Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 11:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- rozliczenie wsparcia st.-maj 2013 str.5

kochani, niniejszym ogłaszam Wielki Konkurs Ślepaczkowy za zakończony i zapraszam do zaglądania do nas, bo kolejny już jest w planach :D

a oto wyniki:

miejsce I z ilością punktów 159 zajmuje Bąbel op. jerzykowka :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

miejsce II z ilością punktów 158 zajmuje Larysa op. kotika :1luvu:
Larysa, tak malutka, że ważyła niecałe 300 g. ale już zdążyłą stracić oczko.
Jest ślicznym kotem i ma koleżankę w nowym domu.

Obrazek........... Obrazek

miejsce III z iloscią punktów 157 zajmuje Morfeusz op. czarno-czarni :1luvu:
czarno-czarni pisze:Obrazek
Morfeusz w schronisku w Łodzi - znalazłam go na ogłoszeniach grupy Kotylion i... chciałam, żeby ze mną zamieszkał. I z Kefirem...
jesteśmy razem prawie cztery lata, świętujemy jak widać także stylowo:
Obrazek

i wspaniale wszystkie pozostałe futerka :1luvu:

najmniejszą ilość -58 punktów zdobył Bąbel op.Tysiek, który otrzymuje specjalną nagrodę-niespodziankę ode mnie :wink:

wszystkim uczestnikom i głosującym bardzo dziękujemy za udział w konkursie :D

Proszę opiekunów kotków, które zajęły I, II, III miejsce o przesłanie na
pw ewexoxo adresów do wysyłki nagród
a wszytskich pozostałych opiekunów na moje pw adresów do wysyłki nagród pocieszenia :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon lip 08, 2013 20:00 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- rozliczenie wsparcia st.-maj 2013 str.5

W imieniu mojego Bąbla - dziękuję :1luvu:
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Wto lip 09, 2013 7:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- rozliczenie wsparcia st.-maj 2013 str.5

Tysiek pisze:W imieniu mojego Bąbla - dziękuję :1luvu:

Bąbelek pozdrawia serdecznie Bąbla :D :1luvu:

Okazało się, że o włos wygrał Bąbel 8O :D To dla nas ogromna niespodzianka i radość!!!
Pamiętam tę walkę by uratować choć jedno oczko. Właśnie dlatego w imieniu Bąbisława przekazuję nagrodę główną (z bólem serca :wink: , bo wiem jakie Ewelinka cuda tworzy :D ) na bazarek, z którego dochód posłuży kolejnym walkom o ślepaczki czyli zasili Fundusz Ślepaczków.

Jest jeszcze jedna nagroda - nagroda specjalna Klubu - otrzyma ją Lucky :love: dla swojej opiekunki, dzięki determinacji i zaangażowaniu której, niemalże cudownie udało się uratować jego wzrok!!! Bożenko, bardzo proszę o dane do wysyłki na PW, a przede wszystkim gratuluję metamorfozy Lucky'ego!!!

Baaardzo dziękujemy Wam za głosy - za te na Bąbelka i za te na wszystkich innych bohaterów tego konkursu :1luvu: Tak, tutaj wszyscy są wygrani :D :D :D :!:

A tak Bąbel zareagował na wieść o wygranej - to chyba słynny okrzyk Marcinkiewicza w Brukseli :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lip 09, 2013 10:27 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

jerzykowka pisze:
A tak Bąbel zareagował na wieść o wygranej - to chyba słynny okrzyk Marcinkiewicza w Brukseli :mrgreen:
Obrazek

:ok: jedyny, który zagląda do nas - reszta nawet nagród nie chce :? ?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto lip 09, 2013 11:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

Dziękujemy za nagrody,prosze o przesłanie ich kotkom w potrzebie.Moje koty bawią się tylko rzeczmi typu piórka na patyku .Ze względu na białaczkę nie uzywamy rzeczy typu myszki,zeby nie przechodzily z buzi do buzi...A szef Lepek najchetniej gania za zmietolona kartką papieru,która potem wyrzucamy.
Myslałam,ze smierc moich kotów to tylko ból dla mnie jaki strasznie ochorowuje,ale tak nie jest.Lucky szuka Wintera,zagląda za łózko i nawołuje uciekając na schody.Mysli,ze Winterek go zaraz dogoni.Po chwili nawołuje i znowu zagląda za łóżko.To jeszcze nic,najgorzej jest z Antoniem.Nie dosyc ,że jest ciezko chory to wpadł w depresję.Płacze szukając Czarnuszka .Sika na posłanie,krzesło i do koszyczka,tam własnie Czarnuszek miał swoje miejsca.Antek nazywał się pierwotnie Beksa,bo ten kot płacze,leca mu łzy,tak zawodzi,że mi serce peka :roll:A na stronie łózka gdzie spał zawsze maluszek drepta w miejscu i ciucia poduszkę...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto lip 09, 2013 12:12 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

Bożenko, strasznie mi przykro, wiem,że niektóre koty bardzo przezywają śmierć przyjaciela, mój Milo biały po smierci Malwinki, a szczególnie Merlinka (w krótkim czasie odeszły obydwa) wpadł w depresję, wycofał się, chował, nie chciał jeść, to bylo straszne, jest juz kilka miesięcy po wydarzeniu, a sa dni, kiedy znów wraca to wycofanie i depresja :(

Bożenko, specjalna nagroda jest dla Ciebie , za Twoją pracę , za uratowane oczka Luckiego, okulista nie dawał szansy , a jednak udało się, to nasze podziękowanie dla Ciebie -proszę Cię zatem o przesłanie adresu na pw jerzykowka - tzrymajcie się, oby uspokoiło sie wszystko :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 10, 2013 11:14 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

kotika pisze:Kochani moje koty dziękują bardzo za głosy i gratulacje. :1luvu:
Nagrodę przeznaczam na bazarek, a wylicytowana kasa niech zasili fundusz ślepaczkowy.
Moje koty za to chętnie pobawią się myszkami z kocimiętką. :mrgreen:

Fundusz ślepaczkowy nie raz finansował koszty leczenia kotów, które były u mnie.
Ja bardzo dziękuję za okazję do wspomnień, bo szukając fotek raz jeszcze przeżywałam
ciężkie próby oraz przyjemne chwile z moimi ślepaczkami. :D

A to Gucio, któremu nikt nie pomógł i biedny stracił obydwa oczka.

Obrazek

Trzymajcie kciuki, aby mały przeżył i znalazł dobry dom.

kotiko, proponuję wpisac biednego Gucia na liste pomocową w lipcu

alessandra

Post » Śro lip 10, 2013 11:21 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

Myślałam, że Gucio uratowany przez Kotikę już zgłoszony :oops:
Dobrze, że Szefowa czuwa :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lip 10, 2013 11:39 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

lipcowa lista pomocowa:

Mały u Tomka w Warszawie- leczenie/zabieg usuniecia oczka-scedowana pomoc na inne ślepaczki -dziękujemy :1luvu:

1.Lenka Obrazek
u dorci44 i w Warszawie- zabieg usuniecia oczka

Klimek u Nas Troje w Krakowie- leczenie-scedowana pomoc na inne kotki dziekujemy :1luvu:

2.Julia Obrazek
u lidki02-zabieg usuniecia oczka

3.Romeo Obrazek
u lidki02- zabieg usuniecia oczka

4. Gucio Obrazek
pod opieką kotiki-zabieg /leczenie

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy objęty specjalnym patronatem ślepaczków

alessandra

Post » Czw lip 11, 2013 7:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

Witajcie, pojawiam się znów - pod naszą opiekę znów trafiło kocię - tym razem półślepe. Wypatrzyłyśmy go wśród kociej bandy na Gaju - Wrocław (dramat, trzeba tam powyłapywać koty na sterylki sukcesywnie, on jest pierwszy). Złapałyśmy go, ma ok. 3,5 miesiąca-może 4, to chłopiec. Złapałyśmy malca w sobotę wieczorem. W poniedziałek mały dzikusek był u naszej pani doktor - odrobaczyła go i dała mu antybiotyk działający 2 tygodnie, żebyśmy nie musiały mu kropić oczka, z którego troszkę cieknie (nie ma tam gałki ocznej, to co jest to trzecia powieka zarastająca pozostałość). Dała nam maść Kalm Aid do jedzenia, bo jest bardzo przestraszony. Dobrze działa, bo mały już wyszedł z kuwety i powoli daje się głaskać.
Czeka nas operacja usunięcia oka. Czy możemy jeszcze raz poprosić o pomoc..? :oops:

Obrazek
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Czw lip 11, 2013 8:25 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

wiiwii pisze:Witajcie, pojawiam się znów - pod naszą opiekę znów trafiło kocię - tym razem półślepe. Wypatrzyłyśmy go wśród kociej bandy na Gaju - Wrocław (dramat, trzeba tam powyłapywać koty na sterylki sukcesywnie, on jest pierwszy). Złapałyśmy go, ma ok. 3,5 miesiąca-może 4, to chłopiec. Złapałyśmy malca w sobotę wieczorem. W poniedziałek mały dzikusek był u naszej pani doktor - odrobaczyła go i dała mu antybiotyk działający 2 tygodnie, żebyśmy nie musiały mu kropić oczka, z którego troszkę cieknie (nie ma tam gałki ocznej, to co jest to trzecia powieka zarastająca pozostałość). Dała nam maść Kalm Aid do jedzenia, bo jest bardzo przestraszony. Dobrze działa, bo mały już wyszedł z kuwety i powoli daje się głaskać.
Czeka nas operacja usunięcia oka. Czy możemy jeszcze raz poprosić o pomoc..? :oops:

Obrazek

myśle ,że tak....po to tu jesteśmy
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 11, 2013 9:03 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

Dziękuję!!! :1luvu:
Aczy ja mogę coś dla Was zrobić?
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Czw lip 11, 2013 13:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

lipcowa lista pomocowa:

Mały u Tomka w Warszawie- leczenie/zabieg usuniecia oczka-scedowana pomoc na inne ślepaczki -dziękujemy :1luvu:

1.Lenka Obrazek
u dorci44 i w Warszawie- zabieg usuniecia oczka

Klimek u Nas Troje w Krakowie- leczenie-scedowana pomoc na inne kotki dziekujemy :1luvu:

2.Julia Obrazek
u lidki02-zabieg usuniecia oczka

3.Romeo Obrazek
u lidki02- zabieg usuniecia oczka

4. Gucio Obrazek
pod opieką kotiki-zabieg /leczenie

5.Mały z Gaju Obrazek
pod opieką wiiwii-zabieg usunięcia oczka

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy objęty specjalnym patronatem ślepaczków

alessandra

Post » Czw lip 11, 2013 13:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

wiiwii pisze:Dziękuję!!! :1luvu:
Aczy ja mogę coś dla Was zrobić?

bądź z nami i trwaj w tej dobrej sprawie, która czynisz dla futerek :ok:

alessandra

Post » Pt lip 12, 2013 6:51 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- konkurs zakończony-str. 59 wyniki:-)

Aless :)
Małego nazwałyśmy Mały Jack.

wiiwii

[poprzednia][następna]