszem łapalismy kociaki na Gospodarskiej/WOłyńskiej. Maleństwa ale dzikutkie jak dzicz. Wyły i syczały w podbieraku. Miały jechać do brata. I już były spakowane kiedy okazało się, że rodzice Ani brata postawili veto (błagam, trzymajcie kciuki, żeby im przeszło :roll: ) a to ich mieszkanie i oni płacą czynsz. Sami mieszkają w tej samej klatce niżej. Więc pozycja negocjacyjna marniutka.
Na szczęście Monia heroicznie powiedziała - przywoź :D
Dzięki, jesteś wielka....

Aga póki mogę to zawsze chętnie ale już niedługo, niestety. Noce coraz zimniejsze a kitki siedzą pod altanką ( przykryte klatki kocami ) ale i tak robi się coraz zimniej.
Kotki z Oliszek dostały wczoraj antybiotyk, błękitna miała temperaturkę i siedziała się trzęśła już prawie byłam gotowa wziąć ją do domu ale przyniosłam jej puchową podusię, okręciłam klatkę ciepłym kocem i wieczorem jak do nich zaglądałam to spała sobie słodko wtulona w siostrę i już się nie trzęsła.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw sie 28, 2008 7:55

Jeśli chodzi o wystawę to sytuacja wygląda tak:

sobota od 9:30 do 13
Sylwia (szałwia) Agnieszka (melba) Aga (aga&2) potrzebna jeszcze jedna osoba

sobota od 13 do 16:30
Paulina ( Plinka z dogo ) Ania ( AniaMag dogo ) Beatka (beata87) Ania (AniHili) dołączy Karina i Julita

niedziela od 9:30 do 13
Monika (monia3a) jeśli będzie trzeba to nawet cały dzień, Iwona ( Iwona&Wiki) Anna (jaanna019 z dogo) Ewelina (adoptowała od nas kotka w tamtym roku)

niedziela od 13 do 16:30
Iza ( Erin) Bogna (TOZ) i MonikaG
Ostatnio edytowano Czw sie 28, 2008 19:29 przez monia3a, łącznie edytowano 3 razy

monia3a

Post » Czw sie 28, 2008 7:59

Czyli rozumiem, że jakby co, będziemy po południu razem.
Bardzo mi miło :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 28, 2008 8:01

Bardzo chętnie :P
Prawdopodobnie będzie Karina z koleżanką i być może Agnieszka lub Tomasz :P

monia3a

Post » Czw sie 28, 2008 8:09

monia3a pisze:Bardzo chętnie :P
Prawdopodobnie będzie Karina z koleżanką i być może Agnieszka lub Tomasz :P

Świetnie! Nie moge się doczekać :P

Erin

Post » Czw sie 28, 2008 9:52

aga&2 pisze:Chciałabym zaprosić na nową stronę - stworzoną pracowicie przez mojego miłego męża z okazji naszych 1 urodzin Very Happy
Tak, żeby można było mieć wszystko w 1 miejscu i nie szukać po stronach wątku:

www.kotkowo.pl

Przyjmuję uwagi, zwłaszcza konstruktywne
1969ak - jest tam sporo nt domków tymczasowych, to nie takie straszne Smile

do aga&2
Wchodziłam na ta stronkę i owszem bardzo przejrzysta. Dowiedziałam się na niej wielu rzeczy o funkcjonowaniu DT. To chyba jest największym atutem tej stronki. :)
Natomiast jeżeli chodzi o wyłapanie tych kociaków, tu już będzie kłopot, bo stodoła jest zamknięta, kotki wychodzą kiedy mają chęć. Jeden z nich ma chęć, dwa pozostałe nie mają :( Nikt tam nie mieszka, działka jest pusta. Może udałoby się odnaleźć właściciela, jeszcze nie wiem jak. Natomiast jeżeli chodzi o próbę oswojenia ich u nas, to na ten czas jest to niemożliwe z dwóch powodów. W mieszkaniu mamy remont, który nas pochłania i dezorganizuje. Drugi, mój mąż nie wyraża jak na razie chęci do tego. Jedna z naszych kocic odchorowuje takie sytuacje bardzo, jakoś nie potrafi się zasymilować, staje się zalękniona, miauczy tak przeraźliwie, że boimy się o nią. "Po Dianie" dopiero od kilku dni zaczyna się wyciszać. Nie mniej jednak myślę o tym, żeby w przyszłości pomagać zwierzakom w ten sposób. Jednak aktualnie za dużo się u nas dzieje. Nie skreślajcie nas. Pozdrawiam i może ktoś mógłby wziąć tą trojkę do siebie i przygotować je do adopcji? Czekamy za info.

Do Nakasha
Dziękujemy ślicznie za zdjęcia, Dianka jest cudna, miło było ją zobaczyć :D Fajne stadko. Pozdrawiamy serdecznie.
Głupio pytać, ale nie mam pomysłu - co to znaczy TŻ ?

kargul_s

Od: Wto sie 26, 2008 9:31

Post » Czw sie 28, 2008 10:25

kargul_s pisze:Głupio pytać, ale nie mam pomysłu - co to znaczy TŻ ?

Cześć Kargul_s! Miło Cię poznać :)
Ja osobiscie nie "dorobiłam" się jeszcze TŻ-ta, ale skrót znam: towarzysz życia :lol:

Erin

Post » Czw sie 28, 2008 10:26

MonikaG jest są jeszcze dwa miejsca na niedzielę przy pomocy na stoisku, może się skusisz ?? Może Twój TŻ też pomoże ??

monia3a

Post » Czw sie 28, 2008 10:33

MonikaG pisze:
1969ak pisze:
aga&2 pisze:
1969 ak- słoneczko, jakby ta kicia onyks jednak do Ciebie nie trafila to moze spróbujemy wyciągnąć kicię z syfu? ma ok 4 mcy, srebrna whiskaska w kręgi na boczku. Oswojona i miła. Dobra na pierwszy tymczas :wink:
Co do akwarelek - może jednak wystawcie je dla Tosi? Jak myślisz?
Tak na wszelki wypadek. Może będzie potrzebna jakaś operacja? Jeśli się nie to wtedy pieniążki zeżwirkujemy....

Wyciągajcie kicię, niech już nie mieszka w syfie.

W takim razie akwarelki popracują na Tosię :)

Poczekajmy może aż onyks odpisze, bo co wtedy zrobimy z koteczką?

To poczekajmy.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw sie 28, 2008 11:14

Monia3a, czy to Ty wstawiasz ogłoszenia o zwierzakach szukających domu na stronie TOZ? Jeśli tak, mam WIELKĄ prośbę: czy mogłabyś wstawić ogłoszenie o mojej tymczasi Pumci? Będę bardzo wdzięczna :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3420365#3420365

Wielkie dzięki! :P

A może ktoś z Kociarzy ma kogoś znajomego, kto wolałby starszego trochę kotka? Kicia ma około roku i jest naprawdę super! Wczoraj wieczorem i dziś w nocy (godzina 3:00) o mało mi ręce nie odpadły od głaskania jej :D A trajkotała jak najlepsze ciągniki Ursusa :D

Erin

Post » Czw sie 28, 2008 12:43

monia3a pisze:MonikaG jest są jeszcze dwa miejsca na niedzielę przy pomocy na stoisku, może się skusisz ?? Może Twój TŻ też pomoże ??

Ah, tak przepraszam - urwanie głowy przez ten mój wyjazd, dzwonię ciągle po konsulach włoskich szukam zgody na przewiezienie Joko. Co do mojego TŻ'a to on nie jest takim potulnym chłopcem, który chadza tam gdzie ja mam zainteresowania, preferuje bardziej psy niż koty, ale skoro to wystawa psów rasowych to może go jakoś wywlokę :P A co do mnie to tak oczywiście Moniu ja się piszę :) Tylko nie jestem generalnie z Białegostoku i szczerze przyznam, że nie mam zielonego pojęcia gdzie ma odbyć się ta wystawa, ale może mój TŻ mi wytłumaczy - jak coś będe Cie nękać telefonami :)

Erin Pumcia jest sliczna! Jak na nią patrzę to widzę w niej Divę za kilka miesięcy :D
Obrazek
Mruczę wiec jestem...
Obrazek Obrazek

MonikaG

Od: Sob maja 06, 2006 12:27

Post » Czw sie 28, 2008 12:47

MonikaG, a mieszkasz teraz na Nowym Mieście? Jeśli zechcesz mogesz się dołączyć do mnie, bo ja mieszkam na Wiejskiej i wiem gdzie będzie wystawa.

Erin

Post » Czw sie 28, 2008 12:56

Ok Erin więc pójdźmy tam razem :)
Obrazek
Mruczę wiec jestem...
Obrazek Obrazek

MonikaG

Od: Sob maja 06, 2006 12:27

Post » Czw sie 28, 2008 15:00

Moniu,
a może ja nie koniecznie jestem potrzebna?
Chętnie zostanę w domku - mam nieco swoich spraw.
Chyba, że jestem niezbędnie potrzebna w sobotę 9.3--13.00 - w takiej sytuacji stawię się.....
Czekam na reakcję....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Czw sie 28, 2008 15:58

Erin,
Pume juz jakis czas temu przesłałam Moni i pewnie tylko czeka na umieszczenie na stronie.
Puma ma też allegro http://www.allegro.pl/item421109422_bia ... owane.html
Pozdrawiamy
ObrazekObrazekObrazek

Iwona&Wiki

Od: Nie lut 04, 2007 9:48

[poprzednia][następna]